Amy Lee z Evanescence

Kelly Rowland

Britney Spears

jakiś JKoons

Julian Casablancas z The Strokes

Mandy Moore w thrillerówce

Missy Elliott

Brad Pitt

Usher

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
kaem pisze:Kto lubi u nas MJ? Kojarzę Annę Marię Jopek, Korę, Kukulską Edytę Górniak, Ewę Bem, Niedźwieckiego.
Tych ludzi słyszałem, że Go słuchali i podziwiali bądź wciąż podziwiają. Wątpię, żeby nie zrobiło na nich wrażenia, że my- fani, tak wspieramy swojego idola. Też mają swoich fanów i pewnie chcieliby mieć tak zgraną publiczność.
(...)
Aa, w czasopiśmie Machina były wypowiedzi polskich znanych i lubianych na temat MJ.
STANISŁAW SOJKA:
Jackson to fenomenalny artysta nowej generacji. Fascynujący. Szkoda że można go oglądać z odległosći co najmniej dwustu metrów. Jego taniec, śpiew i wszystko, co wyprawia, to potęga. Nie jestem fanem muzyki dla dzieci, ale on jest porażajacy.
WOJCIECH KILAR:
Nie znam się na muzyce popularnej, jest mi ona daleka (i zawsze była), ale wg mnie Michael Jackson to bardzo solidny, uczciwy artysta. jeden z nielicznych ludzi show businesu, których cenię, bo bierze pieniądze sprawiedliwie. Za jego dokonaniami stoi ogromna, solidna praca. Jackson nie jest chwilową gwiazdą.
IRENA SANTOR:
To wielkie zjawisko. Kiedyś w Ameryce, kiedy jeszcze nie słyszałam o istnieniu Michaela Jacksona, włączyłam telewizor i ujrzałam kogoś, kto śpiewał zupełnie inaczej, niż wszyscy, tańczył fantastycznie i też inaczej niż wszyscy. Ogromne wrażenie na mnie zrobił, był niesamowity. Wniósł bardzo ważne elementy do muzyki rozrywkowej. Wielu później usiłowało go naśladować i przez to się trochę opatrzył i ograł. A jego autokreacja, jego dziwactwa- zupełnie nie mają wpływu na moja opinię. W tej branży trzeba się kreować.
MUNIEK STASZCZYK:
Króla popu trzeba zobaczyć. Mam już 2 bilety, w najlepszym sektorze.
KRZYSZTOF IBISZ:
Michael Jackson jest fantastyczny. Słucham go w samochodzie, lubię jego muzykę na długich trasach, dodaje mi ona energii. Jego teledyski są perfekcyjne, a koncerty to prawdziwe widowiska. Jest showmenem, można się od niego uczyć.
Na taśmie VHS znalazłem to.
GRZEGORZ CIECHOWSKI:
Pamiętam jak miałem lat 12-13 i pamiętam piosenkę Rockin' Robin na falach Radia Luxenbourg. Tam było wiele piosenek Jackson 5. Były one świetne. I co się okazuje? To już 4 pokolenie dzieciaków wychowuje się na Jacksonie. To jest jeden fenomen. Drugi jest taki- to jest gigant piosenek. Gigant produkcji. Michael Jackson z całą pewnością jest niesamowitym nie tylko potencjałem, ale i wielkim artystą, który zrobił niesamowitą ilość wspaniałych piosenek. A oprócz tego słuchanie go to taka informacja, co jest możliwe w studiu. Nowe produkcje Michaela to informacje, jak daleko można dolecieć w najlepszym stylu świata, mając największy budżet świata na produkcję. Skoro On ogniskuje wokół siebie takie mózgi, musi być wielki.
Korę też gdziś mam, ale nie mogę się doszukać. Może dinozaury z forum pomogą?
A terazNa początku lat 90-tych w TVP2, jakimś cudem nagrałam wypowiedź Kory Jackowskiej o Michaelu.
Oto co mówiła Kora:
"Michael Jackson? No MJ jest takim...cudownym tworem. Trudno powiedzieć czy On gra, bo On właściwie gra ciałem. Przede wszystkim jest cudownym tancerzem. I ja jestem bezkrytyczna w stosunku do Michaela Jacksona, bo trudno cokolwiek w Nim krytykować. Albo MJ'a się lubi albo nie trawi. Albo jest się zupełnie obojętnym. Właściwie trudno jest być obojętnym wobec MJ'a, bo niewątpliwie jest utalentowany. No i jest cudowny, jest jak zwierzę, jest jak kot."
Źródło.GALA: Kim są twoi mistrzowie, Dominiko?
DOMINIKA: Zawsze fascynował mnie Michael Jackson, który wyprzedził epokę. (...)