Awww... Mnie też .Moon_Walk_Er pisze:Ja też je kiedyś lubiłem, ale coś ostatnio strasznie mnie męcząBillieJean pisze:uwielbiam dyskusje o wybielaniu
Najlepsze jest to, że ludzie naprawde w to wierzą, trudno ich od tego przekonania odciągnąć.
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Ale gwaizdki już są moję... chyba je sobie zastrzegęMoon_Walk_Er pisze:Michael wybielił się, aby być tak biały jak Diana Ross...*
*All rights reserved by Moon_Walk_Er
LaToya w swojej ksiazce opisuje jaki to Michael miał porzadek w pokoju w czasie tworzenia Thrillera.:PP Było tez tam cos o ty mze przez dlugi czas nie zmieniał skarpetek,chodził w dziurawych butach a w pokoju miał składowisko rupiecidomino19 pisze:W pewnej książce jest napisane, że Mj ma fobię na punkcie czystości.
To przekonanie jest bardzo niebezpieczne. Powiedzmy, że jutro roześlę plotkę, że ukradłaś w swoim markecie dwa opakowania raffaello. Gdybyśmy poszli za Twoim przekonaniem, to byśmy się zastanawiali nad tym czy jesteś złodziejem, a może miałaś ochotę ukraść, a może już kiedyś ukradłaś... A prawda byłaby taka, że miałem coś do Ciebie i chciałem Ci zrobić na złość. Historia domniemanego molestowania przez MJ działała podobnie. Ludzie sobie mogą myśleć, że coś w tym jest zapominając, że może też być tak, że ktoś posłużył się takim oskrżeniem, by coś od Jacksona wyłudzić- choćby prawa autorskie do nagrań innych muzyków, które są w Jego posiadaniu, a warte są grube miliony. Wystarczy zobaczyć, w jakich nakładach sprzedają się każde nowe-stare wydawnictwa The Beatles (Love, Anthology). I o ile może to pachnie teorią spiskową, to jest ona tak samo prawdopodobna i nie można jej wykluczyć. A o oskarżenia łatwo, ale zapomina się, że można nimi komuś zrujnować bezpowrotnie życie. Mnie historia sądowa Michaela nauczyła, by właśnie nie szafować hasłami z ziarenkami prawdy w roli głównej. Są niestety ludzie złej woli, którzy po prostu chcą zaszkodzić dla własnych korzyści.domino19 pisze:W każdej plotce ejst ziarenko prawdy
Jasne, że możesz. Ale spodziewaj się, że inni też je będą wyrażać.domino19 pisze:wiecie, ja tu nie przyszłam po to żeby się kłócić, dopiero co się ucze pisać na forum (nigdy do żadnego nie należałam) Ale myslę, że forum jest takim miejscem, gdzie można mieć swoje zdanie i wypowiadać się, no nie?
Ja bardzo przepraszam, ale tym tesktem świecę od ładnych paru lat jużMoon_Walk_Er pisze:Eeeeeeeej...BillieJean pisze:chciał być tak biały jak Diana Ross.
To mój tekst :)
Chyba też go sobie zastrzegę, tak jak Ty Majkelizację
Pisałam to już kiedyś na forum, ale że dawno, to powtórzę jeszcze raz- w Meksyku, maski chroniące przed zanieczyszczeniem powietrza również są na miejscu dziennym- nikt tam z tego powodu się nie dziwiIza_ pisze:O! Przypomniało mi się coś. Parę lat temu byłam na wakacjach w Azji żeby odwiedzić rodzinkę. Już na start rzuciło mi się w oczy to , że chyba co trzeci człowiek na ulicy nosił właśnie takie cuś co Michaeł miał na sobie w Polsce i nie tylko.
No. I to nie tylko w Meksyku czy w Azji.M.Dż.* pisze: w Meksyku, maski chroniące przed zanieczyszczeniem powietrza również są na miejscu dziennym- nikt tam z tego powodu się nie dziwi
Ja zaś uważam, że offtop tematu jest ciekawostką. Interesujące, że w niektórych krajach Azjatyckich i Ameryki Północnej noszenie masek na ulicach nie jest uważane przez tubylców za 'odchył od normy' podczas, gdy w innych krajach np tubylcy z Europy uważają za zbędne i 'dziwne'...Iza_ pisze:Wiem , że offtop i to jeszcze na głupi temat , ale co tam...
Święte słowa!M.Dż.* pisze:Reasumując- zachęcam do samodzielnego myślenia i analizowania tego, co się gdzieś tam przeczyta albo usłyszy (dotyczy również słów Michael'a).
Owszem jest to dosyć dziwne porównanie , ale akurat w tym przypadku jeśli chodzi o maski i czadory noszone przez kobiety w niektórych rejonach to są to dwie różne rzeczy.cicha pisze:To tak jak porównanie np zwyczaju noszenia czadoru przez kobiety niektórych ludów muzułm. i hinduskich, zwł. w Indiach i Iranie. Dla kobiet innych wyznań niż muzumłańskie - ten zwyczaj budzi mieszane uczucia, a nawet sprzeciw
Gumki są wygodniejsze . Zahaczasz o ucho i nie musisz przejmować się tym , że ci wypadnie.cicha pisze:Izo - ta Twoja maseczka ma jakieś gumki? MJ chyba wstążkami sobie zawiązywał za głową
Noszą je również poszczególne grupy zawodowe np chirurdzy przy operacjach /żeby nie być źródłem zakażenia/ czy np laboranci - gdzie wymagana jest szczególna czystość otoczenia i atmosfery /wydychany dwutlenek węgla i para wodna mogą zafałszować wynik analizy śladowej/ przy dokonywaniu badań itdIza_ pisze:Maski ludzie noszą z powodów zdrowotnych
Masz rację.Iza_ pisze:(...) maski i czadory (...) są to dwie różne rzeczy.