Podgrupa "Fanatycy"

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

majkelzawszespoko pisze: acha i jeszcze jest opcja czegoś takiego, że dwa posty pisane pod sobą przez jednego użytkownika, łączą się automatycznie w całość. zapobiega zaśmiecaniu i spamowaniu.
A można to sobie wyłązcyć?
Bo ja czasami piszę niemal sama ze sobą /Kącik Miodka, Sztuka-Nie Sztuka/ albo taka SUNrise pisze u Slashu, i tym podobne.

Ale jeśli można by było to sobie jakoś w profilu wyłączyć /świat byłby zbyt piękny.../ to nawet fajna opcja.
Chyba, że wszyscy sobie powyłączają, to wtedy bezcelowa...
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Bo ja czasami piszę niemal sama ze sobą /Kącik Miodka, Sztuka-Nie Sztuka/ albo taka SUNrise pisze u Slashu, i tym podobne.
ale skoro piszesz sama ze sobą, to chyba nie będzie problem? Powstanie jeden wieeeeelki post. No chyba, że chcesz koniecznie, aby ludzie zainteresowani monologiem Cie czytali na bieżąco, ale to wtedy mogłabys poinformowac np. w shutboxie, że jakiś news sie pojawił.

Niestety to jest chyba opcja niezmienna.

pozdrawiam :)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

majkelzawszespoko pisze:Majkel, jest taka opcja forumowa, aby w profilu uaktywnić opcje
"Tytuł użytkownika: To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem."
i wtedy w miejscu nad avatarem pojawia się to, co dany uzytkownik sobie naskrobie.
Opcja ok' - postaram się pamiętać i dodać, mi jednak trzeba się przypominać, więc jak za parę dni to się nie pojawi to napisz mi proszę PW z przypomnieniem.
MJowitek pisze:A można to sobie wyłązcyć?

Ale jeśli można by było to sobie jakoś w profilu wyłączyć /świat byłby zbyt piękny.../ to nawet fajna opcja.
Chyba, że wszyscy sobie powyłączają, to wtedy bezcelowa...
Właśnie nie można i nie podoba mi się ta opcja na tych forach, na których jest, drażni mnie.
Ma swoje plusy, ale mi się nie podoba, a jest coś takiego jak opcja EDYTUJ aby nie spamować i myślę, że to wystarczający argument.
...
Awatar użytkownika
wirus2006

Post autor: wirus2006 »

Na samym początku pomyślałem ze ten pomysl jest w 100% bezsensowny lecz po dłuższym zastanowieniu uważam ze jednak ma to swój cel. Nie ma co tego ukrywać są na tym forum fani którzy się dzielą na zwykłych fanów i fanatyków. Rożnica jest w bardzo duzym stopniu znaczaca widac ja gołym okiem. Zrobienie nawet tych dwóch grup fani i fanatycy to dla Majkel jedna dłuższa chwila. Co do innych grup które mogłyby powstawac znaczy sie bylyby o nie prosby odbiegałyby w znaczacy stopniu od tematyki tego forum proszę o ponowne rozpatrzenie prośby. Chetnie porozmawiam na ten temat tylko prosze o rozsadne wypowiedzi
Obrazek

R.I.P
Michael Jackson
1958-2009
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

wirus2006 pisze:Zrobienie nawet tych dwóch grup fani i fanatycy to dla Majkel jedna dłuższa chwila.
Stworzenie grupy to około 3 minut, masz rację.

1. W praktyce - po co? Co to zmieni? W jakim celu?
2. Jak dobierać ludzi do grupy "Fanatycy"?
3. Czy według Ciebie określenie "fanatycy" jest pozytywne czy negatywne?
...
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Nie no z fanatykami to trochę przegięcie,ja bym nigdy czegoś takiego nie zrobił.Jak był bym fanatykiem to musiał bym wielbić MJ jak niewiem Boga,relikwie.Nie wszytsko co robi/ił MJ jest dla mnie dobre.Tacy ludzie którzy się nazywają fanatykami są ślepo zapatrzeni w osobę.

Pomysł z podpisem pod nickiem jest dość dobry ale na co on komu?

Łączenie postów,jest najgorszą z najgorszych opcji na forach,podam przykład:napisałem posta dajmy że 4.5.2006r. przykładowo ze zdjęciem wkleiłem,nikt nie pisał przez miesiąć a Ja znalazłem znów dośc ciekawą fotkę z którą się chce podzielić z ludźmi ale mój post zostaje dołączony do tamtego i na skutek tego nie widać że temat został uaktualniony.

Fajną opcją było by raportowanie np.z dublowanego tematu etc.,chodziło by o to że przy każdym poście był by przycisk raportuj i uwaga szła by do moderatora,zamiast pisać w temacie że to już było etc.,ułatwiło by to prace moderatorom którzy nie zawsze czytają wszystkie tematy.

