Obraz w teledysku 'Scream'

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
znak wodny

Obraz w teledysku 'Scream'

Post autor: znak wodny »

Az boje sie zakladac tu nowy temat...

Reného Magritta "The son of man" to obraz przedstawiony w Scream, zastanawiam sie co sklonilo Michaela do umieszczenia go tam... Piosenka ciekawa, a co najwazniejsze doniosla(...), czyli umieszczone w klipie do niej elemnty musza wywolywac podobne odczucia, ale jezeli ten obraz wywolal jakas burze, to przeciez nie jest jedynym [surrealista dosc kontrowersyjny - jak wielu...]; dlatego zapytam, czy jestescie w stanie odpowiedziec co kierowalo Michaelem... jakas slabosc... watpie, zeby byl to przypadek.

Zeby tylko nie wyszlo, ze ktos juz poruszyl podobny temat... :ziew:
"To dar i przekleństwo" lD
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Mówisz o tym?
Obrazek
Gdzie ten obraz jest? W którym momencie? zaraz musze zobaczyć Scream.
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
znak wodny

tak wlasnie o tym... oboje z Janet przelaczaja jedno dzielo po drugim....
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

Nareszcie!
Coś co nie ma nic wspólnego z wybielaniem, operacjami plastycznymi czy peruką. Amen. Dziękuje ci japrosic Temat jak najbardziej mi się podoba.

Pisze post bez sensu - bo szczerze mówiąc na ten temat wiem niewiele, ale zaraz postaram się skompletować moją wiedzę i może uda mi się coś napisać. A narazie czekam na kogoś mądrego:]
Obrazek
Awatar użytkownika
Secret Man

Post autor: Secret Man »

--
Ostatnio zmieniony czw, 27 wrz 2012, 21:17 przez Secret Man, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
znak wodny

umm, mamy ciekawa inerpretacje, a moze ktos poszuka glebiej, pod jablkiem...
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Secret Man pisze:Koleś ma jedną rękę, tak jak Michael jedną rękawiczę!!
Nie, on ma dwie ręce... Tylko że jedna ręka jest ciemniejsza ;-)

Może kapelusz? Wiem, to nie fedora, ale jednak kapelusz... Nic więcej nie widzę.
Awatar użytkownika
znak wodny

W teledysku nasz bohater jest ukazany do polowy, chwileczke...
Obrazek
ooo, teraz widze, ze obraz Anity i ten ze Scream nie sa tymi samymi... Coraz bardziej mnie to ciekawi... Chyba trzeba sie zaznajomic z ogolnym celem piosenki. Probuje dopatrzec sie wyjatkowo przemyslanego polaczenia, np. dlaczego w tle rzedem ulozone sa gitary, chyba nie dla symetrii :wariat: czy ozdoby...
"Oj, Michaelku nie mogles uzyc pierwszego lepszego motywu! Dlaczego?! - wyje do ksiezyca! :zgon:
Awatar użytkownika
huczek

moja interpretacja

Post autor: huczek »

Teledysk prezentuje zblazowanych bogaczy, dziwaków zmęczonych życiem, szukających wyszukanych rozrywek. Czyli świata kreowanego na chleb powszedni MJ. Michael - aby dać upust swojej frustracji - "wykrzykuje" aaaaaaaaaaaaaaaaa.... i żąda "stop pressuring me".
Obrazek
Awatar użytkownika
znak wodny

Szukalam na forum, ale nie widze nigdzie tematu akurat opisujacego Scream, wiec zapytam: Ale czy on spiewa jako jeden z nich czy moze wlasnie ich potepia, bo z tekstu to raczej wywnioskowalabym to drugie :knuje: Wlasciwie nie mam pojecia...... Piszcie co wiecie, cos pewnego i wlasne opinie japrosic
Awatar użytkownika
piotruś pan

Post autor: piotruś pan »

Właśnie nigdy do końca nie mogłam zinterpretować scream, jakie ma przesłanie . Napiszcie cos:)
I'm smooth, I'm bad
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Ja już chyba gdzieś na forum tłumaczyłem tekst Scream.
Poszukajcie w "Dyskografii" - tam gdzieś jest ten tamat i to tłumaczenie.

Michael zdecydowanie "jedzie" tych ludzi zwanych "High Times".
Mówi o układach, o naciskaniu na niego, o tym wszystkim co złego w showbusiness'ie. Wszystko to sprawia, że chce mu się krzyczeć.

Poszukajcie tego tłumaczenia i napiszcie swoje spostrzeżenia :knuje:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
znak wodny

Tak, tak tlumaczenie jest... ale widze, ze ludzie roznie na nie patrza
Moze jakies materialy z produkcji klipi, wypowiedzi... Np. takie zdjecie, ktore ma niewiele z tematem (obraz)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dangerous

Post autor: Dangerous »

Mnie się zdaje to tak. Ten gościu nie może krzyczeć bo ma jabłko w buzi(chyba) Michael tez nie może chociaż by chciał. Może to by się odnosiło do tego by inni nie mówili już nic złego na naszego Michaelusia i szanowną siostrę (pozdro).
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

znak wodny pisze:Ale czy on spiewa jako jeden z nich czy moze wlasnie ich potepia, bo z tekstu to raczej wywnioskowalabym to drugie :knuje:
kogo masz na mysli piszac "o nich"?

Jeżeli chodzi Ci o zblazowanych ludzi. Michael ani ich nie krytykuje ich, ani ich nie broni. Po prostu twierdzi -ze historie napisane na temat jego rodziny sa nieprawdziwe i teledysk to ilustruje..

Wg mnie trudno zinterpretować tę piosenkę inaczej niż odczepice się ode mnie, przestańcie wymyslać kłamstwa ["you try to cope with every lie they scrutinize"]. Piosenka jest też o systemie, który jest do niczego ["the whole system sucks"].

To wszystko (czynniki ww.) sprawia, że chce mi się krzyczeć :-)
Obrazek
ODPOWIEDZ