MJ w Japonii (konkurs, zdjęcia, filmy)

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

BillieJean pisze: He came out and told everyone that he just bought some glasses from the drug store and put them on
cute :love:

Secret Man pisze:Istnieje za to możliwość laserowej korekcji. Nie kosztuje to aż tak (jak na kieszeń Michaela) dużo. Może lubi okulary lub twierdzi, że tak mu ładniej?
Wątpie, ale czy to takie ważne? W okularach bez okularów to wciąż Michael...zresztą chciałabym przypomnieć że to temat dotyczący fan app. day i japonii nie wady wzroku Michaela.
Obrazek
mRm

Post autor: mRm »

Megi1975 pisze:...To ,że Twoja mama ma hurtownie okularów nie znaczy ,że jesteś specjalistą z dziedziny okulistyki.
A tu sie akurat mylisz, bo znam sie na tym bardzo dobrze... A tak nawiasem, to ni jest hurtownia okularow, tylko hurtownia optyczna (okulary, to tylko czesc, tego czym sie tam handluje). Poza tym, to tak szczerze mowiac, nie widze (patrzac na zdjecie o ktorym tu dyskutujemy) aby wada byla powazna- nosi plusy, to jest pewne. A grubosc szkla o niczym nie znaczy; bo soczewki robione sa z roznych tworzyw (szkla plastiku, itd). Kazde z tworzyw inaczej powiekasz, zatem stosuje sie rozne grubosci. Sam wole plastiki, bo sa lzejsze i zdecydowanie ciensze. Smiem twierdzic, ze Michael ma jednak zwykle szkielka, o czym swiadczyla by ich grubosc...
Megi1975 pisze: ...może z Twoim wzrokiem coś nie tak skoro nie umiesz czytać
Z moim wzrokiem jest wszytsko dobrze, dziekuje za troske. A czytac umiem i nawet mam 5tke z czytania na glos nenene
Megi1975 pisze:radziłabym powstrzymywać się od słów typu"debilizm" itp.

dziekuje, ale nie zkorzystam...
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

mRm pisze:
Megi1975 pisze:...To ,że Twoja mama ma hurtownie okularów nie znaczy ,że jesteś specjalistą z dziedziny okulistyki.
A tu sie akurat mylisz, bo znam sie na tym bardzo dobrze
Gratuluje.Proponuje nie kończyć szkoły tylko od razu założyć gabinet okulistyczny :-)
mRm pisze:
Megi1975 pisze: ...może z Twoim wzrokiem coś nie tak skoro nie umiesz czytać
Z moim wzrokiem jest wszytsko dobrze, dziekuje za troske. A czytac umiem i nawet mam 5tke z czytania na glos nenene
ale pewnie z ortografii 1-ke :hahaha:
mRm pisze:
Megi1975 pisze:radziłabym powstrzymywać się od słów typu"debilizm" itp.

dziekuje, ale nie zkorzystam...
Trudno to tylko świadczy o Twoim wychowaniu a właściwie jego braku.

Nie zamierzam już z Tobą dyskutować więc się nie wysilaj.
Obrazek
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

Jakby Michael miał tak dużą wadę wzroku to by nie nosił prawie cały czas okularów przeciw słonecznych o_0 (chyba że się mylę!? :P )
Nie wiem czy dawał ktoś tu do tego linka ale w każdym bądź razie dam ;-)
Jackson Meets US Troops
mRm

Megi1975 pisze:
Gratuluje.Proponuje nie kończyć szkoły tylko od razu założyć gabinet okulistyczny

Dziekuje bardzo, ale nie zamierzam.
Megi1975 pisze: ale pewnie z ortografii 1-ke :hahaha:

Od urodzenia mieszkam w Australii i uwazam ze moj polski jest bardzo dorby, zapewne lepszy od niejednego polaka, wiec prosze mi tu nie wypisywac. PAPA!
Awatar użytkownika
joanna

Post autor: joanna »

Jeśli chodzi o wasza dyskusję na temat wady wzroku to ja myśe, że:

1) Napewno ją ma (bo to normalne w takim wieku i wiekszość ją ma),
2) Nosi okulary do cztania (na Bambi w Niemczech też miał okulary do czytania), bo dodają mu powagi,
3) Jeśli by miał poważną wadę wzroku to istnieją operacje laserowe, które by sobie zafundował jakby zaistniała potrzeba,
4) Dobrze w nich wygląda
5) Jest artystą, który się ciągle zmienia,

Natomiast jeśli chodzi o przeciwsłoneczne okulary to je nosi bo:

