Obraz w teledysku 'Scream'
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- znak wodny
Obraz w teledysku 'Scream'
Az boje sie zakladac tu nowy temat...
Reného Magritta "The son of man" to obraz przedstawiony w Scream, zastanawiam sie co sklonilo Michaela do umieszczenia go tam... Piosenka ciekawa, a co najwazniejsze doniosla(...), czyli umieszczone w klipie do niej elemnty musza wywolywac podobne odczucia, ale jezeli ten obraz wywolal jakas burze, to przeciez nie jest jedynym [surrealista dosc kontrowersyjny - jak wielu...]; dlatego zapytam, czy jestescie w stanie odpowiedziec co kierowalo Michaelem... jakas slabosc... watpie, zeby byl to przypadek.
Zeby tylko nie wyszlo, ze ktos juz poruszyl podobny temat...
Reného Magritta "The son of man" to obraz przedstawiony w Scream, zastanawiam sie co sklonilo Michaela do umieszczenia go tam... Piosenka ciekawa, a co najwazniejsze doniosla(...), czyli umieszczone w klipie do niej elemnty musza wywolywac podobne odczucia, ale jezeli ten obraz wywolal jakas burze, to przeciez nie jest jedynym [surrealista dosc kontrowersyjny - jak wielu...]; dlatego zapytam, czy jestescie w stanie odpowiedziec co kierowalo Michaelem... jakas slabosc... watpie, zeby byl to przypadek.
Zeby tylko nie wyszlo, ze ktos juz poruszyl podobny temat...
"To dar i przekleństwo" lD
- znak wodny
- BillieJean
Nareszcie!
Coś co nie ma nic wspólnego z wybielaniem, operacjami plastycznymi czy peruką. Amen. Dziękuje ci Temat jak najbardziej mi się podoba.
Pisze post bez sensu - bo szczerze mówiąc na ten temat wiem niewiele, ale zaraz postaram się skompletować moją wiedzę i może uda mi się coś napisać. A narazie czekam na kogoś mądrego:]
Coś co nie ma nic wspólnego z wybielaniem, operacjami plastycznymi czy peruką. Amen. Dziękuje ci Temat jak najbardziej mi się podoba.
Pisze post bez sensu - bo szczerze mówiąc na ten temat wiem niewiele, ale zaraz postaram się skompletować moją wiedzę i może uda mi się coś napisać. A narazie czekam na kogoś mądrego:]
- Secret Man
- znak wodny
- znak wodny
W teledysku nasz bohater jest ukazany do polowy, chwileczke...
ooo, teraz widze, ze obraz Anity i ten ze Scream nie sa tymi samymi... Coraz bardziej mnie to ciekawi... Chyba trzeba sie zaznajomic z ogolnym celem piosenki. Probuje dopatrzec sie wyjatkowo przemyslanego polaczenia, np. dlaczego w tle rzedem ulozone sa gitary, chyba nie dla symetrii czy ozdoby...
"Oj, Michaelku nie mogles uzyc pierwszego lepszego motywu! Dlaczego?! - wyje do ksiezyca!
ooo, teraz widze, ze obraz Anity i ten ze Scream nie sa tymi samymi... Coraz bardziej mnie to ciekawi... Chyba trzeba sie zaznajomic z ogolnym celem piosenki. Probuje dopatrzec sie wyjatkowo przemyslanego polaczenia, np. dlaczego w tle rzedem ulozone sa gitary, chyba nie dla symetrii czy ozdoby...
"Oj, Michaelku nie mogles uzyc pierwszego lepszego motywu! Dlaczego?! - wyje do ksiezyca!
moja interpretacja
Teledysk prezentuje zblazowanych bogaczy, dziwaków zmęczonych życiem, szukających wyszukanych rozrywek. Czyli świata kreowanego na chleb powszedni MJ. Michael - aby dać upust swojej frustracji - "wykrzykuje" aaaaaaaaaaaaaaaaa.... i żąda "stop pressuring me".
- znak wodny
Szukalam na forum, ale nie widze nigdzie tematu akurat opisujacego Scream, wiec zapytam: Ale czy on spiewa jako jeden z nich czy moze wlasnie ich potepia, bo z tekstu to raczej wywnioskowalabym to drugie Wlasciwie nie mam pojecia...... Piszcie co wiecie, cos pewnego i wlasne opinie
- piotruś pan
- Moon_Walk_Er
Ja już chyba gdzieś na forum tłumaczyłem tekst Scream.
Poszukajcie w "Dyskografii" - tam gdzieś jest ten tamat i to tłumaczenie.
Michael zdecydowanie "jedzie" tych ludzi zwanych "High Times".
Mówi o układach, o naciskaniu na niego, o tym wszystkim co złego w showbusiness'ie. Wszystko to sprawia, że chce mu się krzyczeć.
Poszukajcie tego tłumaczenia i napiszcie swoje spostrzeżenia
Poszukajcie w "Dyskografii" - tam gdzieś jest ten tamat i to tłumaczenie.
Michael zdecydowanie "jedzie" tych ludzi zwanych "High Times".
Mówi o układach, o naciskaniu na niego, o tym wszystkim co złego w showbusiness'ie. Wszystko to sprawia, że chce mu się krzyczeć.
Poszukajcie tego tłumaczenia i napiszcie swoje spostrzeżenia
- znak wodny
kogo masz na mysli piszac "o nich"?znak wodny pisze:Ale czy on spiewa jako jeden z nich czy moze wlasnie ich potepia, bo z tekstu to raczej wywnioskowalabym to drugie
Jeżeli chodzi Ci o zblazowanych ludzi. Michael ani ich nie krytykuje ich, ani ich nie broni. Po prostu twierdzi -ze historie napisane na temat jego rodziny sa nieprawdziwe i teledysk to ilustruje..
Wg mnie trudno zinterpretować tę piosenkę inaczej niż odczepice się ode mnie, przestańcie wymyslać kłamstwa ["you try to cope with every lie they scrutinize"]. Piosenka jest też o systemie, który jest do niczego ["the whole system sucks"].
To wszystko (czynniki ww.) sprawia, że chce mi się krzyczeć