Xscape
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- Moon_Walk_Er
Re: Xscape
Mnie się wydaje, że Xcape zostało nagrane podczas sesji do Dangerous czyli okolice roku 1990.Commoner wrote:z którego roku istnieje piosenka "Xscape" ? mam nadzieje że jest nowsza niż album Invicible z 2001r. z góry thx za odpowiedź.
już dawno się nad tym zastanawiałem,piosenka najprawdopodobniej pochodzi z roku 2003.
Takie coś znalazłem na strone http://www.exclusivemj.com/lyrics.htm#xscape
Xscape (5:51)
(Written and composed by Michael Jackson)
Recorded in December 2002, finishing touches added January 2003
--->
napewno to jest z XXI wieku i po Invincible
Takie coś znalazłem na strone http://www.exclusivemj.com/lyrics.htm#xscape
Xscape (5:51)
(Written and composed by Michael Jackson)
Recorded in December 2002, finishing touches added January 2003
--->
napewno to jest z XXI wieku i po Invincible

"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Moon_Walk_Er
Według czasem zawodnej Wikipedii, Xscape - napisane przez Lashawna Danielsa, Rodney'a Jerkinsa, Freda Jerkinsa III & Harvey'a Masona Jr. - powstało podczas sesji do Invincible, a edytowane zostało pod koniec 2002 r. Gdy na początku 2003 r. pojawiły się pogłoski, że Michael pracuje nad nowym albumem, parę stacji radiowych nielegalnie zaczęło odtwarzać utwór... a zamiast nowego albumu wydano, oczywiście, Number Ones z zupełnie inną premierową piosenką. Również w 2004 r. Michael również nie umieścił utworu na box-secie, nad czym osobiście ubolewam.
Nie chcę siać plotek, więc spytam się - czy Michael wydał kiedykolwiek oświadczenie na temat tej piosenki, w którym stwierdził m.in. że do stacji radiowych wyciekła wersja nieukończona, a do Xscape raczej nie będzie powracać?

Nie chcę siać plotek, więc spytam się - czy Michael wydał kiedykolwiek oświadczenie na temat tej piosenki, w którym stwierdził m.in. że do stacji radiowych wyciekła wersja nieukończona, a do Xscape raczej nie będzie powracać?
- Moon_Walk_Er
Ta piosenka prawdopodobnie miała ukazać się na jakimś singlu,może na #1?ale wyciekła do sieci,Michael się bardzo tym zdenerwował i nic nie wyszło.Na większości for jest zabronione umieszczanie jej publicznie.Piosenka wdg. mnie jak najbardziej na plus.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster