Ja używam PowerArchiver'a 2006 ...w skrócie, robię to mniej więcej tak:
- zaznaczasz katalog(plik) kótry chcesz spakować PPM(prawym przyciskiem myszy) i dajesz 'kompresja z opcjami'
- wybierasz sobie format w jakim chcesz spakować, masz tam pare do wyboru
- wybierasz rodzaj kompresji, tzn jak bardzo ma to być spakowane
- na dole masz 'podział na woluminy' , możesz wybrać już jakieś gotowe rozmiary lub sama określić ile ma mięc jeden plik(domyślne) i wtedy wpisujesz wartość w kb w polu 'Max. rozmiar'
no i to by było tyle :)
...możesz też zakodować archiwum jeśli nie chcesz aby każdy miał możliwość jego rozpakowania...
-prawy przycisk myszy na dany plik i "Dodaj do archiwum..."
-po lewej w "Metoda kompresji" wybrać brak kompresji (jeśli to plik wideo to kompresją i tak nic nie zaoszczędzimy a proces będzie znacznie dłużej trał)
-w "Rozmiar woluminów" wybieramy wielkość części na jakie ma się podzielić duży plik ( 100 000 000 to około 100 mb, no troszkę mniej)
-klikamy OK i to mniej więcej tyle
KROK 1. klikamy na wybranym pliku wybieramy "dodaj do archiwum"
KROK 2. Konwersja pliku.
W powyższym oknie w zaznaczonym polu należy wpisać maksymalną wielkość docelowych plików w bajtach (może to być np. 45 000 000, gdyż odpowiada wartości około 45 mb ).
KROK 3. Hasło
wybieramy zakładke zaawansowane potem klikamy wprowadź hasło
KROK 3a
widzimy takie okienko
wprowadzamy hasło np
lol
i dajemy ok i ok
i plik zostaje podzielony z hasłem
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Dzięki Chłopaki! I ja skorzystałam z tej lekcji
A mam do Was takie, być może głupie, pytanie....
Czy istnieje możliwość załadowania tak podzielonego pliku na np. YouTube albo inny tego typu portal, czy tam tylko takie w jednym kawałku można zamieszczać?
Wybaczcie ignorancję, ale się dopiero uczę....
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Dzięki Rafałku
Zerknę czym to się je i, w razie problemów, pzwolę sobie Wam jeszcze zawrócić gitarę
Edit: No, więc.... ekhm....
Sprawdziłam, ale wyslijto.pl jest po to, żeby wysyłać mail'em, a nie udostępniać szerszej publiczności.
Czyli nici niestety....
Ale dzięki za dobre chęci.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
oj jest wiele takich, kiedys nawet zalozytal taki temat :)
a na wyslijto wcale nie musisz wpisywać zadnego maila, po prostu upload'ujesz i dostajesz linka jak wszedzie :)
Pzdr.
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.' * Louis Horst
Generalnie, wyszło na jaw, że jestem debilem informatycznym, ale co zrobić- prawda jest brutalna
Moon_Walk_Er, Megaupload próbowałam i nawet jest załadowane i mi się ściąga. Ale doszły do mnie słuchy, że inni mieli z tym problemy.....
Anitko, dzięki za podpowiedź.
Skoro to takie proste, to spróbuję- może i mi się uda
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
M.Dż.* pisze:Ale doszły do mnie słuchy, że inni mieli z tym problemy.....
A to było u nas na forum?
Bo kiedyś coś wrzucałaś i ja nawet zacząłem ściągać, tylko że było takie wielachne, że nie mogłem skończyć...
Także pomysł z dzieleniem jest jak najbardziej na miejscu
Moon_Walk_Er pisze:A to było u nas na forum?
Bo kiedyś coś wrzucałaś i ja nawet zacząłem ściągać, tylko że było takie wielachne, że nie mogłem skończyć...
Było, było- w temacie "Majkela nowinki z nadwiślańskiej krainki"
No, ale dobra- pytań z serii "dziwne" ciąg dalszy.
Skoro mam już takie dwa pliki:
To, co teraz mam z nimi zrobić, coby ściągał się jeden film?
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Niby wszystko OK, ale samo się łączyć nie chce
To znaczy, w chwili rozpakowywania pierwszej części, pojawia mi się prośba o zlokalizowanie drugiej, przy czym, jako alternatywę dostaję jedynie pliki ze swojego dysku, a nie lokalizację w internecie.
Wygląda to tak:
Czy może podanie tych linków wystarczy, żeby je sobie każdy mógł zapisać na dysku, a potem bez problemu zlokalizować część drugą?Help the donkey
Ostatnio zmieniony śr, 21 lut 2007, 17:09 przez M.Dż.*, łącznie zmieniany 1 raz.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"