Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Reného Magritta "The son of man" to obraz przedstawiony w Scream, zastanawiam sie co sklonilo Michaela do umieszczenia go tam... Piosenka ciekawa, a co najwazniejsze doniosla(...), czyli umieszczone w klipie do niej elemnty musza wywolywac podobne odczucia, ale jezeli ten obraz wywolal jakas burze, to przeciez nie jest jedynym [surrealista dosc kontrowersyjny - jak wielu...]; dlatego zapytam, czy jestescie w stanie odpowiedziec co kierowalo Michaelem... jakas slabosc... watpie, zeby byl to przypadek.
Zeby tylko nie wyszlo, ze ktos juz poruszyl podobny temat...
Nareszcie!
Coś co nie ma nic wspólnego z wybielaniem, operacjami plastycznymi czy peruką. Amen. Dziękuje ci Temat jak najbardziej mi się podoba.
Pisze post bez sensu - bo szczerze mówiąc na ten temat wiem niewiele, ale zaraz postaram się skompletować moją wiedzę i może uda mi się coś napisać. A narazie czekam na kogoś mądrego:]
W teledysku nasz bohater jest ukazany do polowy, chwileczke...
ooo, teraz widze, ze obraz Anity i ten ze Scream nie sa tymi samymi... Coraz bardziej mnie to ciekawi... Chyba trzeba sie zaznajomic z ogolnym celem piosenki. Probuje dopatrzec sie wyjatkowo przemyslanego polaczenia, np. dlaczego w tle rzedem ulozone sa gitary, chyba nie dla symetrii czy ozdoby...
"Oj, Michaelku nie mogles uzyc pierwszego lepszego motywu! Dlaczego?! - wyje do ksiezyca!
Teledysk prezentuje zblazowanych bogaczy, dziwaków zmęczonych życiem, szukających wyszukanych rozrywek. Czyli świata kreowanego na chleb powszedni MJ. Michael - aby dać upust swojej frustracji - "wykrzykuje" aaaaaaaaaaaaaaaaa.... i żąda "stop pressuring me".
Szukalam na forum, ale nie widze nigdzie tematu akurat opisujacego Scream, wiec zapytam: Ale czy on spiewa jako jeden z nich czy moze wlasnie ich potepia, bo z tekstu to raczej wywnioskowalabym to drugie Wlasciwie nie mam pojecia...... Piszcie co wiecie, cos pewnego i wlasne opinie
Ja już chyba gdzieś na forum tłumaczyłem tekst Scream.
Poszukajcie w "Dyskografii" - tam gdzieś jest ten tamat i to tłumaczenie.
Michael zdecydowanie "jedzie" tych ludzi zwanych "High Times".
Mówi o układach, o naciskaniu na niego, o tym wszystkim co złego w showbusiness'ie. Wszystko to sprawia, że chce mu się krzyczeć.
Poszukajcie tego tłumaczenia i napiszcie swoje spostrzeżenia
Tak, tak tlumaczenie jest... ale widze, ze ludzie roznie na nie patrza
Moze jakies materialy z produkcji klipi, wypowiedzi... Np. takie zdjecie, ktore ma niewiele z tematem (obraz)
Mnie się zdaje to tak. Ten gościu nie może krzyczeć bo ma jabłko w buzi(chyba) Michael tez nie może chociaż by chciał. Może to by się odnosiło do tego by inni nie mówili już nic złego na naszego Michaelusia i szanowną siostrę (pozdro).
znak wodny pisze:Ale czy on spiewa jako jeden z nich czy moze wlasnie ich potepia, bo z tekstu to raczej wywnioskowalabym to drugie
kogo masz na mysli piszac "o nich"?
Jeżeli chodzi Ci o zblazowanych ludzi. Michael ani ich nie krytykuje ich, ani ich nie broni. Po prostu twierdzi -ze historie napisane na temat jego rodziny sa nieprawdziwe i teledysk to ilustruje..
Wg mnie trudno zinterpretować tę piosenkę inaczej niż odczepice się ode mnie, przestańcie wymyslać kłamstwa ["you try to cope with every lie they scrutinize"]. Piosenka jest też o systemie, który jest do niczego ["the whole system sucks"].
To wszystko (czynniki ww.) sprawia, że chce mi się krzyczeć