Podgrupa "Fanatycy"

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Dobra, pomysł był głupi - przyznaję...
Ale nie ma co dalej rozwadniać sprawy, bo niedługo wyjdzie, że jestem nietolerancyjny i wszystko co nie po mojej myśli jest załatwiane gwałtem :wariat:

Mówię otwarcie - nie niszczę ani kościołów ani cmentarzy...

Chodziło raczej o żartobliwy sens tego słowa...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Moon_Walk_Er pisze:Dobra, pomysł był głupi - przyznaję...
To może proponuję przemyśleć każdy z tych pomysłów, i w ogóle większości postów. I to nie tylko Ciebie się tyczy. :|

Ach, tak, oczywiście ja znowu o tym samym.

Z każdym dniem to forum staje się coraz większą wylęgarnią tak jałowych postów moich rówieśników i jeszcze młodszych ludzi, że - za przeproszeniem, ale lepszego określenia znaleźć nie mogę - żal dupę ściska. Może kiedyś temat Oczy Michaela, czy Magiczna liczba postów osiągnięta (no brawo, brawo, tak bezmyślnego postu od tygodni tu nie widziałem!), nadawałaby się do tematu MJowitka ze śmiesznymi postami, ale teraz to już nawet przez chwilę zabawne nie jest.

Oczywiście podział na fanów i fanatyków jest bzdurny (tak jak Jowita napisała - fanatyzm kilkunastolatków przechodzi średnio po kilku miesiącach, ewentualnie latach - zgroza), ale jeżeli - o ile to możliwe - można tym, którzy najwięcej śmiecą na tym forum (już nie mówię o tych, którzy wchodzą na tę stroną, piszą jakieś bzdury, przy okazji otwarcie przyznając, że ich znajomość twórczości Jacksona kończy się na kilku teledyskach i kilkunastu piosenkach!), ograniczyć liczbę postów do jakichś dziesięciu tygodniowo, to ta strona stałaby się naprawdę przyjemna. I przydatna dla osób, którym naprawdę zależy na zebraniu informacji na temat muzyki i osoby Michaela Jacksona. A jak komuś się nudzi, to niech lepiej pokomentuje sobie na dowolnym portalu internetowym albo popisze sobie w shoutboxie...
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Pank pisze:
Moon_Walk_Er pisze:Dobra, pomysł był głupi - przyznaję...
To może proponuję przemyśleć każdy z tych pomysłów, i w ogóle większości postów. I to nie tylko Ciebie się tyczy. :|
Łoj tam...
To było coś spontanicznego bardzo ;-)
Nie wiedziałem, że z tego się taki targ zrobi... :(
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Wicie, co tak mi sie fajnie, czytam i wtrące swe 3 grosze. Moja oipnia jest następujaca: jakby tak dodać grupe "fanatycy", to jeśli człowiek jest rozumny, niektórzy by tutaj mogli miec wyrobioną opinię na swój temat inni zaś mogliby się poczuć gorszymi, albo nawet chorymi. I tyle. Zgadzam sie z Majkelem i M.Dż.* kategorycznie!!
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Maro pisze:Fajną opcją było by raportowanie np.z dublowanego tematu etc.,chodziło by o to że przy każdym poście był by przycisk raportuj i uwaga szła by do moderatora,zamiast pisać w temacie że to już było etc.,ułatwiło by to prace moderatorom którzy nie zawsze czytają wszystkie tematy.
Dzięki Maro za propozycję.

Dodane, po prawej stronie (dla zalogowanych) przy każdym poście.
Nie nadużywać.

Informacje o modyfikacji: www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=2705

Na razie, że pora już późna, tylko w głównym stylu graficznym SubSilver.
Ostatnio zmieniony śr, 10 sty 2007, 23:19 przez Majkel, łącznie zmieniany 1 raz.
...
Awatar użytkownika
wirus2006

Post autor: wirus2006 »

Zachwoujecie się dośc dziwnie :/ dosc plytko myslicie ale mniejsza z tym.

Moon_Walk_Er za szybko sie poddajesz :D

Co do Ciebie Majkel juz postaram się odpowiedziec na Twoje kolejne 2 pytania

Nr 1
W praktyce - po co? Co to zmieni? W jakim celu?
Pytanie dość płytkie nie wzystko musi mieć odrazu swój cel :D ale przynajmniej bym wiedział ze z tka osoba nie ma co się kłucić bo i tak jej nie przegadam bo zawsze postawi na swoim :D

Nr 2
Jak dobierać ludzi do grupy "Fanatycy"?
Prosta spara większość sama się zgłosi :D JA sam bym ich potrafił kilku wymienić ale to juz nie moja działka.

