Super prezent na dzień dziecka...:)

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Kasiu, spokojnie... nikomu osobiście nie będę robil wyrzutów... przecież bylo mowione, ze skladka jest nieobowiazkowa... co nie? ;-)
byle by tylko starczylo... japrosic
...
THRILLER

Post by THRILLER »

daaamy rade, forum nie zniknie :) przynajmniej sobie tego nie wyobrażam. Majkel napisz dokładnie ile jeszcze brakuje money aby temat braku funduszy mógł zostać zamknięty.

A teraz moja rada.
Pomyślcie nad tym aby zbiórkę na forum organizować na zjazdach w Łodzi. Wydaje mi się że efektywność będzie o niebo większa. Raz że nie będzie trzeba wypełniać tych nudnych druczków bankowych a dwa, rezygnując z jednego piwa zawsze się jakiś grosz u każdego na forum znajdzie. A po za tym psychologia, jak nie dasz na msze to cię cała wieś obgada :)
Lika

Post by Lika »

THRILLER wrote: A teraz moja rada.
Pomyślcie nad tym aby zbiórkę na forum organizować na zjazdach w Łodzi. Wydaje mi się że efektywność będzie o niebo większa. Raz że nie będzie trzeba wypełniać tych nudnych druczków bankowych a dwa, rezygnując z jednego piwa zawsze się jakiś grosz u każdego na forum znajdzie. A po za tym psychologia, jak nie dasz na msze to cię cała wieś obgada :)
Myślę, że THRILLER ma dobrą koncepcję. Można by było spróbować, jestem jak najbardziej za, chociażby dlatego, że zaoszczędza się na opłatach za przekazy pocztowe :-)
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Lika wrote:Myślę, że THRILLER ma dobrą koncepcję. Można by było spróbować, jestem jak najbardziej za
w sumie tak, ale... zbieramy w maju na serwer i domene,
a teraz mielibysmy juz drugi raz zbierac od razu w sierpniu?
troche szybko, ja nie mam nic przeciwko, ale...
Lika wrote:chociażby dlatego, że zaoszczędza się na opłatach za przekazy pocztowe :-)
:ziew: :surrender:
w PKO BP mozna wplacac bez prowizji niezaleznie od wysokosci wplaty
PKO BP jest wszedzie
...
THRILLER

Post by THRILLER »

Majkel wrote:
Lika wrote:Myślę, że THRILLER ma dobrą koncepcję. Można by było spróbować, jestem jak najbardziej za
w sumie tak, ale... zbieramy w maju na serwer i domene,
a teraz mielibysmy juz drugi raz zbierac od razu w sierpniu?
troche szybko, ja nie mam nic przeciwko, ale...
Lika wrote:chociażby dlatego, że zaoszczędza się na opłatach za przekazy pocztowe :-)
:ziew: :surrender:
PKO BP jest wszedzie

A ja dalej widzę plusy swojej wspaniałej koncepcji :]Przynajmniej byś miał kasę przed czasem i uniknęli byśmy tej nerwówki :]
Oprócz prowizji to trzeba znaleźć jeszcze czas i ochotę aby odstać w kolejce (swoją drogą dlaczego emeryci maja zawsze najwięcej problemów przy okienku?) A wracając do prowizji a raczej jej braku to bym nie był taki pewien. PKO nie pobiera prowizji ale jak przelewasz z konta PKO na PKO, chyba że coś się zmieniło ostatnimi czasy. W każdym razie jak ja chciałem zrobić przelew gotówkowy jakieś dwa lata temu na czyjeś konto PKO bez prowizji to zostałem odesłany na palmę abym sobie wybił to z głowy.
Lika

Post by Lika »

Majkel wrote: :ziew: :surrender:
PKO BP jest wszedzie

Tak, wiem pisałeś to już kiedyś. Tyle, że ja mieszkam na peryferiach miasta i chcąc wpłacić w PKO muszę jechać do centrum. Muszę kupić dwa bilety MZK i mi już całkiem bez prowizji nie wychodzi :wariat:
No chyba, że byłabym w mieście i wpłaciła "przy okazji", zazwyczaj jednak wolę skoczyć na pocztę, którą mam prawie pod domem :-)
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

THRILLER wrote:A wracając do prowizji a raczej jej braku to bym nie był taki pewien. PKO nie pobiera prowizji ale jak przelewasz z konta PKO na PKO, chyba że coś się zmieniło ostatnimi czasy. W każdym razie jak ja chciałem zrobić przelew gotówkowy jakieś dwa lata temu na czyjeś konto PKO bez prowizji to zostałem odesłany na palmę abym sobie wybił to z głowy.
zależy na jakie konta... nie powiedziałem, że na wszystkie konta w PKO BP, ale że na Inteligo konta jest bez prowizji i z każdym mógłbym się założyć, że tak jest, bo wpłacałem różne kwoty i w różnych miejscach i zero prowizji. :)

