Po Prima Aprilis

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

Maro pisze: Chciał bym Ci zwrócić uwagę że mieszkamy w Polsce,więc daj sobie spokój z tymi slangami amerykańskimi.Dobrze? Swego nie znacie,cudze chwalicie
Jeżeli ci to przeszkadza to bardzo mi przykro, 'zamerykanizowanej' udawać nie chce ani nie musze. Obiecywać ci że przestanę używać angielskich zwrotów też nie będę bo dla mnie to drugi język którego używam na codzień i zmieniać tego nie mam zamiaru. Mogę się postarać to ograniczyć aby ułatwić życie osobom które tego języka nie znają
;-)
Malwina24 pisze:Nie jestem patriotką , ale również popieram Maro w 100% , a to z respektu do ludzi którzy owego języka nie znają . A zresztą przecież to Polska i My Polacy swój język mamy
ekhm....
Malwina24 pisze:Wreszcie zdobyłam "Goon too soon" ale HAPPY jestem , teraz szukam "Give in to me" HELP!!!
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...
:wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Ja się kłucić nie chcę,ale zwróciłem Ci uwagę,bo to robisz nagminnie.Ja tam trochę angielski umiem,ale są też użytkownicy dla których ten język jest obcy,a co dopiero slang.Ja też czasami coś tam skrobne po angielsku,ale to takie zwroty typu thanks,enjoy.Pamiętyaj że to polskie forum:)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Malwina24

Post autor: Malwina24 »

Ja też się kłócić nie mam zamiaru !!!!!!!
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

Maro a teraz:
PRIMA APRILIS

Miał być taki śmieszny temat a tu zaczęła się mała sprzeczka -_-'
Billie Jean zawsze mi się kojarzyła z tymi angielskimi słówkami (to nie jest coś strasznie złego by naskakiwać tak na nią :siesta: ) -->Jeżeli ktoś nie zna angielskiego i jest bardzo ciekawy co Billie Jean mówi:
http://www.translate.pl/
i wszystko jasne ^^

BTW (By The Way->Nawiasem mówiąc ): Nazwa tematu też ma trochę języka angielskiego nenene
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

Final Cloud pisze:Jeżeli ktoś nie zna angielskiego i jest bardzo ciekawy co Billie Jean mówi:
http://www.translate.pl/
i wszystko jasne ^^
Ale BJ mówi slangiem...

Ja akurat nie mam nic przeciwko angielskim wstawkom.Młodzież( co raczej trudno powiedzieć o BillieJean :smiech: ) się rozwija...
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Hahaha, dałam się nabrać :smiech:
Nie ładnie, Malwinko, nie ładnie... nenene
Moon_Walk_Er pisze:
Anitka pisze:Polacy nie gęsi i swój język mają
Tak to było
Tam było nawet tak: "[...]Polacy nie gęsi, swój język mają." ;-)
'Niechaj to narodowe wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają' :happy:
A jak. Kocham Reja, a historię jeszcze bardziej nenene
Awatar użytkownika
Secret Man

Post autor: Secret Man »

--
Ostatnio zmieniony czw, 11 paź 2012, 22:57 przez Secret Man, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adax

Post autor: adax »

Secret Man pisze:
Maro pisze:Ja się kłucić nie chcę,ale zwróciłem Ci uwagę,bo to robisz nagminnie.Ja tam trochę angielski umiem,ale są też użytkownicy dla których ten język jest obcy,a co dopiero slang.Ja też czasami coś tam skrobne po angielsku,ale to takie zwroty typu thanks,enjoy.Pamiętyaj że to polskie forum:)
Maaaaroooo... Billie Jean ma swój styl pisania. Nie wiem czy zauważyliście, wszystkie jej "zamerykanizowane" powiedzonka mają związek z Michaelem! I'ma kill ya! na przykład powiedział Mike, kiedy Macaulay Culkin wrzucił go do basenu w Private Home Videos!

Te "dopowiedzonka" to taki gest w stronę bardziej wtajemniczonych fanów. Mi zresztą bardzo się one podobają! nenene

Don't giv'up BillieJean! ;-)

właśnie! właśnie! biedna BJ każdy ma swój styl a jak ktoś nie rozumie tych "wstawek" to niech ich nie czyta :-)
--Maybe I'm addicted,
I'm out of control,
but you're the drug
that keeps me from dying....

*someday my prince will come*
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Dobra, skończmy już z tematem slangu.
Lepiej powiedzcie, jak wkręciliście znajomych ;-)
Ja próbowałam wmówić rodzicom, że Elvis Presley żyje, ale się nie udało nenene Coś mi nie wyszło w tym roku glupija
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

A u mnie wkręciłam mamie że zepsuł nam się komp a potem tego samego dnia faktycznie się zepsuł :smiech:
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Z racji, że Prima Aprilis już minął, pozwoliłam sobie z lekka zmodyfikować tytuł posta ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

Dobra. A teraz niech mi ktoś wyjaśni - o co Kurde chodzi? Cyba nie jestem zbyt rozgarnięta, albo po prostu zmęczona. W każdym razie nie za bardzo rozumiem o co z tym prima-aprilis chodzi...
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

Malwina24 sobie z nas zażartowała tytułując temat ***NEW PIC*** (...) co było pierwszego kwietnia czyli dzień żartowania z ludzi mało skapniętyvh jak ja, czyli prima aprilis :wariat: ;-)
mRm

Post autor: mRm »

Maro pisze:
BillieJean pisze::komp:
I'ma kill ya! :smiech:
Chciał bym Ci zwrócić uwagę że mieszkamy w Polsce,więc daj sobie spokój z tymi slangami amerykańskimi.Dobrze? Swego nie znacie,cudze chwalicie :wariat:
no a poza tym to "I'ma kill ya" nie ma kompletnie zadnego sensu i jest lekko nigramatyczne nenene
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

mRm pisze:no a poza tym to "I'ma kill ya" nie ma kompletnie zadnego sensu i jest lekko nigramatyczne
I am going to kill you.
I'm going to kill you.
I'm gonna kill you.
I'ma kill you.
I'm kill ya.

Przedstawiłem Ci cały proces tworzenia tego wypowiedzenia :]
I co - ma sens?
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