A tak pozatym to niechce mi sie juz bronić tego pomysłu więkoszść ludzi jest przeciw z nieznanych mi powodów.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr, 10 sty 2007, 23:21 przez wirus2006, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

R.I.P
Michael Jackson
1958-2009
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

M.Dż.* pisze: definicji słowa

[...]

Według Encyklopedii PWN:[...]

Według Wikipedii:[..]

Według Słownika Wyrazów Obcych i Zwrotów Obcojezycznych [...]
Ty mi pracę zabierasz...
Za co chleb kupię?

wirus2006 pisze: z nieznanych mi powodów.
To może czytaj ich wypowiedzi.

Edit: A poza tym Rafał nie wykluczył dodania funkcji dzięki której każdy będzie sobie mógł napisac pod nickiem co chce. "Fanatyk" też.
Więc nie bardzo wiem o czym mówisz.

Moon_Walk_Er niby czternastoletni a jak widac myślący, zrozumiał że nie ma sensu się przy tym upierać...
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

MJowitek pisze:Moon_Walk_Er niby czternastoletni a jak widac myślący, zrozumiał że nie ma sensu się przy tym upierać...
:wariat:

Ale MJowitku, nie odpowiedziałaś mi na moje wcześniejsze pytania...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Moon_Walk_Er pisze:
Utrapieniec forumowy bo piszesz wszędzie straszne ilości postów.
Po kilka zdań wszędzie.
A ja tak to forum kiedyś polubiłam, że do tej pory staram się być w miarę na bieżąco. A przez takich utrapieńców jest to nieco utrudnione.
Studiuję, piszę pracę magisterską i zajmuję się paroma innymi rzeczami, na forum nie mam więc za wiele czasu. Trochę mam, bo to dla mnie przyjemność a na to zawsze staram się mieć trochę czasu.
Ale nie mogę się godzinami przekopywać przez jednozdaniowe posty-to bardzo zniechęca. I czasami mam wrażenie, że w ogóle bez sensu tu chodzę. Bo ani ja się nie dowiem niczego ciekawego tutaj, ani inni nie zyskają na mojej obecności. Bo kogo interesuje dajmy na to ruch Black Power? Tak jakby chcieć się nim zainteresować nieco bardziej, a nie tylko tym, że był... Interesowałoby to może kilka osób... I te kilka osób też czasem napisze coś, co mnie interesuje. ale że tu jest TAK DUŻO osób piszących już nie tylko bzdety albo pojedyncze zdania, że uwierz mi...mam problemy ze znalezieniem tych osób. Gubię moich przyjaciół w tym labiryncie.
Ten labirynt tworzysz też Ty, dlatego utrapieniec.
z tym, że mam wrażenie, że z jakąś pozytywną energią tu paplasz tutaj na wszystkie strony. I nie robisz za bardzo błędów /a na to mam uczulenie.../ i chyba starasz się myśleć. Więc nie mam morderczych zamiarów i nawet Cię lubię. Choć męczysz.

Gdybyś w czasie, który w sumie marnujesz, na napisanie ok 10 jednozdaniowych postów napisał jednego o czyms konkretnym a składającym się z dziesięciu zdań, mój świat byłby o wiele piękniejszy. I nie tylko mój.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś, a ja lecę na studia.
Ciao.
Awatar użytkownika
wirus2006

Post autor: wirus2006 »

MJowitek przeczytalem ich wypowiedzi zero argumentow przynajmniej jak na moj gust
Obrazek

R.I.P
Michael Jackson
1958-2009
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

