nowe działy?

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Moon_Walk_Er

Post by Moon_Walk_Er »

cicha wrote:W sumie nie ma zbyt dużo tematów o rodzinie Jacksonów.
I dlatego napisałem: "ewentualnie" :)
ImageImage
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Tak sobie poczytałem... jak zwykle, ile ludzi tyle opinii i pomysłów, hehe ;-)

żeby krótko powiedzieć - najbardziej bliskie mi jest zdanie na te tematy Moon_Walk_Er'a.

Co do tego co pisała MJowitek - przyklejenie kilku tematów w dziale... kiepski pomysł gdy będzie już ich z 5-6, bo to obniża wszystkie aktualne poniżej i gdzieś tam trzeba tą stronę przewijać - mniej czytelnie.
...
Secret Man

Post by Secret Man »

--
Last edited by Secret Man on Thu, 08 Nov 2012, 20:02, edited 1 time in total.
Moon_Walk_Er

Post by Moon_Walk_Er »

Miło mi :)

O tej "Rodzinie Jacksonów" powiedziałem 'ewentualnie', bo to znowu aż tak konieczne nie jest. Już Cicha zauważyła, że tych tematów zbyt dużo nie ma...
Ale..
Tak pomyślałem, że gdyby taki dział powastał to tematy można by rozbudować. Każdy z rodziny mógłby mieć swój temat, w którym rozmawialibyśmy o życiu prywatnym, ale również mogłyby powstawać tematy poczynając od tych, omawiających udział Jermaina w BigBrotherze, a kończąc na tematach wyłącznie o danej płycie.
Ale mówię - nie jest to konieczne...

Głównie mój post był napisany w obronie "niepodległości" działów, które dzisiaj są obecne na forum.
Wg mnie nie warto ich łączyć, ale nie warto też równieź mnożyć kategorii tylko dla 3-4 wątków :]
ImageImage
Final Cloud

Post by Final Cloud »

O widzę że mój pomysł został wykorzystany ^^ Cieszę się że w jakiś sposób mogę wam pomagać ;-)
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Praktyka pokazuje swoje, a sławetna "góra" nie jest ani straszna ani uparta, więc dział jest :cool:
...
akaagnes

Post by akaagnes »

----> z Galerii, wklejam moją wypowiedź tutaj, mam nadzieję,że to właściwe miejsce, jeśli nie - proszę o przeniesienie.

W sprawie galerii. Muszę się wreszcie uzewnętrznić.

Zrobiło się zupełnie bez sensu. Może na początku, gdy thewiz zakładała ten temat, to było kilka stron z różnymi luźnymi zdjęciami i spoko. Ale teraz zrobił się bałagan i 138 stron z fotami Michaela z całego okresu jego życia. Moja propozycja polega na tym,żeby stworzyć osobny dział Galeria, gdzie można by poszeregować zdjęcia, nawet wg lat / albumów / er itp. - np. Michael jako dziecko, Michael era BAD, Dangerous itd. ,czy może tak jak na mjjpictures.com - no ale.

Czasami zdarza się tak, że ktoś szuka czegoś konkretnego, to w tym bałaganie nie idzie znaleźć,ani wertować 138 stron.

Już nie mówię,żeby było tak jak na max jax,że ludzie i sami moderatorzy potworzyli wątki z fotami typu: Michael w kapeluszu, Foty z VMA Michaela, Czy Michael jest bardziej podobny do mamy czy taty?, Michaelowi widać majtki, Michael siedzący na podłodze, Michael i dzieci, Tyłek Michaela itd. i na dodatek nikt nikomu nie broni podniecania się pod tymi fotami, czy zostawiania samych emot. i jest fajnie i jest porządek. (dziwne nie?) ( zdaję sobie sprawę,że nasze forum jest trochę sztywne i nietolerancyjne pod tym względem niż to 10 razy większe i ogólnoświatowe. ;] (oczywiście nie pozostaje mi nic innego jak to uszanować,skoro chcę tu jednak być,ok.....) )

Kiedyś i ja tu wklejałam foty, bo czasami znajduję naprawdę fajne. Potem jeden z moderów kazał mi pozmniejszać foty (chociaż strona się wcale nie rozjeżdżała, uważam na to), a w końcu wstawiać same linki - wg mnie to bez sensu!! Wchodzę teraz do galerii w nadziei, że zobaczę coś fajnego,a widzę linki :wariat: .

Ja wiem,że przy tym jest trochę pracy i grzebaniny, ale dobrze by było mieć na forum galerię z prawdziwego zdarzenia,jak na większości forów MJ w różnych krajach świata, nie wspominając już o Max Jax. Dlaczego my mamy być gorsi? ;>

To tyle ode mnie w tej sprawie. Pozdrawiam.

zostawiam okno na świat = przykładzik. nie łatwiej tak?? :
http://www.maximum-jackson.com/discussion/index.php ----> http://www.maximum-jackson.com/discussi ... ay.php?f=5
spider865

Post by spider865 »

też nie podoba mi się to, że w galerii w postach są same linki... :-/
kaem

Post by kaem »

Wcale nie muszą być tylko linki. Można spokojnie dawać miniaturki. Kompletnie nie rozumiem, dlaczego jak ktoś ładuje zdjęcia na serwer, nie daje właśnie miniaturek- przeceż strony typu imageshack czy fotosik równocześnie "wyrzucają" linki pokazujące się na forum jako miniaturki właśnie. Nie trzeba nic zrobić dodatkowo.

Jeżeli ktoś znalazł fajne zdjęcie i chce się nim podzielić, niech zada sobie trud i zrobi to porządnie- żeby nie trzeba było po nim poprawiać. I, jak widać w rzeczonym temacie, jedni potrafią, innym się zwyczajnie nie chce.
Zasady są jasne i opisane na forum, co do umieszczania zdjęć. Zostały stworzone na prośbę samych forumowiczów. Tu nie chodzi tylko o rozjeżdżanie sie stron, ale też o długość ładowania się postów ze zdjęciami. Poklikajcie sobie na inne podstrony Galerii i porównajcie sobie. Miniaturki wydają sie być najlepszym rozwiązaniem, bo dają możliwość podglądu zdjęć, a jak ktoś chce je zobaczyć w pełnym wymiarze, to może po prostu kliknąć i otworzyć w osobnym oknie.

Te zasady są dość powszechne w sieci, podobnie jak prośba o nie umieszczanie zdjęć prosto z innych witryn, ale o tym juz pisaliśmy:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=5524
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Post Reply