Michael Jackson - Visionary (2006)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
4
7%
2
3
5%
3
1
2%
4
2
3%
5
12
20%
6
37
63%

Total votes: 59

Stanisław Leon Kazberuk

Post by Stanisław Leon Kazberuk »

Lika wrote:
Ja liczę po cichu na to, że również w Europie będzie można kupić zestaw w całości. Oczywiście taniej, niż każdy singiel osobno. Może kiedyś się skuszę ;-)

Ja chyba kiedyś teżś bym się skusił. Dotychczas nie zamierzałem zakupić ani jednego singla pojedynczo, bo nie lubię zbyt często bankrutować. Ale to jednak jest trochę bezsensowne wydanie wg mnie, kto potwierdzi? Urokiem singla zawsze chyba było to, że był on wydawany nie w tak masowych ilościach jak albumy i dostępny był tylko którtki okres czasu i właśnie dzięki temu był okazem kolekcjonerskim. A żeby single wznawiać? To wtedy i tak tracą swą kolekcjonerską wartość, gdy dostępne są na rynku stale to i tak dla kolekcjonerów cenne będą pierwsze wydania... Wznawiać można albumy, ale żeby single?
Jeanny100

Post by Jeanny100 »

A ja nadal nie mam swoich dwóch ostatnich singli z "Visionary" :zly:
Bo nie doszły jeszcze do sklepu w którym je kupowałam :zly:
Image

Post by Pank »

Jak część przewidywała, kompletne Visionary pojawi się za siedem dni w cenie 464,99 PLN... oczywiście na fan.pl.

A co do oceny tego wydawnictwa... dla mnie jedynka. Jeżeli celem Sony było wydawanie singli z kompletnie inną tracklistą, to Visionary mogłoby być czymś wspaniałym. Na każdym singlu znalazłoby się sporo miejsca dla wersji a capella, instrumentalnej, demo, na żywo, a w końcu nawet i paru remiksów z różnych edycji singli. Na stronie z wideo na równi z teledyskami, mogłyby pojawić się wykonania poszczególnych utworów z różnych tras koncertowych. Do każdej płytki można byłoby wstawić kartkę na temat utworu, jego historię, miejsca na poszczególnych listach. Mamy co mamy. Na kolejny mebel, nawet tak miły dla oka, po The Ultimate Collection, którego materiał premierowy można byłoby zmieścić na płycie CD i DVD, już się jednak nie skuszę.
MJPOWER

Visionary- komplet na rynku

Post by MJPOWER »

Announcing Visionary - The Video Singles
MICHAEL JACKSON
VISIONARY - THE VIDEO SINGLES
CD+DVD
For over three decades, Michael Jackson's music has redefined contemporary culture. Now, using Dual Disc technology, Michael Jackson's 20 greatest singles AND videos have been brought together to form the incredible boxset VISIONARY - THE VIDEO SINGLES. This stunning collection is only $149.98!

PRE-ORDER NOW AND SAVE 15%!
For a LIMITED TIME at SonyMusicStore.com, save 15% off Michael Jackson's VISIONARY - THE VIDEO SINGLES Boxset, as well as any previous title in Michael Jackson's catalog, when you enter the coupon code "VISIONARY" at checkout. Offer ends 11/13/2006!

GET MORE INFO HERE AND AT www.mjvisionary.com

WHAT'S INSIDE THIS MUST-HAVE BOXSET?
~ Michael Jackson's 20 Greatest Singles AND Videos + 20 bonus tracks!
~ Each Dual Disc features the original audio version of the single along with a bonus audio track PLUS the single's corresponding video!
~ All 20 discs are beautifully packaged in picture sleeve wallets featuring the original 7" or 12" cover art.
~ Collectively, the reverse side of each inner wallet creates an exclusive collage image of Michael Jackson!

