Majkela nowinki z nadwiślańskiej krainki-co u M.Dż.* piszczy

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Majkel ze Stalowej pisze:hmm... widzisz Kasiu, ja jestem wyśmiewany, gdy robię z siebie tylko Majkela. Społeczeństwo oczekuje czegoś więcej. To jest takie psychiczne... nie można w życiu tylko tańczyć (bez urazy).
Jakiej urazy? ;-)
Ja doskonale to rozumiem i pewnie dlatego Majkel jest jedynie niewielką cząstką mnie. :aniol:
Może nie wyglądam, ale w życiu mam wiele pasji, wiele oblicz, wiele emocji i wiele.... skrajności :diabel2:
Kasia i Majkel Dżekson* to dwie postacie, ktore na wielu płaszczyznach są sobie bardzo odległe.
Ale obie te postacie to ja- po prostu ja, bez imienia i nazwiska.
Majkel ze Stalowej pisze:To tak, jakbyś skrzyżowała lwa z orłem, lub szybkiego wierzchowca z mądrą sową.
Jako zootechnik z zawodu, powiem Ci, że takie rzeczy to tylko w Erze :party:
Majkel ze Stalowej pisze:Ja natomiast szukam czegoś jeszcze głębszego. Ludzie zarzucają mi, że nie potrafię się określić. Może to prawda z ich strony. Bo nie mogą tego zrozumieć, gdy ten sam człowiek w jednym momencie ukazuje się ze swym talentem na sali gimnastycznej, a z drugiej jest często zbyt wielkim myślicielem. W skali kosmicznej, w takim człowieku po prostu rozgrywa się walka między jakimiś dwoma światami.

Eeee tam... Bo szarzy ludzie są tak nijacy, że aż mdli :wariat:
Jeśli jesteś reformatorem to musisz się nauczyć, że o swoich wizjach nie z każdym możesz porozmawiać, bo możesz wyjść na wariata, a z wariatami nikt nie chce rozmawiać. Cokolwiek "wariat" by nie mówił, to choćby gadał najmądrzejsze rzeczy na świecie, nikt z "szarych" nie będzie go chciał słuchać.
Michael zdaje się nie zdawać sobie z tego sprawy i stąd, mam wrażenie, jest tak często odbierany, jako świr czy człowiek nieszczerego, udający kogoś kim nie jest. Bo jak facet, który łapie się na scenie za genitalia, może kochać dzieci tak zupełnie bezinteresownie i aseksualnie? Im się to po prostu nei mieści w ich wąskich normach społecznych :surrender:
A ja uważam, że ludzie mają mnóstwo osobowosci, często skrajnych tylko nie każdy ma w sobie odwagę, żeby je wszystkie odkrywać, a tym bardziej dzielić się nimi z ludźmi.
Majkel ze Stalowej pisze::ziew: :ziew: :ziew: - pomyślisz
Widzisz, jak mnie nie znasz? ;-)
Daleka jestem od oceniania ludzi i ich fascynacji w ten sposób :-)

BTW- Twój PW do mnie dotarł.
Przeanalizuję i odpowiem wieczorkiem- teraz muszę się ewakuować ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

OK, leci kolejna (mała niestety) porcja zdjęć z występu- tym razm ze Szczecina, 17 lutego tego roku.

Dwa ze "sceny":
Obrazek
Obrazek

I po występie....
Z Frankensteinem :wariat:
Obrazek

Z główną organizatorką imprezy:
Obrazek

Z Darkiem "Kamolem" Kamysem z kabaretu Hrabi- dyskusja o Michael'u, czyli dyskretny proces majkelizacji ;-)
Obrazek

Z ekipą barmanów i kucharzy, które piękne i smaczne cuda wyczarować potrafili :-)
Obrazek

BTW, Majkel ze Stlowej, byłam przekonana, że odpowiedziałam na Twoją PW, ale widze, że chyba jednak nie :wariat:
Bilobil czas zacząć stsować..... :nerwy:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
aneta
V.I.P.

