Michael Jackson - Number Ones (2003)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
3
6%
2
2
4%
3
1
2%
4
9
17%
5
12
22%
6
27
50%

Total votes: 54

Jacksonka

One more chance

Post by Jacksonka »

Mam pytanko,czy wyszedł już teledysk do One More Chance??bo na jakiejś stronce,tylko nie pamietam dokładnie gdzie była wiadomosc ze taki teledysk własnie jest...i były fotki z tego teledysku...wiece cos wiecej na ten temat??
Maro

Re: One More Chance-teledysk??

Post by Maro »

Ja wiem tylko tyle że teledysku do OMC nie ma są tylko 3 fotki z kręcenia tego klipu,nagrywanie zostało przerwane przez oskarżenia z 2003r.
może MJ ma swoich archiwach urywek nieskończonego klipu ale w siecie jak jest to montowane przez Fanów :mj:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
huczek

Re: One More Chance-teledysk??

Post by huczek »

Maro wrote:Ja wiem tylko tyle że teledysku do OMC nie ma są tylko 3 fotki z kręcenia tego klipu,nagrywanie zostało przerwane przez oskarżenia z 2003r.
może MJ ma swoich archiwach urywek nieskończonego klipu ale w siecie jak jest to montowane przez Fanów :mj:
Nie jest dokładnie tak jak mówisz. Realizacja teledysku rzeczywiście - podobno - została przerwana. Jednak powstał teledysk oficjalny który jest kompilacją filmów i innych wideoklipów. Ten teledysk możemy zobaczyć m.in. w filmie The One. Jednak Jacksonka szkoda zachodu, bo pewnie te wszystkie urywki już widziałaś.
Image
Pank

Michael Jackson - Number Ones (2003)

Post by Pank »

Image

NUMBER ONES Premiera: 2003.11.18 r.

Europa / Australia
1. Don't Stop 'Til You Get Enough
2. Rock With You
3. Billie Jean
4. Beat It
5. Thriller
6. Human Nature
7. I Just Can't Stop Loving You
8. Bad
9. The Way You Make Me Feel
10. Dirty Diana
11. Smooth Criminal
12. Black Or White
13. You Are Not Alone
14. Earth Song
15. Blood On The Dance Floor
16. You Rock My World
17. Break Of Dawn
18. One More Chance

Ameryka
1. Don't Stop 'Til You Get Enough
2. Rock With You
3. Billie Jean
4. Beat It
5. Thriller
6. I Just Can't Stop Loving You
7. Bad
8. Smooth Criminal
9. The Way You Make Me Feel
10. Man In The Mirror
11. Dirty Diana
12. Black Or White
13. You Are Not Alone
14. Earth Song
15. You Rock My World
16. Break Of Dawn
17. One More Chance
18. Ben (live)

"Number Ones", kolejna składanka Michaela zawierający przeboje z pierwszych miejsc list przebojów - co ciekawe, po za paroma wyjątkami. Prócz niezaprzeczalnych hitów, takich jak "Billie Jean", czy "Black or white" (jedynego tutaj zresztą utworu z "Dangerous"), pojawia się także inny singiel: "One more chance" - spokojna, lecz niezbyt dopracowana ballada, wymyślona przez R.Kelly`ego. Ciekawostką jest zapewne także umieszczenie utworu z "Invincible", "Break of dawn", który nigdy nie został wydany na singlu.

Kampania promocyjna albumu nie wyszła, tak jakby Michael z pewnością chciał: prace nad teledyskiem do "One more chance" zostały przerwane, po tym jak Król Popu oskarżony został ponownie o molestowanie seksualne. Jackson nie zaprezentował też w tym czasie żadnego występu.

Album w U.S.A. osiągnął maksymalną 13. pozycję w rankingu najlepiej sprzedawanych płyt i maksymalną 6. w rankingu najlepiej sprzedawanych albumów hh / r&b, sprzedając się ostatecznie w ilości ok. miliona egzemplarzy. W Wielkiej Brytanii album osiągnął maksymalną 1. pozycję, co ciekawe sprzedając się ostatecznie cztery i pół razy lepiej niż "Invincible" - nakład na Wyspach wyniósł 1,6 miliona. Na całym świecie sprzedano dotychczas 6 mln tego kompilacyjnego albumu.

Jak oceniacie tę płytę? Co o niej myślicie? Zapraszamy do dyskusji. :]
Pank

Re: Michael Jackson - Number Ones (2003)

Post by Pank »

ONE MORE CHANCE Premiera singla: 27.10.2003 r.

Singiel z jedynym premierowym utworem, który pojawił się na składance "Number Ones". Co ciekawe, piosenka została napisana przez R.Kelly'ego, który w przeszłości wymyślił dwie nne ballady Michaela - wielki przebój "You are not alone" oraz "Cry". Tym razem jednak współpraca obu panów raczej nie wyszła - "One more chance" wydaje się po prostu nieukończone i nagrane w pośpiechu.

Mimo, iż sama piosenka przeszła raczej bez większego echa, zepchnięta na bok przez rozpoczęty proces w sprawie rzekomego molestowania, singiel na listach radził sobie przyzwoicie. W Wielkiej Brytanii zadebiutował od razu na 5. miejscu, ostatecznie sprzedając się w ilości 80 tys. egzemplarzy. Natomiast w nieprzychylnych piosenkarzowi od lat 90. Stanach Zjednoczonych, singiel wypadł dużo gorzej, debiutując na 95. miejscu, by tydzień później zająć najwyższe, 83. miejsce. i ostatecznie sprzedać się w 28 tys. egzemplarzy.

Michael nigdy nie zagrał "One more chance" na żywo - zaraz po wydaniu singla został oskarżony o molestowanie seksualne, przez co wycofał się z życia publicznego.

Image
UK 2 track CD Single:
1. Album version
2. Paul Oakenfold Urban mix

UK Maxi CD Single:
One more chance 1. Album version
2. Paul Oakenfold mix
3. Brian Rawling Metro Mix
4. Ron G Club Mix

UK 12" Vinyl Single:
1. Brian Rawling Metro mix
2. Paul Oakenfold Urban mix
3. Paul Oakenfold mix
4. Ron G Club mix
5. Album version

12" Vinyl Picture Disc:
1. One More Chance (album version)
2. Billie Jean (album version)

"One more chance" to trzeci, po "Unbreakable" i "Butterflies", wideoklip Michaela w XXI wieku, który nie został ukończony. O samym teledysku wiadomo niezbyt wiele: kręcony był w Las Vegas w listopadzie 2003 r., lecz prace nad nim zostały przerwane. Po niezbyt wyraźnym screenshocie oraz trzech udostępnionych zdjęciach, z których dwa pojawiły się na oficjalnym kalendarzu na rok 2005, wywnioskować można, że akcja teledysku dzieje się w kawiarni. Michael ma na sobie czarne spodnie, białą, lekko rozerwaną koszulkę oraz czarną, skórzaną kurtkę. Jednak czy i kiedy teledysk zostanie udostępniony - nie wiadomo.

Image
Last edited by Pank on Sun, 26 Nov 2006, 17:36, edited 1 time in total.
Final Cloud

Post by Final Cloud »

Mi płyta Number Ones bardzo się spodobała (jest moją pierwszą płytą z kolekcji M.J)
Słucham ją godzinami w domu,na podwórku (na Religi xD) i gdzie się tylko da ^^
:mj:
Polecam ją wszystkim ;-)
Maro

Post by Maro »

Image

Zakup na Amazon.com

:-)

bądź na fan.pl(?)

http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=10 ... rt=1050621

fajnie się nawet prezentuje,przydał by mi się do kolekcji:) :ziew:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Final Cloud

Post by Final Cloud »

A czym ona się różni od normalnej wersji?? (prócz opakowaniem...)
Moon_Walk_Er

Post by Moon_Walk_Er »

Final Cloud wrote:A czym ona się różni od normalnej wersji?? (prócz opakowaniem...)
Nawiązując do tego pytania...

Na Allegro pojawiły się dwie aukcje płyt Nuber Ones, obok których wklejone jest to zdjęcie, które zapodał Maro:
Image

Wygląda, że jest to jakiś kartonik, albo coś podobnego...
Sprawa zaintrygowała mnie tym bardziej, że na jednej z tych aukcji, w opisie jest: "2007 Sony BMG Music Entertainment".
I teraz nie wiem, czy jest to jakiś błąd sprzedającego czy to coś nowego, wydanego w tym roku...

Jakaś Limited Edition?

Who knows?
ImageImage
Maro

Post by Maro »

Kolega ode mnie z forum to zakupił,jest to wydanie kolekcjonerskie:

Image
Image
Image
Image
Michal wrote:
Ale w (special edition) są zwykłe pudełka z tekturowymi nakładkami a w "Number Ones" jest tylko w kartoniki płyta Cd trochę bardziej pomysłowo zrobione niż płyty z "Visionary"
Moon_Walk_Er

Post by Moon_Walk_Er »

Dzięki Maro :)
A co jeśli chodzi o ten rok?

Myślicie, że warto to kupić?
ImageImage
Maro

Post by Maro »

Moon_Walk_Er wrote:Myślicie, że warto to kupić?

Chyba że masz za dużo pieniędzy,ale sam się kiedyś na to skusze:)
Moon_Walk_Er

Post by Moon_Walk_Er »

Maro wrote:Chyba że masz za dużo pieniędzy
Za dużo nie mam...
Ale jak się jest kolekcjonerem to trzeba jakoś je wygrzebać :)

A jak jest z tym rokiem?
Orientujesz się Maro? A może ten chłopak coś wie???
ImageImage
Maro

Post by Maro »

Moon_Walk_Er wrote:A jak jest z tym rokiem?
Orientujesz się Maro? A może ten chłopak coś wie???

Spytam się ale z tego co pamiętam to początek tego roku,styczeń.
BillieJean

Post by BillieJean »

Maro wrote:Kolega ode mnie z forum to zakupił,jest to wydanie kolekcjonerskie:
sesesesese...właśnie zamawiam :knuje:
Maro wrote:z tego co pamiętam to początek tego roku,styczeń.
I taka kiepska promocja? chyba byłby jakiś oficjalny news chociaż że coś takiego powstało...
Image
Post Reply