MJowitek pisze:
Moon_Walk_Er pisze:
Utrapieniec forumowy bo piszesz wszędzie straszne ilości postów.
Po kilka zdań wszędzie.
A ja tak to forum kiedyś polubiłam, że do tej pory staram się być w miarę na bieżąco. A przez takich utrapieńców jest to nieco utrudnione.
Studiuję, piszę pracę magisterską i zajmuję się paroma innymi rzeczami, na forum nie mam więc za wiele czasu. Trochę mam, bo to dla mnie przyjemność a na to zawsze staram się mieć trochę czasu.
Ale nie mogę się godzinami przekopywać przez jednozdaniowe posty-to bardzo zniechęca. I czasami mam wrażenie, że w ogóle bez sensu tu chodzę. Bo ani ja się nie dowiem niczego ciekawego tutaj, ani inni nie zyskają na mojej obecności. Bo kogo interesuje dajmy na to ruch Black Power? Tak jakby chcieć się nim zainteresować nieco bardziej, a nie tylko tym, że był... Interesowałoby to może kilka osób... I te kilka osób też czasem napisze coś, co mnie interesuje. ale że tu jest TAK DUŻO osób piszących już nie tylko bzdety albo pojedyncze zdania, że uwierz mi...mam problemy ze znalezieniem tych osób. Gubię moich przyjaciół w tym labiryncie.
Ten labirynt tworzysz też Ty, dlatego utrapieniec.
z tym, że mam wrażenie, że z jakąś pozytywną energią tu paplasz tutaj na wszystkie strony. I nie robisz za bardzo błędów /a na to mam uczulenie.../ i chyba starasz się myśleć. Więc nie mam morderczych zamiarów i nawet Cię lubię. Choć męczysz.

Gdybyś w czasie, który w sumie marnujesz, na napisanie ok 10 jednozdaniowych postów napisał jednego o czyms konkretnym a składającym się z dziesięciu zdań, mój świat byłby o wiele piękniejszy. I nie tylko mój.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś, a ja lecę na studia.
Ciao.
achh nareszcie ktoś o tym powiedział otwarcie, bo ja ze względu na mój krótki staż forumowy, lekko zaniepokoiłem się możliwym linczem przez małoletnich spamerów. No ale teraz w końcu może dotrze do niektórych to, że forum to nie jest miejsce, gdzie dwie osoby prowadza dialog, na GŁUPI temat, który nikogo oprócz nich nie interesuje. Druga sprawa, że dialog składa się z postów, zawierających więcej emotów niż treści. Jest to irytujące strasznie. Nie wiem, może Majkel powinien wprowadzić osobny dział i nazwać go "przedszkole", lub coś w tym stylu - najlepiej poniżej działu "Kosz". Jestem tutaj bardzo krótko, w porównaniu do weteranów, ale no bywam na różnych forach i wg mnie tutaj jest największy spam. Osobiście byłbym za lekkim zaostrzeniem regulaminu względem spamerów, może tygodniowy ban dałby wreszcie do zrozumienia, że tu nie chodzi o to żeby być popularnym i mieć jak największą ilość postów, tylko o wzajemną wymiane sensownych i konkretnych poglądów/argumentów, no i przede wszystkim szacunek.
Tak więc, apelując do młodszego pokolenia(nie żebym był jakiś stary albo coś) - przemyślcie dwa razy zanim napiszecie jakieś niepotrzebne nikomu, zasmiecające to szlachetne forum bzdury.

pozdrawiam.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Dzięki MJowitku za szczerość.
Postaram się poprawić.
Ale obawiam się, że teraz zostanie to wykorzystane przeciwko mnie.
Tak jak to zrobił przed chwilą majkelzawszespoko.
Nie ma co więcej debatować nad tym...

A dział "Przedszkole"???
Najpierw bronisz przed segregacją typu "fanatyk", a teraz z czymś takim wyskakujesz...
A to niby segregacja nie jest?
Nie musisz odpowiadać...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Moon_Walk_Er pisze: Ale obawiam się, że teraz zostanie to wykorzystane przeciwko mnie.
Nikt nic nie chce nic robić przeciwko tobie.
Ja na pewno nie.

I co do spamowania itp to nie mam na mysli tylko Ciebie.
Ostatnio coraz więcej osób /nowoprzybyłych/ tak robi i trochę trudno z tym walczyć.

Ale staram się być równocześnie tolerancyjna, rozumiem, że ktoś ma ochotę sobie popisać luźno na różne tematy, a nie od razu pisać wypracowania. Tylko trochę jak dla mnie za dużo tych "pustych" postów jest tutaj.

Ogranizcenia typu "14 postów na tydzień" może by coś dały..Nie wiem. Juz o tym chyba kiedyś na forum było...

"Przedszkola" nie ma co robić, ale szczerze mówiąc z radością powitałabym powstanie kolejnego działu.

