Mister Lonely

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
BillieJean

Mister Lonely

Post autor: BillieJean »

W tym roku na ekranach kin ma pojawić się film pt. " Mister Lonley"
opowiada on historię sobowtóra Michaela Jacksona.
W jego rolę wcieli się nie kto inny jak Diego Luna*.
Znalazłam coś takiego:

SYNOPSIS:
Michael(Diego Luna) lives alone in Paris and does elaborate Michael Jackson dance rooutines on the streets to make ends meet. At a performance in a retirement home, Michael falls for a beautifun Marilyn Monroe look-alike (Samatha Morton) who suggests he move to a commune of impersonators in Scottish highlands. At the farmland haven Michael discovers everyone preparing for the commune's first-ever gala - Abe Lincoln, the Three Stooges, the Queen, the Pope, Madonna,Buckwheat, Sammy Davis Jr. and also Marilyn's daughter Shirley Temple and her possessive husband Charlie Chaplin (Denis Lavant)
niestety dzisiaj nie mam czasu tego przetłumaczyć, ale może ktoś chętny się podejmie?

*To jest Diego Luna
Obrazek
prawie Michael... :smiech:

Edit --> Znalazłam kilka zdjęć. pozostawiam do waszej oceny.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony sob, 07 kwie 2007, 20:05 przez BillieJean, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

Nie powiem- interesujące ;d
Na czym on by miał polegać ?
A będzie ten film w Polsce (marzenia...)
;-)
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
Chocolate

Post autor: Chocolate »

Hmm..no ciekawe, nie powiem. Tylko tak się zastanawiam czy historia tego sobowtóra może być interesująca, no ale zobaczymy nenene
somewhere
Awatar użytkownika
dawid.jackson

Post autor: dawid.jackson »

2 zdjęcie jest najfajniejsze. :mj:
BillieJean pisze:niestety dzisiaj nie mam czasu tego przetłumaczyć, ale może ktoś chętny się podejmie?
Nie znam angielskiego. nenene
Annie are you ok? So annie are you ok? Are you ok Annie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Mi_Sz_eL

Post autor: Mi_Sz_eL »

BillieJean pisze:*To jest Diego Luna
Obrazek
prawie Michael...
hmm.... z ktorej strony, to Michael?? nenene
-------- ---------- ----------
Ja znalazłam coś takiego na Filmwebie:
"Młody Amerykanin (Luna) gubi się w Paryżu. Postanawia zarobić na życie jako sobowtór Michaela Jacksona. Przez przypadek spotyka na swojej drodze Marilyn Monroe (Morton). Ta zabiera go do swojego domu gdzie mieszka jej mąż Charlie Chaplin (Lavant), córka Shirley Temple, a sąsiadami są: papież, angielska królowa, James Dean i Madonna."

Trochę pokręcone, ale cóż...
Ostatnio zmieniony sob, 07 kwie 2007, 20:16 przez Mi_Sz_eL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Mi_Sz_eL pisze:hmm.... z ktorej strony, to Michael??
Nie zapominajcie o tym, że to historia sobowtóra, a nie Michaela...
Mi_Sz_eL pisze:gdzie mieszka jej mąż Charlie Chaplin (Lavant), córka Shirley Temple, a sąsiadami są: papież, angielska królowa, James Dean i Madonna."
Pewnie chodzi o to, że ci sobowtórzy to jedna wielka rodzina ;-)

Jeśli film będzie w kinach to ja obowiązkowo idę :tancze:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

Mi_Sz_eL pisze:Ja znalazłam coś takiego na Filmwebie:
"Młody Amerykanin (Luna) gubi się w Paryżu. Postanawia zarobić na życie jako sobowtór Michaela Jacksona. Przez przypadek spotyka na swojej drodze Marilyn Monroe (Morton). Ta zabiera go do swojego domu gdzie mieszka jej mąż Charlie Chaplin (Lavant), córka Shirley Temple, a sąsiadami są: papież, angielska królowa, James Dean i Madonna."
Eeee? Że niby ten koleś... Dziwne.

Do tego wcale do Michaela nie podobny :podejrzliwy:

Ja też koniecznie idę- o ile będzie.
Ostatnio zmieniony sob, 07 kwie 2007, 20:08 przez jolene_, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dawid.jackson

Post autor: dawid.jackson »

Moon_Walk_Er pisze:Jeśli film będzie w kinach to ja obowiązkowo idę
To tak jak ja :happy:
Annie are you ok? So annie are you ok? Are you ok Annie?
Obrazek
thewiz

Post autor: thewiz »