Post autor: aneta »

Kiniu, szykuje się Thriller w Rynie, to w twoich rodzinnych stronach, jakoś może byś się chciała wkręcić? Impreza zamknieta tradycyjnie, ale w ramach twoich niekonwencjonalnych zainteresowań i naszej równie niekonwencjonalnej przyjaźni cos może by się dało... Poza tym oczywiście nie ulegaj mojej uprzejmości. Cos tam byś dla mnie zrobiła :]
Jeśli nie będziesz miłował, nie będziesz żył;
jeśli naprawdę i konsekwentnie ukochasz,
zabiją cię.
~Herbert McCabe
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Noted! Juz jestem w pelnej gotowości! Kły bede miała pod koniec marca takze...na 18 maja beda juz nawet lekko stepione ;-)

...pzdr i dzieki za info
siadeh_the_vampire_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

M.Dż.jestem w szoku :-o .Jakoś nigdy wcześniej nie natrafiłam na ten temat(śledziłam tylko aktualne wątki)Domyślałam się oczywiście ,że na avatarze to Ty ,ale nie myślałam że to aż tak.Kiedyś nawet przypadkowo natrafiłam na Twoją stronę ,ale jakoś nie skojarzyłam z Tobą.Może to już gdzieś pisze ale chciałabym wiedzieć od kiedy zaczęłąś naśladować Michaela?W ogóle to ,że dajesz koncerty?Czy masz jakieś wykształcenie wokalne,bo jak rozumiem też śpiewasz nie tylko tańczysz.Czy to ,że masz takie hobby daje Ci możliwosć spotykania jakiś sławnych osób.Jesli tak to kogo?.Czy należysz do jakiegoś klubu sobowtórów?A może kiedyś wybierzesz się do Lublina ,chętnie bym Cię spotkala osobiście.Szczerze mi zaimponowałaś :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

siadeh_ pisze:Noted! Juz jestem w pelnej gotowości! Kły bede miała pod koniec marca takze...na 18 maja beda juz nawet lekko stepione ;-)
YAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! :mj:
Ale się cieszę Kiniu :-)
Może uda się Cię wtopić w dekorację :hahaha:
Megi1975 pisze:Może to już gdzieś pisze ale chciałabym wiedzieć od kiedy zaczęłąś naśladować Michaela?
Hmmm.... :knuje:
Fanką jestem od 1989 roku i w zasadzie wtedy zaczęłam uczyć się pierwszych kroków munłokopodobnych :wariat:
A na "poważą" (zwróć uwagę na cudzysłów :hahaha: ) scenę weszłam w czerwcu 1998 roku.
Megi1975 pisze:Czy masz jakieś wykształcenie wokalne,bo jak rozumiem też śpiewasz nie tylko tańczysz.
Wyję i tancuję- zgadza się :party:
A wykształacenie mam.... zootechniczne :hahaha:
Wszystko, co z muzyką związane traktuję czysto amatorsko- nie mam profesjonalnego wykształcenia w tym kierunku ;-)
Megi1975 pisze:Czy to ,że masz takie hobby daje Ci możliwosć spotykania jakiś sławnych osób.
Oj tak! Zależy, co przyjmiemy za granicę bycia sławnym, ale spotykałam już zarówno artystów polskiej sceny estradowej, jak i politycznej, czy kulturalnej (Perfect, Kombii, Bajm, Maryla Rodowicz, Stanisław Tym, Lech Wałęsa, prof. Marek Kwiatkowski, Ewa Drzyzga, Ewa Bem, Zbigniew Wodecki, Marek Pol.... ufff sporo ich było....)
Megi1975 pisze:Czy należysz do jakiegoś klubu sobowtórów?
Teraz już w zasadzie takiego klubu nie ma.
W przeszości były takie stowarzyszenia, czy agencje artystyczne, które się tym zajmowały i z nimi współpracowałam, ale zawsze starałam się pozostać niezależna.
Teraz "sobowtórzy" raczej współpracują ze sobą na stopie przyjacielskiej i tylko dobrze nam to robi ;-)
Megi1975 pisze:A może kiedyś wybierzesz się do Lublina ,chętnie bym Cię spotkala osobiście.
O! A w Lublinie był przecież dwukrotnie Festiwal Sobowtórów, w którym brałam udział :-)
Megi1975 pisze:Szczerze mi zaimponowałaś :-)
Dziękuję za uznanie :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Megi1975

M.Dż.* pisze: O! A w Lublinie był przecież dwukrotnie Festiwal Sobowtórów, w którym brałam udział :-)
To chyba było dawno temu :-) i pewnie w najbliższym czasie nie zanosi się żeby coś podobnego miało być :-/ Ale jakby to daj znać koniecznie ;-)

