Figury woskowe Michaela

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Kasiu, a tam można tak dotykać te figury?
Pytam z ciekawości, bo kiedy byłem w gabinecie figur woskowych w Międzyzdrojach, to tam o dotykaniu nie było mowy...

Mam nawet zdjęcie z "Michaelem", ale ta figura jest taka jakoś mało podobna :wariat:
Jakaś dziwna pozycja, włosy jak spaghetti, złote body i na to... kurtka a'la Bad :wariat:

To było przeżycie :mj:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Moon_Walk_Er pisze:Kasiu, a tam można tak dotykać te figury?
Pytam z ciekawości, bo kiedy byłem w gabinecie figur woskowych w Międzyzdrojach, to tam o dotykaniu nie było mowy...
Wiesz co....?
Nikt tam tego nie pilnował, nikt nie mówił, że nie wolno, a zgodnie z powiedzeniem mojego ojca- jak nie zabraniają, to wolno :wariat:
Tym bardziej w Stanach, gdzie wszystko napisane jest na trzech kartkach, a w międzyczasie, jeszcze Ci dwie osoby powiedzą to, co jest napisane ;-)

Oczywiście starałam się być delikatna, nie opierać za bardzo, żeby Michael'owi, czy innym, krzywdy nie zrobić :diabel:
Niestety, nie wszyscy mają wyobraźnię i niektóre figury są z lekka naruszone- Jerry Lee Lewis nie ma jednego palca, a Michael'owi ktoś ukradł kawałeczek brylantów (na szczęście w takim miejscu, że nie rzuca się w oczy)- podejrzewam jakiegoś fana :podejrzliwy:
Moon_Walk_Er pisze:Mam nawet zdjęcie z "Michaelem", ale ta figura jest taka jakoś mało podobna :wariat:
Wklejaj Moon_Walk_Er'ze!
Chętnie zobaczymy wszystkie figury, jakie widzieliście :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

M.Dż.* pisze:Jerry Lee Lewis nie ma jednego palca
Masz może zdjęcie z J.L. Lewisem? ;-)

Kasiu, bardzo fajne te fotki z MJ'em.
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Karolina pisze:
M.Dż.* pisze:Jerry Lee Lewis nie ma jednego palca
Masz może zdjęcie z J.L. Lewisem? ;-)
Mam.
Świetnie się razem bawiliśmy ;-)

Obrazek

P.S. Cieszę się, że zdjęcia przypadły do gustu :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

Moon_Walk_Er pisze:Kasiu, a tam można tak dotykać te figury?

Mam nawet zdjęcie z "Michaelem", ale ta figura jest taka jakoś mało podobna :wariat:
Jakaś dziwna pozycja, włosy jak spaghetti, złote body i na to... kurtka a'la Bad :wariat:

To było przeżycie :mj:
Z tego co pamiętam to ta figura w Międzyzdrojach jest szkaradna. Ma różowe usta. Takie jasno różowe... :wariat:

Obrazek

Ta to jest chyba z Paryża, dokładnie z Muzeum Grévina. Moge wysłać obie za kilka dni jak tylko dostanę się do skanera :)
Ciekawe kto teraz zajmuje się wytwarzaniem figur woskowych szczególnie MJ'a? Dlaczego Ci ludzie (uzdolnieni rzeźbiarze?) nie umieją wyeksponować fizycznego piękna z postaci MJ'a...czyżby robili tak po złośliwości? W/g mnie powinni stawiać figury MJ'a z okresu Jego największej 'świetności' jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny...a wogóle to powinien taką figurę zrobić rzeźbiarz - fan MJ'a...no ktoś kto w takim bądź razie szanuje MJ'a jako osobę i Jako artystę... ;)
No coś w tym jest... Bo naprzykład ta figura z Paryża jest ładna, naprawdę ładna (bodajże z okresu trasy HIStory) a jakby spojrzeć na tą z Międzyzdrojów albo z Łodzi to wygląda to bardziej jak karykatura, zeszpecona z czystej złośliwości... Chyba wszystko zależy od intencji autora...
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