Dobrą grupą na forum mogła by być nabijacze postów,bo szczerze nie kiedy jak wejde w temat i zobacz post w stylu:ale fajne,WOW,jak ja go koFFam etc> to aż mniekrew zalewa.Wiem że czasami się nie da inaczej skomentować ale są osoby robiące to dośc często.Sam próbuje temu zapobiec u siebie na forum,wiem sam po sobie ze na początku jak wchodziłem w życie for robiłem podobnie ale gdy przeczytałem netykietke to sobie uświadomiłem pare rzeczy.

ps.Majkel fajnei że strona Twoja ruszyła,postaram się wklejać linki gdzie się da i gdzie można.

ps2.Ten gośc w sprawie tego przeciw spam botom znalazł coś innego i jak by tamto nie poskutkowało to się odezwie do mnie a ja do Ciebie.
Ostatnio zmieniony wt, 09 sty 2007, 22:20 przez Maro, łącznie zmieniany 5 razy.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Co do opcji łązcącej posta.
A owszem, poniekąd mi zalezy na tym, żeby ktoś zaglądał do moich monologów.
Bo nie pisze je dla samej siebie /od tego mam bloga/ tylko dla innych właśnie.
Po prostu nie na każdy temat da się debatować, stąd monolog.
Może ktos by miał ochotę to czytać. A może kiedyś się włączy.

Poza tym staram się nie pisać bzdur, które jesli zleją się w jedno to tylko lepiej. Czasami chce oddzielić myśli od siebie i zdaża mi się celowo napisac posta a potem odczekać i napisać po czasie drugiego posta. Właśnie po to, żeby były osobno.

Nie mam ochoty się dostosowywac do tej grupy, co nie wie nawet do czego służy edytuj.
O nowościach nie będe tez pisać w shoutboxie.
Fajna zabawka, czasami zaglądam, ale nie mam bynajmniej ochoty pisac tam, że napisałam jakiegoś posta.

A odnośnie grupy "fanatycy" to też nie wiem po co.

Po co się etykietować?

Zresztą co tu ukrywać...nie lubię fanatyków.
I mam szczerą nadzieję, że ich tu wielu nie ma.

Moon_Walk_Er, jakby co to Ciebie lubię, utrapieńcu forumowy.
Myślę jednak, że nie jestes fanatykiem tylko czternastolatkiem, który przeżywa okres Michaelowego szajbnięcia.

A to różnica.

Fanatyków się boję.

Ble.
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

OK, ja już się z tym pogodziłem ;-)
Nie ma co roztrząsać tematu :]
MJowitek pisze:Moon_Walk_Er, jakby co to Ciebie lubię, utrapieńcu forumowy.
Myślę jednak, że nie jestes fanatykiem tylko czternastolatkiem, który przeżywa okres Michaelowego szajbnięcia.
To tacy ludzie jeszcze są, którzy mnie lubią????????????? :wariat:
"Utrapenieć forumowy" -> MJowitku, mogłabyś rozwinąć myśl? ;-)

Czyli, że moje szajbnięcie trwałoby już ósmy, a nawet dzięwiąty rok?
Ale co tam...
Węgiel się robił przez miliony lat ;-)

A tak ogólnie to dziękuję Ci MJowitku japrosic
Ja też Cię lubię jakby co :p
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
wirus2006

Może naprawde fanatyk to jest za dorazne stwierdzenie za "wielkie" słowo bardziej mi chodzi o grupe ludzi ktorzy zawsze poprostu zawsze sa po stronie MJ zawsze wszystko jest piekne i cudowne a niestety tak nie jest tylko nie mam pomyslu na nazwe grupy
Obrazek

R.I.P
Michael Jackson
1958-2009
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

