Michael Jackson & Emmanuel Lewis
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Michael Jackson & Emmanuel Lewis
Skoro powstał temat o Michaelu i Paulu McCartneyu, to może być też o Michaelu i Emmanuelu
Chciałabym wiedzieć co połączyło Michaela i Emmanuela, jak to się stało że zostali przyjaciółmi, jak się poznali. Może mi ktoś pomóc?
Chciałabym wiedzieć co połączyło Michaela i Emmanuela, jak to się stało że zostali przyjaciółmi, jak się poznali. Może mi ktoś pomóc?
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
- piotruś pan
- BillieJean
Emmanuel Lewis urodził się 9 marca 1971 roku, co oznacza, ze na tych zdjęciach, pochodzacych z - prawdopodobnie - okresu Thrillera - ma około 12 lat. To, że na tyle nie wygląda być może wynika z faktu , iz jest karłem. Emmanuel ma 130 cm wzrostu i - z tego co się orientuje - jest mocno związany z organizacją Little People of America, ktora skupia wokół siebie ludzi dotkniętych karłowatością, pomaga im i ich rodzinom. Emmanuel był bardzo popularny w Ameryce dzięki tytułowej roli w serialu komediowym "Webster" i prawdopodobnie to , oraz Michaela sympatia dla dziecięcych gwiazd oraz dzieci wogóle sprawiła, ze doszlo do tej przyjaźni.
Z ciekawostek dodam, ze Emmanuel ukończył w 1997 roku Clark Atlanta University, a jako aktor porównywany jest do Gary'ego Colemana, gwiazdy serialu nadawanego w latach 1978-1985 Diff'rent Strokes, w którm grał głowną rolę Arnolda Jacksona
...pzdr
siadeh_the_vampire
Z ciekawostek dodam, ze Emmanuel ukończył w 1997 roku Clark Atlanta University, a jako aktor porównywany jest do Gary'ego Colemana, gwiazdy serialu nadawanego w latach 1978-1985 Diff'rent Strokes, w którm grał głowną rolę Arnolda Jacksona
...pzdr
siadeh_the_vampire
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Siadeh, dzięki za informacje, ale cały czas nurtuje mnie pytanie
Michael po prostu znalazł numer Emmanuela w książce telefonicznej i zaprosił go do siebie? Nie sądzę...
Jak i gdzie to się stało, że oni się poznali?siadeh_ pisze:oraz Michaela sympatia dla dziecięcych gwiazd oraz dzieci wogóle sprawiła, ze doszlo do tej przyjaźni.
Michael po prostu znalazł numer Emmanuela w książce telefonicznej i zaprosił go do siebie? Nie sądzę...
Sorki, ale ten niby fakt, ze jest karlem, to kompletna bzdura. Emmanuel Lewis zostal poddany kuracji hormonalnej, aby uczynic go wiecznym dzieckiem... Czemu zapytacie? Odpowiedz jest prosta- pieniadze... Byl kochany jako dziecko, to tez postanowiono uczynic z niego dziecko po wsze czasy.siadeh_ pisze: ... być może wynika z faktu , iz jest karłem.
PS.
Karly sa zdeformowane i wykladaja jak karykatury osob doroslych, Lewis po porstu wyglada jak dziecko, bo jego rozwoj zostal zatrzymany w wieku lat 12.
PAPA
- BillieJean
Nothin butta tabloid trash I would saymRm pisze:Sorki, ale ten niby fakt, ze jest karlem, to kompletna bzdura. Emmanuel Lewis zostal poddany kuracji hormonalnej, aby uczynic go wiecznym dzieckiem... Czemu zapytacie? Odpowiedz jest prosta- pieniadze... Byl kochany jako dziecko, to tez postanowiono uczynic z niego dziecko po wsze czasy.
