Jestem ciekawa...

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
zinata

Jestem ciekawa...

Post autor: zinata »

Chciałabym się dowiedzieć gdzie Michael razem z rodzeństwem i rodzicami przeprowadził się po Gary Indiana(chodzi tu o pierwsza przeprowdzke z Gary indiana).Pamiętam że widziałam ze było coś na ten temat ale teraz nie wiem już gdzie szukac więc jeśli ktos by mógł mi pomuc będe bardzo wdzięczna :surrender:
SMILE :-)
domino19

:)

Post autor: domino19 »

Hmm...pewnie dużo ci nie pomogę, bo sama chyba nie wiem, ale wiem, że w 1978 roku przeprowadził się razem z Latoya do Las Vegas, bo grał w filmie The Wiz...ale z tego co mi sie zdaje to jego rodzice wciąż tam mieszkali... ludzie tylko prosze, jeśli coś źle podoałam to nie wrzeszcie i nie wyzywajcie, tylko zwyczajnie poprawcie...:)
:)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

4641 Havenhurst Avenue
Encino, CA
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
thewiz

Post autor: thewiz »

Wcale pierwszym adresem Jacksonow w LA nie bylo Encino. Najpierw sam zespol i Joe zostali umieszczeni w obskurnych motelach : "Tropicana" przy Bulwarze Santa Monica a potem w "Hollywood" blizej siedziby Motown. Mialo to miejsce we wczesnym roku 1969. Dopiero w listopadzie tegoz roku Berry Gordy wynajal dla zespolu dom na 1601 Queens Road w LA, a w grudniu do chlopcow dolaczyla Katherine z Janet, LaToya i Randym. Dopiero 25 lutego 1971 roku rodzina kupila dom przy 4641 Hayvenhurst w Encino.( kosztowal wtedy 250 tysiecy zielonych)

Acha, jeszcze mala korekta co do filmu The Wiz. MJ pojechal z LaToya krecic ten film do Nowego Jorku, nie do Vegas. Wedlug wspomnien La Toi byl to ich pierwszy zupelnie samodzielny wyjazd tak daleko.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Mnie chodziło o normalny dom,tak jak w Garu.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
thewiz

Post autor: thewiz »

Maro pisze:Mnie chodziło o normalny dom,tak jak w Garu.
Czyli zakupionony ;-) Po prostu po przyjezdzie do LA przez prawie rok Jacksonowie sie tulali od kata do kata( to w tym okresie Mike pomieszkiwal u Diany Ross) i troche wody i sukcesu uplynelo zanim kupili sobie Hayvenhurst. :-)
Awatar użytkownika
zinata

Post autor: zinata »

Mieli sporo tych przeżyć nie? :wariat:
SMILE :-)
ODPOWIEDZ