We Are The World

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
editt

We Are The World

Post autor: editt »

Czy słyszeliście ta piosenkę w wykonaniu innych artystów?
Ja słyszałam ją w wykonaniu The Kelly Family i uważam,że jest świetnie zaspiewana... :muzyka:

http://www.youtube.com/watch?v=tYxsWKOTWpQ

Pank: Połączyłem posty - na drugi raz proszę używać funkcji Obrazek
Awatar użytkownika
editt

Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Choć lubię twórczość The Kelly Family, to jednak to wykonanie mi zdecydowanie nie pasi.
Trochę jest za bardzo i na siłę "uartystycznione", co w gruncie rzeczy powoduje, że traci się główną linię melodyczną, którą ten utwór ma naprawdę śliczną.
A co do wykaniania "We are the World" przez innych artystów- odsyłam do oficjalnego DVD - "20th Aniversary Special Edition".
Jest tam zarówno wykonanie z 1986 roku z American Music Awards, jak i z Grammy.
Jest też wykonanie z "Live Aid", które nie jest niestety arcydziełem, ale też mało który z oryginalnych wykonawców brał w nim udział. ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Mamy jeszcze wykonanie z 1999 r. Z udziałem Lionela i resztą przyjaciół Pavarottiego :-)

We are the World - Pavarotti & Friends 1999
Ostatnio zmieniony wt, 14 paź 2008, 18:51 przez cicha, łącznie zmieniany 2 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

cicha pisze:Mamy jeszcze wykonanie z 1999 r. Z udziałem Lionela i resztą przyjaciół Pavorottiego :-)
WOW! :happy:
Super!
Pomijając oryginał, to zdecydowanie najlepsze wykonanie tego utworu jakie znam, :-)
Piękne głosy, fantastycznie dobrane, ciekawie zaaranżowane....
WoW! I jeszcze raz WOW! :-)
Serdeczne dzięki za tę perełkę cicha japrosic
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Commoner

Post autor: Commoner »

a macie może właśnie nowszą wersję niż 1985 z MJ-em ? ;]
Awatar użytkownika
zinata

Post autor: zinata »

Kim są the Kelly Family?
SMILE :-)
Awatar użytkownika
editt

To rodzinny zespół, tak jak kiedyś The Jacksons ;-)
Jak wybuchł u nas w Polsce szał na ich punkcie to miałaś 2-3 lata, więc nie pamiętasz. ;-) Długo byli popularni u nas, ale potem nie wiem dlaczego media umilkły na ich temat. Może przeszkadzało im to,że to rodzina, że śpiewają pięknę piosenki o ważnych treściach, które trafiały nie tylko do umysłów, ale i do serc, i że nie potrzebowali skandali by istniec. W Europie Zach. są bardzo popularni, ich ostatnie płyty są świetne, zupełnie inne od poprzednich. Bardzo,żałuję,że nie można usłysze ich piosenek w radiu czy tv. Tak samo bardzo żałuję,że tak mało słychac Michael'a. On tak samo jak KF śpiewa o zbyt waznych rzeczach, i może dlatego ktoś się boi by ludzie nie zaczeli myslec innymi kategoriami i nie zaczeli słuchac muzyki wartosciowej, a nie tego badziewia, co najczęściej można teraz usłyszec.Ale oczywiście nie mam na mysli wszystkiego.
Muszę powiedziec,że ten zespół to częśc mojego życia, ich muzyka, to jakimi sa ludźmi. Tak samo od jakiegoś czasu jak zaczęłam słuchac Michael'a, zajął On w moim sercu szczeglne miejsce. Zreszta myślę, że maja ze sobą dośc dużo wspólnego, i byłabym szczęśliwa bardzo, mogąc usłyszec ich kiedyś w "duecie"....

Chyba trochę z tematu zeszliśmy... glupija
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Commoner pisze:a macie może właśnie nowszą wersję niż 1985 z MJ-em ? ;]
MJ wystąpił jeszcze 3 razy okazjonalnie, śpiewając, tak od niechcenia, parę wersów ;-)

Skrótowo można opisać tak:

1) Podczas Clinton Gala w 1992 r.

Obrazek

2) Podczas VH1 Honors w 1995 r.

Obrazek

3) Podczas WMA w 2006 r.

Obrazek

---

MJ's performances
Ostatnio zmieniony wt, 14 paź 2008, 18:55 przez cicha, łącznie zmieniany 6 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Ola

Post autor: Ola »

Wykonanie The Kelly Family- fatalne... Takie, takie... zaśpiewane, bo zaśpiewane... Nie wyczuwa się "tego czegoś", co wyczuwa się w orginalnej wersji...

Wykonanie "Pavarotti & Friends"o wiele lepsze... Tu przynajmniej wykonawcy włożyli serce w to, co śpiewali... Czuło się "to coś"... Ale jednak zabrakło tu Michela...

Ale w sumie, to chyba we wszystkich piosenkach-wylansowanych przez Króla-w wykonaniu innych artystów, będzie nam Go brakowało ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Commoner

Post autor: Commoner »

a można prosić o link do you tube z tych gali ? :p
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Commoner pisze:a można prosić o link do you tube z tych gali ? :p
A to tak trudno wpisać do wyszukiwarki?

We are the World z udziałem Michaela zaśpiewano również na jego 45. urodzinach. Wykonanie, moim zdaniem, gorsze od występu The Kelly Family. Jubilat pod koniec zaśpiewał we are the world, czym wzbudził oczywiście piski na widowni. A potem... złapał się za głowę. :]

Obrazek

A z ciekawszych wykonań... to może azjatycka wersja? :] Trzeba tylko mocno pogłośnić.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

No i co mi wiadomo jeszcze to było wykonanie podczas Grammy 85 bądź 86,ale coś znaleźć nie mogę na Youtubie :wariat:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

WATW było także odśpiewane na MSG 2001.

http://www.mediafire.com/?fyqlmwmznzy
Ostatnio zmieniony wt, 16 sty 2007, 23:12 przez Willy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Maro pisze:No i co mi wiadomo jeszcze to było wykonanie podczas Grammy 85 bądź 86,ale coś znaleźć nie mogę na Youtubie :wariat:
Grammy 1986 i American Music Awards 1986- obie wersje znajdują się na oficjalnym DVD ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
ODPOWIEDZ