I z tego powodu wyglądał jak pięciolatek w wieku lat 12, bo zatrzymano jego rozwój kiedy miał 12 lat... Bez sensu.Karly sa zdeformowane i wykladaja jak karykatury osob doroslych, Lewis po porstu wyglada jak dziecko, bo jego rozwoj zostal zatrzymany w wieku lat 12.
nie powiedzialbym. Lewis nie byl jedyna ofiara tego czegos. gdzies czytalem o tym bardzo powazny artykul, wiec nie sadze zeby ktos opisywal cos takiego w bardzo powaznej gazecie (nie bulo to twoje imperium). Ja osobiscie uwazam ze cos mu zrobili.BillieJean pisze: Nothin butta tabloid trash I would say
Nie wiem kiedy to zrobili- nie jestem jego lekarzem. Tak mi sie napisalo 12... Na 5 to on mi nie wyglada...BillieJean pisze: I z tego powodu wyglądał jak pięciolatek w wieku lat 12, bo zatrzymano jego rozwój kiedy miał 12 lat... Bez sensu.
a tutaj zdjecia osob dotknietych chorba... jak widac nie wygladaja jak dzieci, ale jak zminiaturyzowane osobuy dorosle z niewybiarowymi konczynami. CO WIECEJ! Jedynie wzrost charakteryzuje karly. Inne rzeczy, jak glos, owlosienie i tak dalej sa rozwinieta jak u osob doroslych.
Od początku tego tematu zastanawiałam się, czy to napisać, ale teraz czuję, że chyba jednak powinnam.mRm pisze:nie powiedzialbym. Lewis nie byl jedyna ofiara tego czegos. gdzies czytalem o tym bardzo powazny artykul, wiec nie sadze zeby ktos opisywal cos takiego w bardzo powaznej gazecie (nie bulo to twoje imperium). Ja osobiscie uwazam ze cos mu zrobili.
Jest taka choroba dziedziczna, której nazwy niestety nie pamiętam i nie bardzo potrafię ją znaleźć w internecie.
Polega ona na tym, że dziecko nie rośnie i nie rozwija się, jak człowiek zdrowy.
Nie jest karłem, nie jest niedorozwinięty umysłowo, a jedynie zahamowaniu ulega jego rozwój fizyczny.
W efekcie, tacy ludzie, mimo swojego dorosłego wieku, nadal wyglądają, jak dzieci.
Piszę o tej chorobie, bo spotkałam się z nią- mój znajomy jest na nią chory- przez parę lat miałam świadomość, że jest dzieciakiem, do momentu, kiedy..... okazało się, że studiuje w Łodzkiej Szkole Filmowej
Nie wiem, czy tę właśnie chorobę ma Emmanuel, ale nie zdziwiłoby mnie to. Tym bardziej, jeśli wziąć pod uwagę sympatię Michael'a do niego- może poprostu poczuł bratnią duszę- chora gwiazda, na temat której media wymyślają rózne bajki
Ostatnio zmieniony ndz, 04 mar 2007, 22:09 przez M.Dż.*, łącznie zmieniany 1 raz.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
- Moon_Walk_Er
Znalazłam jeszcze takie coś. Nie wiem, na ile można wierzyć, że to nowe zdjęcia, ale podobno Emmanuel ma tu 35 lat - jak dziś (36 lat skończy w ten piątek).
Podoba mi się jego wyraz twarzy
Też nie mogłam uwierzyć, że na tych zdjęciach Emmanuel ma 35 lat. Teraz mam już pewność
Chris Tucker i Emmanuel Lewis - zdjęcie datowane na "January 31, 2006"
Jeszcze jedna fotka Emmanuela
I znalazłam jeszcze jednego Emmanuela z Michaelem
Podoba mi się jego wyraz twarzy
Też nie mogłam uwierzyć, że na tych zdjęciach Emmanuel ma 35 lat. Teraz mam już pewność
Chris Tucker i Emmanuel Lewis - zdjęcie datowane na "January 31, 2006"
Jeszcze jedna fotka Emmanuela
I znalazłam jeszcze jednego Emmanuela z Michaelem
Emanuel wystepowal w reality show na VH1 The surreal life. ( Cos w stylu Celebrity Bog Brother) - mialo to miejsce w 2003 roku.Wygladal tak jak widac na zapodanych przez Was zdjeciach - twarz powazniejsza, ale fizjonomia dziecka. Poza tym w okresie procesu MJa wypowiadal sie troche w TV, broniac przyjaciela przed oskarzeniami. Historyjka o terapii hormonalnej jest moim zdaniem zupelnie wyssana z palca.