OK Lika, nie ma problemu ;-) tyle, ze niektorzy zamiast placic te 3 zł prowizji to mogliby wplacic 3 zl wiecej hehe, ale czuj się usprawiedliwona :-)
...
MJowitek

Post by MJowitek »

Wiem, upierdliwa jestem...A co :]

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 8&start=15

I dla przypomnienia jakby ktoś sie już zgubił:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 08&start=0
Last edited by MJowitek on Sun, 22 May 2005, 18:41, edited 1 time in total.
Damian

Post by Damian »

@MJowitek: wyslalem Ci "PW". Odpisz szybciutko! Dzieki!
Mazi

Post by Mazi »

Nic nie zniknie ja jestem tego pewny ani forum ani stronka . Wy chyba nie wiceiw jakim kraju żyjecie To jest Polska a my jesteśmy Polakami wiec napewno zaplacimy na ostnia chwile (ci ktorzy mieli zapłacić), pewnei etz to uczyni pod koniec dogasającego teminu bo narazie ledwo co zbieram na to aby byc na meczu Pogoni czy etz naszej kadry narodowej . nie mówiąc juz ze nie am na pobyt w szkole ;p ale to drugożedna sprawa ;) . Wiec ja przynajmnije napewneo zapłace i jak sadze wiekszosc ;)

Wyczytałem tam wypowiedz Błazeja jakoby na serwer i stronka mozna by juz sypnac kase tego kogo bedzie stac w sierpniu na zlocie . Bardzo dobry pomysł pewnie nei wszyscy bede mogli sobei an to pozwolic ale zawsze kilak osób sie liczy.

ja ze swojej strony pomyślałem jeszcze o jednym :

Czemu by nie utworzyc naszego stałego konta na ktore co dziennie mogły by wpływac pieniadze od normalnych zjadaczy chleba takimi jakimi jestesmy my np ale rowniez i od firm ktore np na naszej stronce mogly by umieszczac swoje banery reklamy itp. nigdy sie tym interesowałem ale mozna by kogos sprubowac jaks firme na nasze strone .

taki link to konta mógł by intniec an stronce mysle ze sprawdziło by sie to gdyby wszytsko było jasne i przejrzyste i stan konta jego suma dostapna dla wszytskich na stronce :> a wydawane pienidze udekumetowane na co za ile gdzie i kiedy . Jak bysmy moze nei za rok ale za 2-3 lata mieli troche kasy to wtedy np mozna by robic nieodpaltne zloty bo wiadomo ze nie akzdego stac na to i aksa mogla by byc przenaczana an nasze wspolne potrzeby tudziez akcje ;)

Pozdrawiam
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Mazi wrote:Nic nie zniknie ja jestem tego pewny ani forum ani stronka.
juz mało brakuje, więc nie zniknie
Mazi wrote:Wyczytałem tam wypowiedz Błazeja jakoby na serwer i stronka mozna by juz sypnac kase tego kogo bedzie stac w sierpniu na zlocie.
wtedy bysmy zbierali 2 razy pod rząd...
ale jak ktoś teraz się nie uwinął to może zapłacić na zlocie już na następny rok ;) nic nie zginie
Mazi wrote:Czemu by nie utworzyc naszego stałego konta na ktore codziennie mogły by wpływac pieniadze od normalnych zjadaczy chleba takimi jakimi jestesmy my np ale rowniez i od firm
"codziennie" - cóż za idylla :)
dlatego nie, ażeby nie płacić za prowadzenie dodatkowego konta, a poza tym nie jesteśmy jakąś zarejestrowaną grupą, zatem i tak musiałoby być to konto na konkretną osobę założone

i ot tak, będą ludzie iść raz na 3 miesiące na przykład i wpłacać... niemożliwe, skoro, raz na rok to jest zhyt trudne jak widać...
Mazi wrote:od firm, ktore np na naszej stronce mogly by umieszczac swoje banery reklamy itp. nigdy sie tym interesowałem ale mozna by kogos sprubowac jaks firme na nasze strone
pozyskać reklamę, którą się bedzie opłacało umieścić, znaleźć chętnych na taką reklamę... powodzenia. Poza tym strona zawalona bannerami itp. to tragedia... bo każdy robi banner itp. który miga, skacze i zazwyczaj ma coś czerwonego... oczopląsu można dostać... ale gdyby to miało przynieść jakiś wymierny zysk... ok'
Mazi wrote:taki link to konta mógł by intniec an stronce mysle ze sprawdziło by sie to gdyby wszytsko było jasne i przejrzyste i stan konta jego suma dostapna dla wszytskich na stronce :>
stan konta... ja i tak mogę podawać, ale wtedy jest to tylko podana liczba, wstukana przeze mnie na klawiaturze... przecież nie mogą mieć wszyscy dostępu do konta... :\
Mazi wrote:a wydawane pienidze udekumetowane na co za ile gdzie i kiedy . Jak bysmy moze nei za rok ale za 2-3 lata mieli troche kasy to wtedy np mozna by robic nieodpaltne zloty bo wiadomo ze nie akzdego stac na to i aksa mogla by byc przenaczana an nasze wspolne potrzeby tudziez akcje
wydawane pieniadze juz teraz moge udokumentowac - rzecz jasna mam na wszystko faktury.

