Okładka "Blood on the Dance Floor"

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
cicha

Okładka "Blood on the Dance Floor"

Post autor: cicha »

Kontynuując pomysł KASI i MJowitka :-)

Obrazek

Projektantem okładki jest Will Wilson.

Nie znam historii współpracy Willa z MJ'em...

Obrazek

"Blood on the Dancefloor". Obraz olejny na lenie (Oil on linen) 1997r.

Inne dzieła:

http://www.willwilsonstudio.com/illus.html

Obrazek

"First Sitting". Oil on panel 2003r.
Ostatnio zmieniony pt, 23 lut 2007, 19:19 przez cicha, łącznie zmieniany 4 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Myszku rulezzzzz...stanowczo moi faworyci w tej galerii :party:... Artysci wpółpracujacy z MJem maja okropna manierę nadrealistyznego ukazywania wszystkiego i zero podejścia stricte plastycznego do okładki płyty. Czasem szkoda... No,ale skoro juz wspominaliśmy, ze najgorsza jest okładka HIStory to teraz moze byc juz tylko lepiej ;-)

...pzdr
siadeh_malkontent_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
KASIA

Post autor: KASIA »

A nie będę się rozpisywać, bo tutaj raczej nie ma o czym. Napiszę tylko, że okładka jak najbardziej mi się podoba :-) , a gdyby wziąść pod uwagę wzgląd tylko estetyczny to podoba mi się nawet bardziej niż okładka "Dangerous" ;-) Chętnie powiesiłabym coś takiego nad kominkiem ;-) najlepiej tą wersię olejną (tyle, że nie mam kominka).

był tu taki temat o MJowym tatuażu i tak sobie myślę, że ten Michael byłby idealny do przeniesienia na skórę, oczywiście w kolorze :dance:
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

zwyczajna, niczym szczególnym nie błyszczy, Majkel w garniaczu ala Tony Montana w spoko pozycji.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Najbardziej ekskluzywna okładka z Michaelowego dorobku..

Garnitur rewelacja.
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

Bardzo mi się podoba owy garnitur.
I właśnie dzięki niemu ta okładka zajmuje u mnie 2 miejsce odrazu za dangerous ;-)
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
Mroczuś

Post autor: Mroczuś »

Tak, bardzo oryginalna jak sam MJ nenene

Mi tylko nie do końca odpowiada ten ubiór ( wiem, że chodzi o krew i dlatego) jednak ten strój się trochę zlewa ;-)
مايكل جاكسون
Awatar użytkownika
Norim

Post autor: Norim »

Okładka "Blood on the dancefloor" jest moją ulubioną sposród wszystkich okladek albumów MJ. Zaś okładka "Dangerous" mi sie nie podoba, uwazam ze jest zbyt nasycona szczegołami, przedobrzona. Strój Michaela rzeczywiscie troszke sie zlewa.. wwystarczyloby zeby mial czarną koszule.. a byloby na pewno lepiej :).

Pozdrawiam !
because GirlllzzZz just wanna have fUn !!
Awatar użytkownika
Lady_Malkavian

Post autor: Lady_Malkavian »

hmm a mi się już bardziej obraz podoba niż okładka, poza tym o wiele lepiej wyglądałoby zdjęcie MJ i jakieś obróbki tego zdjęcia, żeby uzyskać podobny efekt co na tym obrazie :-)
KOBIETA JEST CUDEM BOSKIM, SZCZEGÓLNIE JEŚLI MA DIABŁA ZA SKÓRĄ
Awatar użytkownika
Patty

Post autor: Patty »

To jest tak zwane przedstwienie "idealistyczne" (przerysowane)wyglada jak wyslizgana ale okladka spoko jak caly on :D Widac ze sie stara zeby wszystko bylo ladne:D glupija
Maverick

Post autor: Maverick »

Mnie się od pierwszego wejrzenia okładka 'Blood On The Dance Floor' kojarzy z jednym: z tym fragmentem z 'Dangerous' DVD gdzie pokazane są ekrany telewizorów, na których wyświetlani są dziennikarze komentujący kontrowersje wokół "BOW" full short film. Kamera się cofa, telewizorów jest coraz więcej, głosy gadających głów zlewają się w niezrozumiały bełkot, kamera cofa się jeszcze bardziej, stłoczone telewizory układają się w kształt kuli ziemskiej. Cały świat znowu mówi o Michaelu Jacksonie. Jest on w stanie takie zainteresowanie wzbudzić a potem grać nim jak zechce.

I ta okładka - wielkie miasto na szachownicy, a nad tym wszystkim tylko jeden gracz, w królewskiej czerwieni. I jego anioł stóż - Księżyc. I chmury układające się ponad miastem ziemskim w o wiele większe miasto - duchowe? Władza nad ciałem i umysłem, materią i duchem... Why not?

I co jeszcze - okres pomiędzy "Dangerous" a "Blood..." pokazał mu, że to zainteresowanie, które potrafi wywołać, jest na taką skalę, że może się wymknąć mu spod kontroli. A mimo to... ta okładka wygląda tak a nie inaczej. Żadnych objawów pokory wobec losu :diabel:

Hmm... to ja tę koncepcję jeszcze dopracuję :wariat:
O jakiejś ludzkiej porze...
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Jest to moja ulubiona okładka płyty Mike'a. Chyba ze względu na Jego ubiór, ten garniaczek i spodnie, sorry zapomniałem o najważniejszym... Atłasowa koszula :lal: muszę ją mieć (mam zamiar taką kupić)

-----------------------------
m.
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
Castuse

Post autor: Castuse »

Mi też się ta okładka kojarzy z Dangerous, może dlatego, że jest podobnie wykonana. Grafika, "światło graficzne" jak to ujmę, szczególnie, jeśli wezmę pod wzgląd oczy MJa z Dangerous ;-)

PS. obraz olejny - robota godna podziwu

---
Nie pisz postów pod własnymi postami, do tego służy funkcja edycji. - anialim,
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić...
ODPOWIEDZ