Zastanawia mnie jeszcze sprawa jednego z Jackassow,ostatnio wystepowal z LaToya w Armed and Famous. (A propos : Jesli ktos znalazl odcinki tego show na youtube- prosze zapodajscie linki)Jak mu tam na imie.... Jason Acuna.
Acuna cierpi na achondroplazja,forme karłowatości.
Mysle ze Emmanuel jak Acuna cierpi na jakas modyfikacje karlowatosci.
Link z wikipedii o achondroplazji, opis w sumie pokrywa sie z tym, co napisala Kasia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Achondroplazja
I jeszcze Emmanuel o MJu w latach 80tych :
"Michael is the best friend you could ever have," declares Lewis. "He's gentle, not obcesowy like other guys. I can count on him any time, and he can count on me." [...] Emmanuel is more modest about his activities with Michael. "Those are secret things," he says. "The fun things we do together are just for me and him."
W wolnym tlumaczeniu:
"Michael to najlepszy przyjaciel jakiego moglys miec", deklaruje Lewis. " Jest lagodny, nie ostry jak inni faceci. Zawsze moge na niego liczyc a on na mnie." [...] Emmanuel jest bardziej skryty na temat spedzania wolnego czasu z Michaelem. " To sa sekretne sprawy", mowi." To co robimy podczas wspolnej zabawy jest tylko do jego i mojej wiadomosci"
Zastanawia mnie jeszcze sprawa jednego z Jackassow,ostatnio wystepowal z LaToya w Armed and Famous. (A propos : Jesli ktos znalazl odcinki tego show na youtube- prosze zapodajscie linki)Jak mu tam na imie.... Jason Acuna.
Acuna cierpi na achondroplazja,forme karłowatości.
Mysle ze Emmanuel jak Acuna cierpi na jakas modyfikacje karlowatosci.
Link z wikipedii o achondroplazji, opis w sumie pokrywa sie z tym, co napisala Kasia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Achondroplazja
I jeszcze Emmanuel o MJu w latach 80tych :
"Michael is the best friend you could ever have," declares Lewis. "He's gentle, not obcesowy like other guys. I can count on him any time, and he can count on me." [...] Emmanuel is more modest about his activities with Michael. "Those are secret things," he says. "The fun things we do together are just for me and him."
W wolnym tlumaczeniu:
"Michael to najlepszy przyjaciel jakiego moglys miec", deklaruje Lewis. " Jest lagodny, nie ostry jak inni faceci. Zawsze moge na niego liczyc a on na mnie." [...] Emmanuel jest bardziej skryty na temat spedzania wolnego czasu z Michaelem. " To sa sekretne sprawy", mowi." To co robimy podczas wspolnej zabawy jest tylko do jego i mojej wiadomosci"
Ale, Agatko, achondroplazja polega głównie na skróceniu kości kończyn, co daje efekt podobny do karłowatości (a może nawet taki sam).thewiz pisze:Acuna cierpi na achondroplazja,forme karłowatości.
Ta choroba, o której wspominałąm polega na tym, że człowiek jest zbudowany w zasadzie idealnie, jak dziecko, czy nastolatek- na pierwszy rzut oka, nie widać u niego żadnych odchyleń od normy w sensie fizyczności.
Mnie osobiście, u mojego znajomego zbijało z początku z tropu to, że.... był cholernie inteligentny, jak na 12-latka, na którego wyglądał
Chętnie bym dała tutaj jego zdjęcie, ale niestety znalazłam jedynie samą twarz
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me