Albo "dyrdymały" czyli tematy luźniejsze, nicniewnoszące ale dające radość /na Boga nie wszystko musi być mądre i w krawacie i ja to wiem/. Mógłby powstać w miejscu kosza nawet, bo jedna trzecia jego zawartości to takie własnie dyrdymałki. Poza tym są tam tematy dublowane i prośby o nielegalne rzezcy. Takie posty można by od razu kasować, bo w zasadzie śmieca nawet w koszu.

I tym sposobem "kosz" by znikł, a pojawiłby się "luźny" dział w którym by sobie można było pisać o odcieniach oczu Michaela w zależności od strefy geograficznej w której się znajduje.

Albo też dodać jeden dział, ale w druga stronę, z nieco ...boję się użyć słowa "inteligentniejszymi"..no ale z takimi tematami. Albo z takimi tematami nie stricte o MJu ale z nim związanymi...

Chętnie bym popisała na takie tematy jak ten rasizm (nie tylko u Michaela ale w ogóle), o sztuce, np. malarstwo-czyli ulubieni malarze Jaacksona, albo potencjalnie ulubieni..., muzyka-coś muzyce klasycznej z Czajkowskim na czele, coś o okładlach albumów, bo nie tylko Dangerosus kryje w sobie ciekawe rzeczy, nie chce mi się teraz pisac o innych rzeczach..., coś o filmie, np. Człowiek Słoń /a co.../, E.T., Amistad Spielberga i inne takie, coś o literaturze-Allan Edgar Poe... marzy mi się temat "podróż dookoła świata z Jacksonem", w którym byłoby o miejscach, które odwiedził, albo o ludziach, wielkich i niezwykłych / nie zawsze sławnych choć czemu by nie/ których Michael spotkał, albo których podziwiał, albo którzy podziwiają jego, albo których nigdy nie spotkał ale którzy pojawiają sie np. w jego teledyskach /taki Man In The Mirror to istna kopalnia osobliwości.../.

łaaaaa, ja chcę taki dział na urodziny :jachce:
Wszystko to na jednym wdechu powiedziałam, a mogłabym więcej.
Wiele jest ciekawych rzeczy na świecie, o które MJ się otarł.
Ale nie mogę spędzać na forum całego dnia. A zanim przejrzę te wszystkie posty o niczym mija tyle czasu, że nie mam go już na jakąs szerszą działalność. Myślałam nad tym, żeby nic już w ogóle nie czytać i tylko pisać. Albo czytać tylko posty wybranych osób, ale to też bez sensu. Zwłaszcza, że poczytać tez lubię.

W kropce jestem po prostu.

. <- o takiej
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Najpierw bronisz przed segregacją typu "fanatyk", a teraz z czymś takim wyskakujesz...
A to niby segregacja nie jest?
nie wiem o co Ci chodzi... może nie czytasz mnie ze zrozumieniem. Zacznij dokładniej sie koncentrowac na tekście, przyda Ci sie :)

nie bronie czegoś, co uważam za zbędne. Nie broniłem żadnej segregacji "fanatyk", tylko zaproponowałem alternatywną opcje podpisu nad avatarem, gdzie każdy wpisałby sobie cokolwiek by zechciał.

no offence.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

MJowitek pisze:Ty mi pracę zabierasz...
Za co chleb kupię?
Przepraszam- to się nie powtórzy japrosic
Poza tym, z głodu nie zginiesz, bo wiszę Ci jeszcze lizaka :party:
wirus2006 pisze:MJowitek przeczytalem ich wypowiedzi zero argumentow przynajmniej jak na moj gust
Nie hołdujemy fanatyzmowi, bo jest zjawiskiem społecznie niebezpiecznym.
Wystarczy?
majkelzawszespoko pisze:Nie wiem, może Majkel powinien wprowadzić osobny dział i nazwać go "przedszkole", lub coś w tym stylu - najlepiej poniżej działu "Kosz".
O nie nie! ;-)
Jeden "Kosz" wystarczy :-)

Co do propozycji MJowitka nt. "Dyrdymałów" to przypominam, że mamy dział rozmów nie o MJ - tam można założyć sobie np. taki temat "Dyrdymały M.Dż.*", w którym M.Dż.* będzie pisać ile wlezie i co wlezie ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Zablokowany