PS.Te wszystkie znane osoby z którymi się spotkałaś, to prawdziwi czy sobowtóry ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Megi1975 pisze:
M.Dż.* pisze: O! A w Lublinie był przecież dwukrotnie Festiwal Sobowtórów, w którym brałam udział :-)
To chyba było dawno temu :-) i pewnie w najbliższym czasie nie zanosi się żeby coś podobnego miało być :-/ Ale jakby to daj znać koniecznie ;-)
A to było wcale nie tak dawno, bo w latach 2002-2003 ;-)
Nie sądzę jednak, żeby takie wybory się szybko powtórzyły, bo z agencją, która je organizowała, mało kto chce już teraz współpracować :-/
Megi1975 pisze:PS.Te wszystkie znane osoby z którymi się spotkałaś, to prawdziwi czy sobowtóry ;-)
:smiech:
Nie- tu akurat mowa o oryginałach.
Wśród "sobowtórów' mogłabym wymienić znacznie ciekawsze nazwiska :hahaha:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

M.Dż.* pisze:Wśród "sobowtórów' mogłabym wymienić znacznie ciekawsze nazwiska
Chuck Norris na przykład nenene
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
Megi1975

I pewnie Micheal Jackson ;-) .

Jest jeszcze taka dziewczyna co naśladuje Michaela.Widziałam ją nawet w paru serialoch np."Graczykowie".Znasz ją może osobiście?
Obrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Anitka pisze:
M.Dż.* pisze:Wśród "sobowtórów' mogłabym wymienić znacznie ciekawsze nazwiska
Chuck Norris na przykład nenene
Chuck Norris to fajny gość ;-)
Elvis, Marylin Monroe, Hitler, Breżniew, Fidel Castro, Einstein, dwie Elisabeth Taylor.... :wariat:
Długo by wymieniać, ale tych akurat za "sławnych" nie uważam ;-)
Megi1975 pisze:Jest jeszcze taka dziewczyna co naśladuje Michaela.Widziałam ją nawet w paru serialoch np."Graczykowie".Znasz ją może osobiście?
W Graczykach, parę lat temu, występowała Emila Bączek- znamy się, jasne :-)
Ostatnio zmieniony ndz, 25 mar 2007, 23:51 przez M.Dż.*, łącznie zmieniany 1 raz.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Miło mi poinformować, że na stronie www.majkel4michael.pl wprowadzono sporo zmian.
Więcej wkrótce ;-)
BTW- niejako pod wpływem FankiMJ, włączyłam dziś swoje stare nagrania występów.
To trochę nawiązanie do pytania o spełnianiu marzeń :-)
Oglądam te nagrania i.... aż płaczę ze śmiechu :smiech:
A pomyśleć, że to się niektórym ludziom wtedy podobało :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
pabloschenker

Post autor: pabloschenker »

M.Dż.* pisze:Witaj pabloschenker :-)
Miło wdzieć u nas kolejnego MJówka, który nosi w sobie jakiś talent.
Tak sobie myślę, że gdyby Michael chciał skompletować ekipę na swoje tournee (muzyków, choreografów, tancerzy, chórki, projektantów biletów, menedżera, kamerzystów, mikserów itp. itd.) to miałby u nas w czym wybierać :party:
witam goraco wielkiego sobowtora,spotkalismy sie kiedys hmmm...hypernova 2002 r:) galeria mokotow,bylem wtedy na zakupach a ty dalas niezlego czadu:)
pewnie ze mj mialby w czym wybierac,mamy b.duzo utalentowanych ludzi.polak potrafi:)
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

pabloschenker pisze:witam goraco wielkiego sobowtora,spotkalismy sie kiedys hmmm...hypernova 2002 r:) galeria mokotow,bylem wtedy na zakupach a ty dalas niezlego czadu:)
Oooooo! Byłeś tam? :-o
Pamiętam te występy- dwa pod rząd, dzień po dniu - oba charytatywne, występowaliśmy z okazji Gwiazdki :happy:
pabloschenker pisze:pewnie ze mj mialby w czym wybierac,mamy b.duzo utalentowanych ludzi.polak potrafi:)
Bo Polak, to i z kija czołg zrobi- tak nas czasy nauczyły ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

M.Dż.* pisze:Oooooo! Byłeś tam?
sesesesesese...M.Dż.* -
W zeszłym roku miałaś podobno jakiś występ w Ciechocinku i później na bankiecie rozmawiałaś (i siedziałaś) z moim ojcem który był tam gościem.

...zastanawiam się czy przypadkiem nie próbowałaś go dyskretnie zmajkelizować bo jakiś inny do domu wrócił. Zrobiłaś na nim duże wrażenie najwyraźniej, bo jak się dowiedział że jestem fanką Michaela to sam mnie czasem pyta czy jakiejś płyty nie potrzebuję...
Obrazek
ODPOWIEDZ