SILENTIUM pisze: Fantastycznie wyglądasz na tym zdjęciu. :mniam:
MJowitek pisze:No ja się zakochałam.
Trudno. Przyznałam się.
Ups! :smiech:
Ale to nie o mnie chodziło na tym zdjęciu, ino o Michael'a ;-)
Ale i tak Was kocham :hahaha:

thewiz pisze:A ja Kasiu Twoich zdjec nie widze z jakiegos powodu ....
Mogę przesłać :-)

thewiz pisze:Fajnie, ze wpadlas jednak do muzeum
Dzięki, Agatko, za pomoc w znalezieniu :calus:
Powiem, że taksówkarz, choć z centrum Manhattan'u, nie miał pojęcia, o co nam chodzi z "Wax Museum", "Madame Tussaud" mówiło mu jeszcze mniej - kategorycznie żądał adresu :wariat:
No, więc pojechałyśmy z koleżanką pod Madison Square Garden, bo to też było w planie mojej wycieczki :diabel:
Dopiero tam, zapytałam policjantów, którzy powiedzieli, że muzeum jest na 42-iej, pomiędzy 5-ą a 7-ą.
Trochę się pomylili, bo jest pomiędzy 7-ą, a 8-ą, ale o tym dowiedziałyśmy się dopiero po zejściu całej 42-iej :siesta:

No i niestety, nie odwiedziliśmy polecanej przez Ciebie View Restaurant, bo otwarta jest od 16-ej, a myśmy musieli do 14-ej zrobić check-out- następnym razem :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
thewiz

Post autor: thewiz »

A nawet mnie korcilo, zeby Ci napisac, ze to jest na 42 giej na wysokosc Times Square- jak juz ten fakt sprawdzilam w swoim czarodziejskim przewodniku.... ale muzeum doslownie widac z Times Square ( taksiarz adresu tu chyba by nie potrzebowal, choc z Amerykanami nigdy nic nie wiadomo)... i myslalam ze jesli bedziesz na Times Square to i muzeum dojrzysz bez problemu. Szkoda, ze z The View sie nie udalo - jest powod by wrocic do NY, naprawde. :-) A jesli chodzi o zdjecia to poprosze mailem ;-)
BTW ja tak kiedys w Chicago szukalam pewnej szkoly. Nie pamietalam adresu i nie chcialo mi sie sprawdzic w necie... pamietalam tylko ulice. Myslalam, ze starczy. Oj gdybym wiedziala, ze bedziemy tego paskudztwa szukac ponad godzine, to bym byla zaopatrzona w dokladny adres. glupija
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Moon_Walk_Er pisze: Pytam z ciekawości, bo kiedy byłem w gabinecie figur woskowych w Międzyzdrojach, to tam o dotykaniu nie było mowy...
A ja sobie Michaela w Międzyzdrojach dwa lata temu obejmowałam jak chciałam :tancze:
Mam nawet zdjęcia... tzn. miałabym gdyby klisza się nie naświetliła :glupi:
Skala podobieństwa zbliżona do MJa a la HOLLYWÓDŹ :wariat:

Znacznie bardziej od samej figury podobał mi się napis umieszczony pod nią: "MICHAEL JACKSON - KRÓL MUZYKI POP" :-)

Przeżycie mimo wszystko było :party:, bo w swoją wyprawę do Londynu, czy NY śmiem wątpić...
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

Lika pisze:Skala podobieństwa zbliżona do MJa a la HOLLYWÓDŹ :wariat:
:smiech: Fakt... Oto ona:

Obrazek

A ta jest w Paryżu:

Obrazek

Nie wiem czy to nadal tak wygląda bo zdięcia są dość stare...
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

Jeszcze jedno zdjęcie Michaela z Londynu, okrzykiem 'Michael!' ściągnełam na niego uwagę wszystkich zwiedzających
Obrazek
No i jeszcze zdjęcie odlewu jego ręki, szczerze mówiąc zrobiło to na mnie większe wrażenie niż sama figura. Nikt nie miał tak szpanerskiego autografu jak on
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jenny

Post autor: Jenny »

Ja widziałam "na żywo" tylko londyśnkiego Michaela i uważam, że nie wyszedł źle...
wiadomo, że do oryginału to mu daleko :-)

Poniżej zamieszczam moje zdjęcie z owym Michaelem zrobione w ferie 2 czy też 3 lata temu

Obrazek

BillieJean - miałam podobnie! tzn. na widok figury wykrzyknęłam: "Michael!!!" i pobiegłam w jego kierunku, zwracając na siebie uwagę wszystkich zwiedzających muzeum ;-)
Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

A ja ciut odejdę od tematu. Nie będzie to figura woskowa, ale coś podobnego. Zresztą sami zobaczcie ;-)
Obrazek
Przeglądałam ostatnio zdjęcia z wakacji, z Pragi. A tu muzeum zabawek i objazdowa wystawa lalek Barbie z okazji iluśtamlecia. Wyobraźcie sobbie moje zdziwienie, jak odkryłam tę fotkę :wariat:
Były tam jeszcze Marylin Monroe, Elvis Presley, Michael Jordan w stroju z "Kosmicznego Meczu", postacie z "Archiwum X" (Scully i Moulder? Jak ich się pisało?), z "Planety Małp", "Przeminęło z wiadrem", "Frankensteina", Disneyowskiej "Królewny Śnieżki" no i z "Czarnoksiężnika z Krainy Oz" Ale raczej nie "The Wiz" ;-)
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Awatar użytkownika
Kingoosia

Post autor: Kingoosia »

Można by zmienić nazwę tematu, bo przecież figury Michaela są nie tylko w Madame Tussaud.

Oto Michael z Museum Voskovych Figurin w Pradze. Ciekawi mnie,
dlaczego bardzo często właśnie figura Michaela musi stać na podeście,
a nie może jak inne normalnie na podłodze. Właśnie dlatego nie mogłam
podejść bliżej :-) . Ogólnie moim zdaniem, ta figura jest bardzo udana
(biorąc pod uwagę, że poprzednia jaką widziałam na żywo to HollyŁódź :wariat: ).

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

Kilka dni temu byłam w Amsterdamie... Nie obyło się bez Madame Tussaud.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ku mojemu oburzeniu figury Michaela w środku nie było. Obeszłam całe muzeum kilka razy, by się upewnić... Ale nic. Było tam jakieś... 30-40 figur... Zabrakło nie tylko Michaela, ale i Beatlesów, Presleya, jakby jakiś fragment muzeum był zamknięty. Ale no cóż... Zawiedziona schodzę po schodach... A tu... Pośród innych...
Obrazek
Obrazek
Odlew dłoni Michaela! :banan:
Jakaż musiała być radość fana, który na pocieszenie , że w środku nie było figury idola dostaje TAKĄ niespodziankę!
Obowiązkowo sesja przy odlewie.
Obrazek
Tak nawiasem mówiąc, Michael MUSIAŁ być oryginalny i dodał do swojego odlewu dłoni autograf... Inni nie dali :-)
Obrazek
BJ, to teraz i ja zmacałam rękę Michaela :wariat:
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

BillieJean pisze:Porównamy ilość spędzonego przy niej czasu?
Nie, ja odpadam pewnie w przedbiegach... Siedziałam tam tylko z pół godziny, czy 45 minut, bo miałam mamę, która jak wiadomo nie podzielała mojego entuzjazmu: "Chooodźmy juuż, to tylko odlew..." :-P
Ale jak dobrze pójdzie, w lutym odwiedzę Madame Tussaud w Londynie- tam będę mknęła tylko do odlewu i tam poczekam na grupę... A i jeszcze kogoś robiącego zdjęcia muszę zmajkelizować :-)
BillieJean pisze:Super zdjęcia!
Dzięki! Wcale bym się nie obraziła, jakbyś i Ty wrzuciła jakieś gdzie widać przynajmniej skrawek Ciebie, bo po avatarze z Twoją ręką już nic nie zostało... A nie, została Twoja ręka, ale z Vogue'ami :-)
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
ODPOWIEDZ