wirus2006 pisze:Może naprawde fanatyk to jest za dorazne stwierdzenie za "wielkie" słowo bardziej mi chodzi o grupe ludzi ktorzy zawsze poprostu zawsze sa po stronie MJ zawsze wszystko jest piekne i cudowne a niestety tak nie jest tylko nie mam pomyslu na nazwe grupy
Oj wirus, wirus...
Negocjuj dalej, negocjuj ;-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Maro pisze:Nie no z fanatykami to trochę przegięcie,ja bym nigdy czegoś takiego nie zrobił.Jak był bym fanatykiem to musiał bym wielbić MJ jak niewiem Boga,relikwie.Nie wszytsko co robi/ił MJ jest dla mnie dobre.Tacy ludzie którzy się nazywają fanatykami są ślepo zapatrzeni w osobę.
Dlatego między innymi pomysł jest zły, a nawet gdyby to nazwać inaczej, jak zaproponował wirus2006
wirus2006 pisze:mi chodzi o grupe ludzi ktorzy zawsze poprostu zawsze sa po stronie MJ zawsze wszystko jest piekne i cudowne
to jest to promowanie czegoś na mój gust chorego.
Maro pisze:Pomysł z podpisem pod nickiem jest dość dobry ale na co on komu?
Nie jest użyteczny, ani potrzebny, ale ktoś np. może chcieć napisać swoje imię i nazwisko pod nickiem i uważam, że pomysł nie jest taki zły.
Maro pisze:Łączenie postów,jest najgorszą z najgorszych opcji na forach,podam przykład:napisałem posta dajmy że 4.5.2006r. przykładowo ze zdjęciem wkleiłem,nikt nie pisał przez miesiąć a Ja znalazłem znów dośc ciekawą fotkę z którą się chce podzielić z ludźmi ale mój post zostaje dołączony do tamtego i na skutek tego nie widać że temat został uaktualniony.
Dokładnie!!
Maro pisze:uwaga szła by do moderatora,zamiast pisać w temacie że to już było etc.,ułatwiło by to prace moderatorom którzy nie zawsze czytają wszystkie tematy.
Może i tak, ale nie chciałbym być zasypywany informacjami, że tu i tu i tam... już wolę jak ktoś z userów napisze... wtedy ktoś może dostać linka do tematu, który już był, dostać jakieś wyjaśnienie... samo usunięcie postu to trochę mało.
Maro pisze:ps.Majkel fajnei że strona Twoja ruszyła,postaram się wklejać linki gdzie się da i gdzie można.
Wielkie dzięki :)
Następna w kolejności jest nasza...
Maro pisze:ps2.Ten gośc w sprawie tego przeciw spam botom znalazł coś innego
Nie ma problemu. Napisz mi PW co/gdzie/skąd, bo jestem ciekaw.
...
Awatar użytkownika
wirus2006

Wiesz Majkel

Nikt nie mowil ze to jest zdrowe ale napewno dodanie takiej grupy nie bedzie promowanie tego przynajmniej na mój gust ale Ty tutaj jestes adminem i niech Twoja wola sie stanie
Obrazek

R.I.P
Michael Jackson
1958-2009
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

W końcu to ja mam tutaj przed-ostatnie zdanie :)

Zresztą jak widać po postach nie tylko ja mam takie podejście.

Nie odpowiedziałeś mi na moje 3 pytania ujęte w punktach ;-) Odpowiedziałeś jedynie na "3." ;>
...
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Może warto się wogóle przyjrzeć definicji słowa "fanatyzm".... :-/

Według Encyklopedii PWN:
fanatyzm <łac. fanaticus = zagorzały, szalony> nieustępliwa, bezkrytyczna wiara w słuszność jakiejś sprawy, idei, doktryny, połączona z nietolerancją i ostrym zwalczaniem odmiennych poglądów.

Według Wikipedii:
Fanatyzm – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów. Jego przeciwieństwem jest tolerancja. Ciężkim przejawem fanatyzmu jest oszołomstwo.

Według Słownika Wyrazów Obcych i Zwrotów Obcojezycznych Władysława Kopalińskiego:
fanatyzm- zaślepienie, żarliwość, zagorzałość (zwł. religijna) nie uznająca tolerancji, ustępstw, kompromisu; bezkrytyczna wiara w słuszność sprawy, idei; namiętność do szerzenia, choćby i gwałtem, własnych przekonań i do zwalczania odmiennych.

O czym tu wogóle dyskutować....? :surrender:
Ostatnio zmieniony czw, 11 sty 2007, 17:42 przez M.Dż.*, łącznie zmieniany 1 raz.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Buszmen

Post autor: Buszmen »

majkelzawszespoko pisze:Majkel, jest taka opcja forumowa, aby w profilu uaktywnić opcje

"Tytuł użytkownika:
To co wpiszesz, będzie pod twoim nickiem."

i wtedy w miejscu nad avatarem pojawia się to, co dany uzytkownik sobie naskrobie.
Kolejny pomysł ułatwiający Ci wysłuchiwania tych nieustannych próśb.

acha i jeszcze jest opcja czegoś takiego, że dwa posty pisane pod sobą przez jednego użytkownika, łączą się automatycznie w całość. zapobiega zaśmiecaniu i spamowaniu.

pozdrawiam.
Czasami jestem za różnymi dziwnymi i dziecinnymi pomysłami, ale tym razem uważam, że robienie grupy "fanatycy" na tym forum nie ma sensu, bo:
1. nie ma po co wyróżniać takiej grupy
2. na jednej by się nie skończyło

A żeby wilk był syty i owca cała, proponuję rozważyć propozycję kolegi "majkelzawszespoko"
Zablokowany