Juz jakis czas temu o tym pisalam ;-) http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... diego+luna
Diego to jeden z aktorow, ktorych naprawde lubie... mam sentyment.Moze za film "I twoja matke tez", moze za to ze jest Mexem ;-) Film zapowiada sie ciekawie i juz nie moge sie go doczekac.
Film zostal juz nakrecony i jesli produkcja zostanie zakonczona na czas ma zostac wyswietlony premierowo na festiwalu w Cannes.
Kilka innych zdjec Diego Luny ;-)
Obrazek
Obrazek
Moze wyglada chloptasiowato, ale ma juz 27 lat.
Znalazlam wywiad, gdzie Diego mowi o filmie i o tym jakie to uczucie wcielac sie w MJa. Przykro mi, ale nie mam czasu ani ochoty by to tlumaczyc, wiec tylko dla osob ze znajomoscia jezyka :
To be Michael Jackson during all the day is not so easy... Was very exciting for all the process of characterization. It is a movie a little schizophrenic, because I, that am actor, I interpret to a type that does not want to be he and wants to be another person, and the personage that escoje (Jackson) is a type that does not want to be he and wants to be another person and he is done operations, he is enclosed in a rare world and he wants to live like the boy all the life", he explained with humor Diego, who he needed that his Personage does not intend to be a "faithful imitation" of the interpreter of "Thriller".
Awatar użytkownika
Malwina24

Post autor: Malwina24 »

Dzieki fajne !!!! oj już doczekać sie nie moge
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Janet Jackson ;)

Post autor: Janet Jackson ;) »

Nie wiem co myslec o tym filmie.Wg. mnie to troche jakis taki dziwny pomysl zeby nakrecic film o sobowtórach :wariat:
Jednak przyznam ze jesli bedzie u nas w kinach to pojde chociażby ze wzgledu na sympatie do Diego Luny i samego Michael oczywiscie. ;-)
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
Awatar użytkownika
Janet Jackson ;)

Post autor: Janet Jackson ;) »

To be Michael Jackson during all the day is not so easy... Was very exciting for all the process of characterization. It is a movie a little schizophrenic, because I, that am actor, I interpret to a type that does not want to be he and wants to be another person, and the personage that escoje (Jackson) is a type that does not want to be he and wants to be another person and he is done operations, he is enclosed in a rare world and he wants to live like the boy all the life", he explained with humor Diego, who he needed that his Personage does not intend to be a "faithful imitation" of the interpreter of "Thriller".
[/quote]

Tłumaczenie dosyc luzne :P :
"Bycie Michaelem Jacksonem przez cały dzien nie jest łatwe...Bardzo ciekawy był cały proces charakteryzacji.Jest to film troche schizofreniczny,ze wzgledu na to ze jestem aktorem który interpretuja tę role jako nie bycie nim(Michaelem) ale zupełnie inna osoba wcielajaca sie w postac Jacksona. Problem w tym że Michael jest typem człowieka ktory nie chciał byc sobą,chciał wygladac inaczej przez co dopuscił sie wielu operacji.Michael jest niezwykły,niepospolity i chce życ jak mały chlopiec przez całe życie."-wyjasnia to z humorem Diego,który potrzebował tą Michaela osobowość w tym aby nie zostac "wiernym wyobrazeniu" interpretacji Michaela z "Thrillera"

Orginalny teksty jest troche zagmatwany stad takie luzne tłumaczenie.Poprawiac mnie.!!! :]
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
Awatar użytkownika
MJfanTASTIC

Post autor: MJfanTASTIC »

Ten cały Diego Luna grał w drugiej części Dirty Dancing! Film był cienki ale kolo potrafi się ruszać więc będzie na co popatrzeć :dance:
Ain't no sunshine when he's gone...
Awatar użytkownika
Michalinka

Post autor: Michalinka »

Poiem szczerze, jest to jeden z tych aktorów, kórych lubie( m.in. za Dirty Dancing 2:Havana Night ). Kurcze, ale z niego przystojniak :love: ...zawsze mi się podobał ( od czasu co go pierwszy raz zobaczyłam w filmie ) :calus: Życze mu powodzenia. Rola sobowtóra MJ'a to też nie jest taka prosta. Zawsze mi się wydawało, że jest troche podobny do MJ'a ;-) To pewnie to mi się w nim tak podobało...podoba :-)

PS. Mówiąc tu o nim to chciałam wspomnieć, że wczoraj leciał w TV film z jego udziałem "Terminal". Grał tam chyba role woźnego na lotnisku czy co...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Who's bad?
Awatar użytkownika
Michalinka

Post autor: Michalinka »

MJfanTASTIC pisze:Ten cały Diego Luna grał w drugiej części Dirty Dancing! Film był cienki ale kolo potrafi się ruszać więc będzie na co popatrzeć :dance:
E e e e, nie wiem czy to co piszesz to taka znów prawda. Słyszałam, że z tego filmu ( Dirty Dancing 2 ) nie pamięta żadnego kroku, i jakby mu kazali pokazać, kóryś z nich, to by poległ. Słyszałam też, że nawet tańczyć nie umie... ledwo udaje mu się po pijanemu
Obrazek
Who's bad?
ODPOWIEDZ