skąd Ty myślisz znajdziesz takiego sponsora... i to dla fanów Michaela...?!

ułańska fantazja kibica :)

p.s.
czemu stawiasz spację przed kropką?!
...
Mazi

Post by Mazi »

nom cóz "bobki zbite choinki nie bedzie" :)
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Mazi wrote:nom cóz "bobki zbite choinki nie bedzie" :)
a możesz bardziej opisowo swoją myśl wyrazić? :wariat:
...
Mazi

Post by Mazi »

Nom odrazu mozna zauwazyc negatywne nastawienie Twoje na moja poprzednia wypowiedź wiec co tam bede sie meczył jakoś głebiej uzasadniał ;] nom ale oki .

Konto np... mogło by byc to twoje X konto tylko aby po kliknieciu na ikonka jakaś mozna było zobaczyc ile na nim jest , a udokumentowanie wydatków to nie dlatego ze np ja ci nie ufam :> tylko to są pieniadze a gdy jest wszytsko czarno na białym to jest zawsze wiarygodnie bardziej. Nom racja ze ludzie neie amja teraz ale moze z 5 -3 -2 ososby by sie znalazły an to aby z dobrego serca coś wpłacić ja bo wakacjach i sezonei kukurydzianym sadze ze bedzie mnei stac na zaiwestowanie w to dzieło . ale jesli to wielki problem to trudno

Sponsorzy.. ja tylko rzucam pomysł ty jstes wiekszym informatykiem o demne zdecydownaia wiec woiecej wiesz w tymzagadnieniu odemnie skoro wiesz ze to sie nei uda to trudno / pozdrawiam
THRILLER

Post by THRILLER »

Mazi wrote:Nic nie zniknie ja jestem tego pewny ani forum ani stronka . Wy chyba nie wiceiw jakim kraju żyjecie To jest Polska a my jesteśmy Polakami wiec napewno zaplacimy na ostnia chwile (ci ktorzy mieli zapłacić), pewnei etz to uczyni pod koniec dogasającego teminu bo narazie ledwo co zbieram na to aby byc na meczu Pogoni czy etz naszej kadry narodowej . nie mówiąc juz ze nie am na pobyt w szkole ;p ale to drugożedna sprawa ;) . Wiec ja przynajmnije napewneo zapłace i jak sadze wiekszosc ;)

Wyczytałem tam wypowiedz Błazeja jakoby na serwer i stronka mozna by juz sypnac kase tego kogo bedzie stac w sierpniu na zlocie . Bardzo dobry pomysł pewnie nei wszyscy bede mogli sobei an to pozwolic ale zawsze kilak osób sie liczy.

ja ze swojej strony pomyślałem jeszcze o jednym :

Czemu by nie utworzyc naszego stałego konta na ktore co dziennie mogły by wpływac pieniadze od normalnych zjadaczy chleba takimi jakimi jestesmy my np ale rowniez i od firm ktore np na naszej stronce mogly by umieszczac swoje banery reklamy itp. nigdy sie tym interesowałem ale mozna by kogos sprubowac jaks firme na nasze strone .

taki link to konta mógł by intniec an stronce mysle ze sprawdziło by sie to gdyby wszytsko było jasne i przejrzyste i stan konta jego suma dostapna dla wszytskich na stronce :> a wydawane pienidze udekumetowane na co za ile gdzie i kiedy . Jak bysmy moze nei za rok ale za 2-3 lata mieli troche kasy to wtedy np mozna by robic nieodpaltne zloty bo wiadomo ze nie akzdego stac na to i aksa mogla by byc przenaczana an nasze wspolne potrzeby tudziez akcje ;)

Pozdrawiam

źle odczytałeś. Chodziło mi o to aby cały cykl zbierania pieniędzy przerzucić z maja na sierpień a że kiedyś trzeba zacząć no to by wyszło teraz że by trzeba zapłacić za kilka miechów :] Ale o tym pomyśle ja sam już dawno zapomniałem i sprawy finansów pozostawiam Majkelowi.
Post Reply