Michael Jackson & Emmanuel Lewis

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Kingoosia

Michael Jackson & Emmanuel Lewis

Post autor: Kingoosia »

Skoro powstał temat o Michaelu i Paulu McCartneyu, to może być też o Michaelu i Emmanuelu ;-)

Chciałabym wiedzieć co połączyło Michaela i Emmanuela, jak to się stało że zostali przyjaciółmi, jak się poznali. Może mi ktoś pomóc?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
Awatar użytkownika
piotruś pan

Post autor: piotruś pan »

ile Emanuel ma lat na tych zdjeciach ?
I'm smooth, I'm bad
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

kiedy Michael i Emmanuel byli razem na rozdaniu nagród gammy 1984 - emanuel miał 12/13 lat, te zdjęcia były pewnie zrobione w mniej więcej tym samym czasie więc pewnie miał trochę ponad 12...nie wygląda prawda?
Obrazek
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Emmanuel Lewis urodził się 9 marca 1971 roku, co oznacza, ze na tych zdjęciach, pochodzacych z - prawdopodobnie - okresu Thrillera - ma około 12 lat. To, że na tyle nie wygląda być może wynika z faktu , iz jest karłem. Emmanuel ma 130 cm wzrostu i - z tego co się orientuje - jest mocno związany z organizacją Little People of America, ktora skupia wokół siebie ludzi dotkniętych karłowatością, pomaga im i ich rodzinom. Emmanuel był bardzo popularny w Ameryce dzięki tytułowej roli w serialu komediowym "Webster" i prawdopodobnie to , oraz Michaela sympatia dla dziecięcych gwiazd oraz dzieci wogóle sprawiła, ze doszlo do tej przyjaźni.
Z ciekawostek dodam, ze Emmanuel ukończył w 1997 roku Clark Atlanta University, a jako aktor porównywany jest do Gary'ego Colemana, gwiazdy serialu nadawanego w latach 1978-1985 Diff'rent Strokes, w którm grał głowną rolę Arnolda Jacksona :cool:

...pzdr
siadeh_the_vampire
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Kingoosia

Siadeh, dzięki za informacje, ale cały czas nurtuje mnie pytanie
siadeh_ pisze:oraz Michaela sympatia dla dziecięcych gwiazd oraz dzieci wogóle sprawiła, ze doszlo do tej przyjaźni.
Jak i gdzie to się stało, że oni się poznali?
Michael po prostu znalazł numer Emmanuela w książce telefonicznej i zaprosił go do siebie? Nie sądzę...
mRm

Post autor: mRm »

siadeh_ pisze: ... być może wynika z faktu , iz jest karłem.
Sorki, ale ten niby fakt, ze jest karlem, to kompletna bzdura. Emmanuel Lewis zostal poddany kuracji hormonalnej, aby uczynic go wiecznym dzieckiem... Czemu zapytacie? Odpowiedz jest prosta- pieniadze... Byl kochany jako dziecko, to tez postanowiono uczynic z niego dziecko po wsze czasy.

PS.
Karly sa zdeformowane i wykladaja jak karykatury osob doroslych, Lewis po porstu wyglada jak dziecko, bo jego rozwoj zostal zatrzymany w wieku lat 12.

PAPA
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

mRm pisze:Sorki, ale ten niby fakt, ze jest karlem, to kompletna bzdura. Emmanuel Lewis zostal poddany kuracji hormonalnej, aby uczynic go wiecznym dzieckiem... Czemu zapytacie? Odpowiedz jest prosta- pieniadze... Byl kochany jako dziecko, to tez postanowiono uczynic z niego dziecko po wsze czasy.
Nothin butta tabloid trash I would say :-/
Karly sa zdeformowane i wykladaja jak karykatury osob doroslych, Lewis po porstu wyglada jak dziecko, bo jego rozwoj zostal zatrzymany w wieku lat 12.
I z tego powodu wyglądał jak pięciolatek w wieku lat 12, bo zatrzymano jego rozwój kiedy miał 12 lat... :knuje: Bez sensu.
Obrazek
mRm

Post autor: mRm »

BillieJean pisze: Nothin butta tabloid trash I would say :-/
nie powiedzialbym. Lewis nie byl jedyna ofiara tego czegos. gdzies czytalem o tym bardzo powazny artykul, wiec nie sadze zeby ktos opisywal cos takiego w bardzo powaznej gazecie (nie bulo to twoje imperium). Ja osobiscie uwazam ze cos mu zrobili.
BillieJean pisze: I z tego powodu wyglądał jak pięciolatek w wieku lat 12, bo zatrzymano jego rozwój kiedy miał 12 lat... :knuje: Bez sensu.
Nie wiem kiedy to zrobili- nie jestem jego lekarzem. Tak mi sie napisalo 12... Na 5 to on mi nie wyglada...