1) Paparazzi mają super sprzęt z super mocną lampą błyskową, która daje po oczach i może to być przyczyna kłopotów Michaela z oczami,
(Michaela fotografują wszędzie gdzie się pojawi od najmłodszych lat i napewno ma to jakiś wpływ na jego oczy),
2) ukrywa się przed zdjęciami,
3) chce mieć troszke prywatności
4) Wygląda świetnie- wizerunek gwiazdy (wszyscy je noszą)
Awatar użytkownika
BillieJean

mRm pisze:okularów
mRm pisze:okularow
Megi1975 pisze:okulary
Secret Man pisze:okulary
mRm pisze:okularow
Final Cloud pisze:okularów
joanna pisze:okulary
:zgon:

A tak żeby nie odbiegać od tematu - fan app. day 2, stare ale i tak wrzucam.

http://x17online.com/celebrities//no_gn ... d_gnus.php
Obrazek
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Mój pseudomoderatorski zmysł każe mi zainterweniować.

Megi1975 i mRm: Czy moglibyście w końcu przestać się opluwać?
Bo takie gadaniny i dogryzanie sobie nie wnoszą ani nic do forum ani tym bardziej do tematu jakim jest "MJ in Japan".

I powiem, że mi się lekko w głowie kręci, kiedy widzę jak ludzie się prawie nie biją o to, czy ktoś ma poważną wadę wzroku czy też jej nie ma...
ObrazekObrazek
mRm

Moon_Walk_Er pisze:Mój pseudomoderatorski zmysł każe mi zainterweniować.

Megi1975 i mRm: Czy moglibyście w końcu przestać się opluwać?
Bo takie gadaniny i dogryzanie sobie nie wnoszą ani nic do forum ani tym bardziej do tematu jakim jest "MJ in Japan".

I powiem, że mi się lekko w głowie kręci, kiedy widzę jak ludzie się prawie nie biją o to, czy ktoś ma poważną wadę wzroku czy też jej nie ma...
Nikt sie o nic nie bije i nikt sie nie opluwa. I tak, z checia zaprzestane na tym poscie... OKULARY OKULAROW! nenene
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

mRm pisze:I tak, z checia zaprzestane na tym poscie...
I'm so proud to say that you are right :]
Tymczasem z odległego offtopa wracamy do wizyty Michaela w Japonii ;-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
BillieJean

Moon_Walk_Er pisze:Tymczasem z odległego offtopa wracamy do wizyty Michaela w Japonii
Która się już skończyła :wariat:
Obrazek

To był chyba pierwszy raz od czasu procesu kiedy widzieliśmy go w tak dobrej formie. Poprzednia wizyta w Japonii wydawała mi się smutna, mało było Michaela w Michaelu :knuje: Teraz pomimo tego że nie udało mi się go zobaczyć, cieszyłam się każdym zdjęciem jak dziecko...
Chciałabym żebyśmy częściej mieli tyle powodów do radości...
fuck the press
Love ya more Michael.
Obrazek
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

BillieJean pisze:Która się już skończyła :wariat:
Ale pogadać zawsze jeszcze można a nawet warto :]
Wie ktoś może coś o tych konkursach???
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

Wiecie może czy Michael coś zaśpiewal, chociaż jakiś kawałek swojego utworu??
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Moon_Walk_Er pisze: Wie ktoś może coś o tych konkursach???
A no właśnie.Nic o tym nie słychać ???:-/
Obrazek
Awatar użytkownika
BillieJean

BY STELLA FOSTER Sun-Times Columnist
THE SCOOP: My brilliant sister Jamie Foster Brown, publisher of Sister2Sister magazine, was the sole press person traveling in Tokyo with pop star Michael Jackson and his entourage -- which included his mother, Katharine Jackson, and his three children, Paris, Prince and Blanket.
Jamie, who like me hails from Englewood on the South Side, called this reporter from Japan and had this to say:

"It has been amazing to see how people will risk life and limb darting in and out of traffic on foot to get a glimpse of Michael or to touch him. The fans in Japan literally inhale him," Jamie said. "He is very accommodating ... very happy, kissing and hugging folks and letting them hold him and hug him."

"The $3,500 per person 'Fan Appreciation' event brought out close to 400 folks, most of whom were corporate people with their children, and Michael took pictures with all of them," said Jamie. "The drinks were free and the buffet dinner consisted of shrimp, chicken, beef, fish, veggies and a 12-foot long table full of Japanese desserts.

"Complimentary tickets were provided to orphans, handicapped and physically challenged people. Michael went into the balcony to greet them all.

"The following day, there was another fan appreciation event that was $150 per person that brought out around 1,000. Fans are even spending $500 or more a night just to be in the Four Seasons Hotel where he is staying," Jamie said.

On a fashion note, "Michael has been wearing Roberto Cavalli tailoredsuits," she said.

I asked about his kids and, according to Jamie, Michael is a very attentive dad and she is finding the kids to be very well-mannered. And when they are in public, he still covers their faces.

źródło: www.suntimes.com
Obrazek
ODPOWIEDZ