Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).
Mi tez czesto przeszkadzają rażace błedy ortograficzne....ale Moon_Walk_Er.. przesadzasz!!! To nie jest dyktando ani żadna lekcja jezyka polskiego.Rozumiem jesli ktoś jest dyslektykiem to niech pisze w Wordzie,ale wytykac takie błedy jak "wglowie" albo "przedewszystkim"???wytykac komus że nie wcisnał spacji?! dla mnie cała ta dyskusja wydaje sie chora.Tutaj wazna jest tresc,nie chodzi tu o błedy.Wiem,że powinnismy robic ich jak najmniej i dbac o to,aby nasz jezyk sie rozwijał,ale czytajac taki dowolny temat gdzie ktos komus co dwa posty wytyka jakis bład....to robi mi sie niedobrze!!! nie rozmieniajcie sie na drobne to strasznie rozbija dyskusje-takie off topy.
Jesli przeszkadza wam jak ktos robi nagminnie błedy ortograficzne to napiszcie do niego np.wiadomosc prywatną,bo nie ma sensu pisać to w temacie np. dotyczacym La Toi
mam nadzieje że nie macie mi za złe tego że czasami nie stawiam przecinków albo,że napisałam"e" zamiast "ę" a to tylko ze wzgledu na lenistwo..
Ostatnio zmieniony śr, 18 kwie 2007, 19:50 przez Janet Jackson ;), łącznie zmieniany 1 raz.
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
Mi_Sz_eL pisze: Dajcie już spokój Moon_Walk_Er'owi.
Każdy popełnia błędy(nie mówię o błędach ortograficznych )
Popieram :D
Ale nie rób wrzawy o przecinki >>"
------ ------- ------- ------- --------
Michael RuLeZ i nie wierzę, że to on molestował to dziecko ><" To bzdura wyssana z palca n____n
Ok, jak chcecie...
Tylko, że spójrzcie na to z innej strony. Wytykacie "amerykański slang" np. BillieJean, a sami w Waszym narodowym języku robicie błędy, że hej.
Mnie błędy osobiście bardzo rażą, ale miałem się ich nie czepiać. Jednak rozmowa z MJowitkiem utwierdziła mnie w tym, że jednak warto je poprawiać. Wydaje mi się, że boicie się przed sobą przyznać, że macie kłopoty z ortografią. I piszę to z jak najbardziej dobrym i pozytywnym zmysłem. W dobie Internetu i SMS'ów ludzie w ogóle stracili orientację w gramatyce czy ortografii. Bo na GG nie liczy się jak napiszesz, tylko ważne by czytający "skumał" o co chodzi piszącemu.
Tym bardziej jeśli chcemy być uważani za forum "na poziomie" (ja osobiście tak chcę i wiem, że "starzy" forumowicze też tego chcą), to trzeba również dbać o pisownię.
Poza tym - off-topów nie robię ja tym, że poprawiam błędy, tylko Wy debatując nad tym czy powinienem to robić czy nie.
Nasz język jest językiem trudnym i to jest właśnie w nim piękne. I nadal trzeba o niego dbać. A że język to ludzie nim się posługujący, to właśnie my powinniśmy o niego dbać...
Ostatnio zmieniony czw, 19 kwie 2007, 9:23 przez Moon_Walk_Er, łącznie zmieniany 1 raz.
Moon_Walk_Er pisze:Wytykacie "amerykański slang" np. BillieJean
warto dodać iż jest on całkowicie poprawny.
Poprawiaj, poprawiaj moon_ , ale uważam że najlepszym pomysłem byłoby nadanie ci cudownej pół-moderatrskiej mocy żebyś mógł poprawiać błędy edytując cudze posty i w nich znaznaczać błędy - wygodniej prawda?
Ostatnio zmieniony śr, 18 kwie 2007, 22:39 przez BillieJean, łącznie zmieniany 1 raz.
BillieJean pisze:warto dodać iż jest on całkowicie poprawny.
BillieJean pisze:najlepszym pomysłem byłoby nadanie ci cudownej pół-moderatrskiej mocy żebyś mógł poprawiać błędy edytując cudze posty i w nich znaznaczając błędy
Wiem, że MJowitek chciał kiedyś coś takiego, ale nie miała odwagi poprosić :)
Czyli, że ja idę za moim "forumowym" wzorem i też się boję
Maro pisze:Lepiej masę błędów ortograficznych niż masę nic nie wnoszących do tematu postów,nie?
Już odpowiedziałem na to pytanie wyżej:
Moon_Walk_Er pisze:off-topów nie robię ja tym, że poprawiam błędy, tylko Wy debatując nad tym czy powinienem to robić czy nie.
Tylko popatrz jak się dziwnie składa ,że tylko na tej stronie są aż cztery Twoje posty które nie dotyczą tematu, tylko błędów ortograficznych
Po drugie ostatnio rzadko zaglądam na to forum bo panuje tu jakaś dziwna atmosfera.Ciągle się coś komuś nie podoba a to błedy a to posty nie takie.Przez co tylko są kłótnie.Jak tak dalej będzie to również wiele innych osób się zrazi i zostaną tylko Ci nieomylni tak jak Moon_Walk_Er
Tie Moon_Walk_Er nie czepiaj sie takich drobnostek... Masz fochy o byle coo... Mi sie wydaje ze jest to forum na temat MJ a nie forum jezyka polskiego... Ja popieram Maro
Maro pisze:Lepiej masę błędów ortograficznych niż masę nic nie wnoszących do tematu postów,nie?
M!lC!a__JeAnnE pisze:nie czepiaj sie takich drobnostek
Dlaczego uważasz, że nasz ojczysty język jest drobnostką?
Ja się zgadzam z Moon_Walk_Er'em.
Nie wiem czemu się tak czepiacie. Przecież się tym nikogo nie obraża.
Nic się nie stanie jak ktoś kogoś poprawi. Osoba "poprawiona" może przy okazji polepszyć swoją ortografię.