Zróbmy płytkę DVD
Zróbmy płytkę DVD
Jak zrobić DVD z kilku plików,np. Willy mam koncert z Kuala Lampur w paru plikach,mam program x to dvd,i jak mam zrobić tak aby te przerobione pliki na voby umieścić na jednej płycie DVD wraz z menu?Może mas zjakieś inne ciekawe programy do robienia dvd?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- dawid.jackson
Jeśli masz Maro jakiś program do przetwarzania plików na format dvd, to mógłbyś go tu zapodać? Chętnie bym taki program ściągnął.Maro pisze:Jak zrobić DVD z kilku plików,np. Willy mam koncert z Kuala Lampur w paru plikach,mam program x to dvd,i jak mam zrobić tak aby te przerobione pliki na voby umieścić na jednej płycie DVD wraz z menu?Może mas zjakieś inne ciekawe programy do robienia dvd?

A tak wogule to jak się robi menu? Są do tego też jakieś programy? (nie znam się na tym).
Annie are you ok? So annie are you ok? Are you ok Annie?

Temat tworzenia płyty dvd już był wcześniej poruszany i na chwilę obecną nie wiele więcej mam do powiedzenia w tej materii. W życiu nie stworzyłem żadnej płyty od początku do do końca. Pogramów jest dużo, kwestia znalezienia tego który odpowiada naszym potrzebom a to wymaga wielu czasochłonnych prób. Z tego co się orientuję to programy do authoringu dvd same zmieniaja format dodawanych plików na ten docelowy czyli nie trzeba ich przedtem przygotowywać. Osobiście stawiam na jak najlepszą jakość i taka konwersja z mpg czy avi do vobów mnie nie interesuje bo jakości tym nie poprawimy a czasami wręcz odwrotnie. Ale rozumiem ze niektórzy po prostu chcą sobie obejrzeć na telewizorze to co udało im się zdobyć w sieci. Kiedyś jak nabiorę doświadczenia to być może popełnie jakiegoś tutoriala.
- dawid.jackson
- dawid.jackson
W nero wybierasz opcje wypal pliki DVD VIDEO,i poźniej wszystkie pliki vob,info i bup wklejasz do folderu Video TS.dawid.jackson pisze:Mam jeszcze takie pytanie, czy jak mam przerobione pliki z avi na dvd to jak nagrywam na płytkę to mam nagrać tylko pliki vob czy te dwa inne (info i bup) też?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- dawid.jackson
- Moon_Walk_Er
A to też dziwna sprawa jest...Maro pisze:Zależy czy czyta DIVX'y.
Mój odtwarzacz, niby nie jest taki stary i jest na nim napisane, że odtwarza DIVX. W instrukcji nawet pokusili się o to, żeby wymienić wszystkie formaty, które odtwarza. Jest tam również .mpg. Tylko, że kiedy wkładam płytkę z takimi plikami, to tnie się dźwięk i obraz. A na przykład pliki .avi działają poprawnie...
- dawid.jackson
Pytam się bo mogę mieć na svcd (super video cd) koncert Michaela a to jest w mpeg-2 natomiast mogę też mieć na vcd. Jak się kupuje czasami gazety z filmami to zdarza się, że są one na vcd, i czyta je każdy odtwarzacz, więc może jak bym miał to na vcd to bym mógł oglądać na każdym otwarzaczu. A pliki w formacie vob czyta każy odtwarzacz?
Annie are you ok? So annie are you ok? Are you ok Annie?