Co z tą wiarą Michaela?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- piotruś pan
Co z tą wiarą Michaela?
wiem że temat pewnie gdzieś tu jest (nie mam czasu poszukac) w co wierzy Michael? jest on swiadkiem Jehowy? niedawno bylam o tym przekonana ale ostatnio ogladajac PHM E.Taylor mowi cos ze when he guit being Jehovian's witness .... so whats goin on? pewnie jestes niedoinformowana nie śmiejscie sie ze mnie :P
I'm smooth, I'm bad
że co? Nie zrozumiałam Cię...Patty pisze:takzy d '86 juzie jest swiadiek johony pewnie:)
Nie no ja nie chcę się czepiać, ale ładnie proszę, poprawiaj swoje posty Patty @_@
Właśnie ja też zastanawiałam się na temat MJ'a wiary, bo był świadkiem, potem, właśnie po PHM myslałam, że już nie jest. Później jeszcze jedna rzecz utwierdzła mnie w tym przekonaniu, ale niestety nie pamiętam co to było, jakiś wywiad czy artykuł... A na dodatek świadkowie chyba nie bardzo wierzą w Jezusa, nie? (proszę wyprowadzić mnie z błędu, jeśli się mylę) A Michael ma nad łóżkiem obraz Jezusa Miłosiernego...wiec mi to tak nie pasuje. A na Islam nie dał się chyba namówić, nie?
- piotruś pan
Świadkowie uznaja tylko Boga , Jezus nie jest dla nich nikim świętym , ale z tym obrazem to nie widze nic dziwnego bo Michael czesto wspomina o Jezusie jako wzorze do nasladowania, Islam to mi w ogole nie pasuje , a co do świadka jehowy to juz w sumie chyba najbardziej pasuje, a zauwazyliscie kiedys na rece Michaela czerwony sznurek to jakies wierzenia kabały czy cos takiego ...
I'm smooth, I'm bad
- Moon_Walk_Er
Nie no, bez przesady...Fanatyk pisze:A mi się wydaje, że jest ateistą.
Micgael wiele razy, czy to w piosenkach czy w wywiadach wiele mówi o Bogu, także ateizm nie wchodzi w grę...
A to wierzy w Allacha, w Chrystusa, czy w Buddę nie ma wg mnie większego znaczenia... Bóg i tak jest jeden...
Ale uwzględniając stosunek Michaela do Jezusa (i jego znajomość wielu wydarzeń z Nim związanych) wychodzi na to, że Michael musiał się cheścijaństwem interesować...
- BillieJean
Fanatyk pisze:ateistą.
Polecam wywiad "Michael Jackson at large with Geraldo Riviera"
który BTW możesz ściągnąć tutaj ->
http://mjvideo01.skyblog.com/12.html
(na samym dole..)
Słowa Bóg, Jezus i wiara padają tam cały czas, Michael mówi że nie wie czy przetrwałby ataki mediów bez Boga i wiary...zresztą kiedyś widziałam jakiś wywiad z Elizabeth Taylor w którym mówiła że Michael nawrócił się w bodajże 1989 na chrześcijaństwo...
Michael jest bez wątpienia osobą wierzącą - to jakie jest jego wyznanie to naprawdę jego prywatna sprawa...takie jest przynajmniej moje zdanie.
- piotruś pan
- BillieJean
Czytasz mi w myślach...Moon_Walk_Er pisze:Micgael wiele razy, czy to w piosenkach czy w wywiadach wiele mówi o Bogu, także ateizm nie wchodzi w grę...
A to wierzy w Allacha, w Chrystusa, czy w Buddę nie ma wg mnie większego znaczenia...
...znowu
-->nawet to że znowu się zgadzamy napisaliśmy jednocześnie - w innych tematach
- Moon_Walk_Er