PRE-ORDER NOW

ImageImage
Mroczuś

Post by Mroczuś »

Nooo ... nenene
Ja się cieszę bo tydzień temu kupiłam właśnie pudełko VISIONARY (49,99 zł) ...
I w tym momęcie mam pięć singli ... :knuje:
- Dirty Diana
- Thriller
- You Are Not Alone
- They Don't Care About Us
- Earth Song

Zastanawiam się jak uzbieram kasę na kolejne single ... :nerwy:

Pozdrawiam - Agnieszka
مايكل جاكسون
Pank

Post by Pank »

Na Allegro Visionary aktualnie można zakupić za 300 PLN - 15 złotych za singiel to co prawda cena normalna, ale zdania o tym wydawnictwie i tak nie zmieniam. ;]
THRILLER

Post by THRILLER »

Jak ktoś się zastanawia czy warto wydawać 450 zł na kompletny box to ma możliwość kupna tego na… raty:)

http://www.stereo.pl/tytul.php?idt=254278

P.S.
Ostatnio w Mediaku trzymałem #1 w kartoniku. Zadumałem się i pomyślałem, „czy dla kasy będą Michaela sprzedawać w foliowym woreczku na Platinetach?”
Tak poważnie to ma to i dobre strony bo ostatnio kupiłem sobie Bruce(a) Springsteen(a) w nice price dzięki czemu starczyło mi jeszcze na parę skarpetek Jest to też bardzo skuteczny sposób na walkę z piractwem ale mimo wszystko Michale w tekturze to żenada.
kaem

Post by kaem »

THRILLER wrote:starczyło mi jeszcze na parę skarpetek
100% bawełna? No i czy białe...
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
THRILLER

Post by THRILLER »

Nie, z jakiegoś cottonu. Tylko czarne - nie brudzą się.
Abe

Post by Abe »

...mi brakuje jeszcze 6 ostatnich singli ... :surrender:
Majxs

Post by Majxs »

a ja mam wszystkie i jestem bardzo zadowolony:)super wydawnictwo,tyklo dla zagorzałych fanów.:)
hubertous

Post by hubertous »

Dzisiaj kupiłem sobie pudełko+standardowo Thriller za 49,99 w Empiku, bo było... Najlepsze jest to, że wszedłem do tegoż sklepu, żeby zapytać się o The Ultimate Collection (Pani miło odpowiedziała mi że będą mieli "może" za 2-3 tygodnie na zamówienie, bo mają wymianę systemu :wariat: PS z amazona odmówiłem, bo nie chce DVD w NTSC, szkoda...), ale gdy przemiła Pani ekspedientka poleciła mi Visionary - z początku z niechęcią do wydawania kolejnych pieniędzy - zabrałem i kupiłem ją (ach, jednak na żywo jak się widzi to pudełko jak błyszczy to aż się prosi żeby kupić ;-) ).

I tak zakończyła się moja dzisiejsza przygoda.

PS Jeszcze singla nie odtwarzałem ani teledysku nenene
Image
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
hubertous

Post by hubertous »

Mam pytanie do posiadaczy singla "Smooth Criminal".

Czy wy też macie taką "durną" wersję teledysku (trwa 4:11) gdzie praktycznie przez 9/10 teledysku jest rozmyty obraz, jakiś uciekający MJ, światła, w ogóle nie ten teledysk, który tak dobrze znamy przecież...?
Nikt o takim przypadku jeszcze nie pisał, więc pytam.
Image
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Maverick

Post by Maverick »

Mają tę wersję wszyscy, którzy mają "Number Ones."
hubertous

Post by hubertous »

Maverick wrote:Mają tę wersję wszyscy, którzy mają "Number Ones."
Mam "Number Ones" ale tylko CD... Ale chodzi mi o teledysk z singla z Visionary, który mam właśnie taki "kiczowaty" i totalnie beznadziejny.
Bo z tego co widzę, będę chyba musiał oddać tego singla albo coś, chyba że wszyscy mają taki...

Chodzi dokładnie o to: http://pl.youtube.com/watch?v=2WjOn5TNjBM

Mi się osobiście ta wersja nie podoba w ogóle. I nie powinno mieć miejsca zamieszczanie jej jako teledysk na jednym z singli Visionary.
Image
Post Reply