A gdzie można zareklamować swoją stronę?

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
Mike

A gdzie można zareklamować swoją stronę?

Post autor: Mike »

Witam adminów, i mam zapytanie do nich Majkiel i M.Dż* głównie: Gdzie można sie promować, jako strona? Może dobrym pomysłem byłoby stworzenie takiej kategorii jak jest na MJJBoard czyli "MJ Portale" hm?
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Zawsze adres swojej stronki możesz wkleić do sygnaturki, czy tam podpisu...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mike

Moon_Walk_Er pisze:Zawsze adres swojej stronki możesz wkleić do sygnaturki, czy tam podpisu...
Take, ale to nie to samo, ponieważ w takiej kategorii na forum jak MJ Portale czy jakąś inną nazwę można by było dać, to w niej jest możliwośc opisania strony i w jakiś spsób zachęcenia, a tak,to widzisz adres, ale nie wiesz co kryje strona więc JEŚLI bedziesz ciekaw to wejdziesz a jak nie to nie. I to jest różnica adresu w sygnaturze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

No też prawda :wariat:
Ale to i tak zawsze coś ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Re: A gdzie można zareklamować swoją stronę?

Post autor: M.Dż.* »

Mike pisze:Witam adminów, i mam zapytanie do nich Majkiel i M.Dż* głównie: Gdzie można sie promować, jako strona? Może dobrym pomysłem byłoby stworzenie takiej kategorii jak jest na MJJBoard czyli "MJ Portale" hm?
Admin jest tylko jeden i jest nim Rafał aka Majkel ;-)
Ja, podobnie jak siadeh_, Pank, kaem, LittleDevil i Willy, jestem tylko Moderatorem :-)
Zatem tego typu decyzje do mnie niestety nie należą, bo i prawa do tej strony mam żadne.
Ale napisz priva do Majkela- on jest najodpowiedniejszą osobą do udzielenia odpowiedzi na tego typu pytanie.
Na forum, niestety, nie zawsze ma czas, żeby zajrzeć, a tym bardziej, żeby przejrzeć wszytkie tematy ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Mike... masz na myśli tylko temat ze zbiorem linków i opisem stron, że każdy może podać adres z opisem lub i bez opisu?

Czy jak byś to widział w praktyce?

Stworzyć wogóle katalog stron (poza forum) o Michaelu z kategoriami i podkategoriami, tak jak np. jest http://katalog.onet.pl ?

Zasadniczo najprościej promować własną stronę w swojej stopce :) Tak jak np. ja to teraz robię :)
...
Awatar użytkownika
Mike

Chodzi mi bardziej o kategorie tak jak jest: O forum i o stronie, Życzenia, aby może powstała kategoria: "MJ'owe strony fanów", duzo fanów mam blogi strony itd. napewno chcieli by napisać co sie mieści na ich stronie/blogu aby ktoś chciał także, i ich stronkę obejrzeć. Trudnosc w stopce własnie na tym polega, że osoba odwiedzająca forum spojrzy na stopke ale wclae nie klilnie raczej oceni jak mu się baner podoba, a gdyby była kategoria "MJ'owe strony fanów" uważam, że same zainteresowanie inną stroną by skusiło odiwedzającego do wejścia tam i przeczytania, opisu, strony i czy jest wrata obejrzenia. O takie coś mi chodzi:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Raczej średnio się do tego przychylam...
Skonsultuję z Wielką Radą :cool:

Myślisz, że szybciej ktoś wejdzie do specjalnego działu na forum i będzie czytał o Twojej stronie niż kliknie w jakiś fajny banner, czy dobrze opisany, krótko link pod Twoimi postami, których nie jest tak mało?

Prosta zasada marketingu i reklamy w Internecie głosi, że ludzie są leniwi. Im mniej klikania, im mniej czytania aby osiągnąć cel - tym większe prawdopodobieństwo, że będzie im się chciało :)

Może stwórz jakiś ciekawy i ładny banner (400*50 pikseli, lub 468*60) i zamieść w stopce - skuteczność gwarantowana :)
...
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Majkel pisze: (...)niż kliknie w jakiś fajny banner(...)

Najlepiej przyciągają ludzi jakieś fajne świecidełka,duperele etc. niż normalny baner nieruchomy.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Maro pisze:Najlepiej przyciągają ludzi jakieś fajne świecidełka,duperele etc. niż normalny baner nieruchomy.
Te czasy minęły... teraz często skuteczniejsza jest sensownie przemyślana reklama tekstowa niż banner, który z miejsca widać, że jest reklamą i odruchowo go pomjamy wzrokiem. Ludzi denerwują strasznie jakieś pstrokate czy migające bzduruki - nie będą odwiedzać takiej strony, na której są, a będzie ich to drażnić i "łapią" się na takie coś głównie początkujący użytkownicy sieci.

Myślisz, że dlaczego Google jest tak cholernie bogatą firmą? Dlaczego najtańsze i zarazem najskuteczniejsze kampanie w Internecie to Google AdWords? Właśnie dlatego!

Uwierz mi, mam źródła, siedzę w branży i mam znajomych... wiem.
...
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Mam pomysł...

Utworzyłbym katalog stron, połączony z systemem forum - byłyby kategorie stron, podkategorie, a każdy z użytkowników forum mógłby dodawać strony (nie tylko swoje) do tegoż katalogu, wraz z opisem, moznaby oddawać głos na strony, oceniać je (od 1 do 5) i byłaby przy każdej stronie też liczba kliknięć w dany link...

Mike, jak Tobie by się to widziało?
...
Awatar użytkownika
Mike

Majkel pisze:Mam pomysł...

Utworzyłbym katalog stron, połączony z systemem forum - byłyby kategorie stron, podkategorie, a każdy z użytkowników forum mógłby dodawać strony (nie tylko swoje) do tegoż katalogu, wraz z opisem, moznaby oddawać głos na strony, oceniać je (od 1 do 5) i byłaby przy każdej stronie też liczba kliknięć w dany link...

Mike, jak Tobie by się to widziało?
Sounds good to me:D
Obrazek
ODPOWIEDZ