a tutaj zdjecia osob dotknietych chorba... jak widac nie wygladaja jak dzieci, ale jak zminiaturyzowane osobuy dorosle z niewybiarowymi konczynami. CO WIECEJ! Jedynie wzrost charakteryzuje karly. Inne rzeczy, jak glos, owlosienie i tak dalej sa rozwinieta jak u osob doroslych.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

mRm pisze:nie powiedzialbym. Lewis nie byl jedyna ofiara tego czegos. gdzies czytalem o tym bardzo powazny artykul, wiec nie sadze zeby ktos opisywal cos takiego w bardzo powaznej gazecie (nie bulo to twoje imperium). Ja osobiscie uwazam ze cos mu zrobili.
Od początku tego tematu zastanawiałam się, czy to napisać, ale teraz czuję, że chyba jednak powinnam.
Jest taka choroba dziedziczna, której nazwy niestety nie pamiętam i nie bardzo potrafię ją znaleźć w internecie.
Polega ona na tym, że dziecko nie rośnie i nie rozwija się, jak człowiek zdrowy.
Nie jest karłem, nie jest niedorozwinięty umysłowo, a jedynie zahamowaniu ulega jego rozwój fizyczny.
W efekcie, tacy ludzie, mimo swojego dorosłego wieku, nadal wyglądają, jak dzieci.
Piszę o tej chorobie, bo spotkałam się z nią- mój znajomy jest na nią chory- przez parę lat miałam świadomość, że jest dzieciakiem, do momentu, kiedy..... okazało się, że studiuje w Łodzkiej Szkole Filmowej :wariat:

Nie wiem, czy tę właśnie chorobę ma Emmanuel, ale nie zdziwiłoby mnie to. Tym bardziej, jeśli wziąć pod uwagę sympatię Michael'a do niego- może poprostu poczuł bratnią duszę- chora gwiazda, na temat której media wymyślają rózne bajki :-/
Ostatnio zmieniony ndz, 04 mar 2007, 22:09 przez M.Dż.*, łącznie zmieniany 1 raz.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Kingoosia

Maro pisze:Proszę o aktualne fotki Emanuela...
yesterday
Obrazek

today
Obrazek

Troszkę się jednak zmienił...
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Kingoosia pisze:Troszkę się jednak zmienił...
Tak...
Teraz rzeczywiście wygląda na 12-14 lat, bo na tym górnym to jest taki chłopiec - pięcio-, a może siedmioletni?
No i stał się też trochę bardziej okrągły ;-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Kingoosia

Znalazłam jeszcze takie coś. Nie wiem, na ile można wierzyć, że to nowe zdjęcia, ale podobno Emmanuel ma tu 35 lat - jak dziś (36 lat skończy w ten piątek).
Obrazek

Podoba mi się jego wyraz twarzy :party:

Też nie mogłam uwierzyć, że na tych zdjęciach Emmanuel ma 35 lat. Teraz mam już pewność :-)

Chris Tucker i Emmanuel Lewis - zdjęcie datowane na "January 31, 2006"
Obrazek

Jeszcze jedna fotka Emmanuela
Obrazek

I znalazłam jeszcze jednego Emmanuela z Michaelem :party:
Obrazek
thewiz

Post autor: thewiz »

Emanuel wystepowal w reality show na VH1 The surreal life. ( Cos w stylu Celebrity Bog Brother) - mialo to miejsce w 2003 roku.Wygladal tak jak widac na zapodanych przez Was zdjeciach - twarz powazniejsza, ale fizjonomia dziecka. Poza tym w okresie procesu MJa wypowiadal sie troche w TV, broniac przyjaciela przed oskarzeniami. Historyjka o terapii hormonalnej jest moim zdaniem zupelnie wyssana z palca.
Zastanawia mnie jeszcze sprawa jednego z Jackassow,ostatnio wystepowal z LaToya w Armed and Famous. (A propos : Jesli ktos znalazl odcinki tego show na youtube- prosze zapodajscie linki)Jak mu tam na imie.... Jason Acuna.

Acuna cierpi na achondroplazja,forme karłowatości.

Obrazek

Mysle ze Emmanuel jak Acuna cierpi na jakas modyfikacje karlowatosci.

Link z wikipedii o achondroplazji, opis w sumie pokrywa sie z tym, co napisala Kasia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Achondroplazja

I jeszcze Emmanuel o MJu w latach 80tych :

"Michael is the best friend you could ever have," declares Lewis. "He's gentle, not obcesowy like other guys. I can count on him any time, and he can count on me." [...] Emmanuel is more modest about his activities with Michael. "Those are secret things," he says. "The fun things we do together are just for me and him."

W wolnym tlumaczeniu:
"Michael to najlepszy przyjaciel jakiego moglys miec", deklaruje Lewis. " Jest lagodny, nie ostry jak inni faceci. Zawsze moge na niego liczyc a on na mnie." [...] Emmanuel jest bardziej skryty na temat spedzania wolnego czasu z Michaelem. " To sa sekretne sprawy", mowi." To co robimy podczas wspolnej zabawy jest tylko do jego i mojej wiadomosci"
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

thewiz pisze:Acuna cierpi na achondroplazja,forme karłowatości.
Ale, Agatko, achondroplazja polega głównie na skróceniu kości kończyn, co daje efekt podobny do karłowatości (a może nawet taki sam).
Ta choroba, o której wspominałąm polega na tym, że człowiek jest zbudowany w zasadzie idealnie, jak dziecko, czy nastolatek- na pierwszy rzut oka, nie widać u niego żadnych odchyleń od normy w sensie fizyczności.
Mnie osobiście, u mojego znajomego zbijało z początku z tropu to, że.... był cholernie inteligentny, jak na 12-latka, na którego wyglądał :wariat:
Chętnie bym dała tutaj jego zdjęcie, ale niestety znalazłam jedynie samą twarz :-/
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
kostka

Post autor: kostka »

BillieJean pisze:Michael i Emmanuel byli razem na rozdaniu nagród gammy 1984 - emanuel miał 12/13 lat
Tutaj zdjęcie z Grammy '84.
Obrazek
Kurcze. On na prawde nie wyglądał na 12/13 lat.
ODPOWIEDZ