"Gangsta" - nowy utwór z udziałem M. Jacksona
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Ja może dodam swoją opinię na temat tej piosenki.
Uprzedzam - opinia niezbyt pozytywna. Nie podoba mi się. Michael jest tam w jednej czwartej piosenki i mam nadzieję, że nie pójdzie w te rytmy, bo jeśli tak, to nici z "kontynuacji thrillera". Ja uważam, że jak nie ma Quincego Jonesa - nie ma Thrillera. MJ ma tam wokal świetny, ale co z tego, jeśli piosenka jest nie jego? I mam też nadzieję, że będzie dalej sobą, dalej dawnym Michaelem Jacksonem, którego tak uwielbiam i zrobi porządny album na złość Britney Spears...(żartuję, ale ta ankieta, który album więcej osiągnie - jej czy Michaela - przeraził mnie...)
Uprzedzam - opinia niezbyt pozytywna. Nie podoba mi się. Michael jest tam w jednej czwartej piosenki i mam nadzieję, że nie pójdzie w te rytmy, bo jeśli tak, to nici z "kontynuacji thrillera". Ja uważam, że jak nie ma Quincego Jonesa - nie ma Thrillera. MJ ma tam wokal świetny, ale co z tego, jeśli piosenka jest nie jego? I mam też nadzieję, że będzie dalej sobą, dalej dawnym Michaelem Jacksonem, którego tak uwielbiam i zrobi porządny album na złość Britney Spears...(żartuję, ale ta ankieta, który album więcej osiągnie - jej czy Michaela - przeraził mnie...)
Hm...ale w tej piosence Michael jest dokładnie taki...jest tym starym Michaelem pozbawionym ciagotek do przesadnie uzytej elektroniki, a jednocześnie otwartym na nowe. Ja jestem calkiem przeciwna opinii, ze MJ powinien znów nagrywac z Q. Czy ktoś mi moze z pamięci zacytowac jakaś gwiazde, która wylansował Q w osttanich latach i która odniosła podobny MJowi sukces? Jesli tak - zwracam honor. Jesli nie - utwierdzam sie w przekonaniu o słuszności swego argumentu. Michael ma wrócić i wolałabym, zeby wrócił nie cofając się. W Jego przypadku to JEST MOŻLIWE.Iris pisze:wolę by MJ był nadal tym samym MJ co dawniej.
...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
- la_licorne
To miała być kontynuacja Off The Wall A tak szczerze, nie lubie kiedy o następnej płycie mówi się jak o Thrillerze 2 albo Off The Wall 2. Chociaż w tym ostatnim przypadku to mam nadzieje, że Will.I.Am' owi chodziło po prostu tylko o melodyjność i świeżość nowej płyty.lol pisze:Ja może dodam swoją opinię na temat tej piosenki.
Uważam, że wokal MJ na obu wersjach jest genijalny, najbardziej podoba mi się "wersja solo" MJ Ktoś powycinał i wkleił na your tube :)
http://www.youtube.com/watch?v=eIesgMXFDpo
la_licorne pisze:To miała być kontynuacja Off The Wall [/url]lol pisze:Ja może dodam swoją opinię na temat tej piosenki.
Przepraszam ale dlaczego wypowiadasz sie w dormie przeszłej jak nie wiesz jeszcze jaki jest efekt pracy? bo z tgeo co sie orietuje ' Gangsta' NIE JEST piosenką MJ'a ani Will I'ma a MJ jest tylko na niej gościem więc twoja wypowiedź wydaje mi się drobnym nieporozumieniem :)
pozdrawiam
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Moim jednak zdaniem nasza koleżanka popełniła tzwz gafe łaczac utwór GANGSTA z nowym dziełem MJ'a i Will I Am'a , który to pan wypowiadał sie że nował płyta bedzie niczym Nowa Off The Wall :)siadeh_ pisze:Myslę, ze la_licorne miała na mysli nowa płytę MJa, a forma przeszła odnosiła się do wypowiedzi Will.I.Am'a
...pzdr
siadeh_poltergeist
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Bedzie co bedzie przecież on nie odstawi lipy ie na tym nowym albumie przeiez nie stracil glosu takze mma nadzije ze bedzie dobrze...i ja nie mysle <jak to niktorzy w kometarzach na tamtej stornie pisali> ze jest CHORY PSYCHIZNIE.. No wiecie co przesada...jaki by nie byl nigdy "normalnym" ludzia nie spasi
Jesus, czy nie widzicie, ze ten kawalek z tempamentalem to jest jakis przypadek. JAckson sie od tego dystansuje, singiel nie jest wydany, tempamental nie jest znany. Mi sie wydaje ze po prostu tempamental odkupil sampel ze spiewem Jacksona i dolozyl rap, mzasterowali i tak ma kawalek. Na to mi wyglada, media zrobily szum wokol nieodpowiedniej rzeczy.
Na szczescie numer jest ok, wiec nie ma porażki. Ja jednak czekam na robote will.i.ama i Mj.
pozdr.
Na szczescie numer jest ok, wiec nie ma porażki. Ja jednak czekam na robote will.i.ama i Mj.
pozdr.
Utwór dobry. Wpada w ucho. Nienagannie buja. Ma szansę się przyjąć. Wokal Michaela - uważam bardzo dobry! Jednak coś mnie odrzuca przy słuchaniu GANGSTA. Trudno nawet powiedzieć co konkretnie... Występy gościnne i owszem, jednak TAKIEMU MJowi solo mówię kategoryczne NIE!
Nie chciałabym, by stylistycznie skierował się w tą stronę. Mam cichą nadzieję, że jest to tylko rozgrzewka przed startem i że prawdziwe asy wysypią się z rękawa dopiero na końcu, bo zdecydowanie Michaela stać na WIĘCEJ!
Chciałabym, by tak brzmiał NAJSŁABSZY utwór na jego nowym albumie
Nie chciałabym, by stylistycznie skierował się w tą stronę. Mam cichą nadzieję, że jest to tylko rozgrzewka przed startem i że prawdziwe asy wysypią się z rękawa dopiero na końcu, bo zdecydowanie Michaela stać na WIĘCEJ!
Chciałabym, by tak brzmiał NAJSŁABSZY utwór na jego nowym albumie
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- majkelzawszespoko
Gdyby nie to ' Jezus' to bym powpierał w 100% a tak w 99 % :)tombek pisze:Jesus, czy nie widzicie, ze ten kawalek z tempamentalem to jest jakis przypadek. JAckson sie od tego dystansuje, singiel nie jest wydany, tempamental nie jest znany. Mi sie wydaje ze po prostu tempamental odkupil sampel ze spiewem Jacksona i dolozyl rap, mzasterowali i tak ma kawalek. Na to mi wyglada, media zrobily szum wokol nieodpowiedniej rzeczy.
pozdr.
- BillieJean