Moonwalk, strój ---> wskazówki

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Wcale nie. Tam są od podstaw. Podobno warto, nigdy nie byłam. Ale jeżeli kochasz taniec, to czemu miałabyś nie iść. To jets dla zwykłych ludiz takich. Początkujących też.
Są tam rozpisane poziomy! Nie zrażaj się tym, że jesteś amatorem. Każdy na początku jest amatorem. A takie warsztaty moim zdaniem bardzo dużo dają. Ja jeżdże gdzie tylko się da. Oczywiście jak rodzice się zgodzą, generalnie się zgadzają. gdyby nie to, że mam Komunie w rodzinie i cały weekend zawalony, to by mnie puścili. Ale tak, to nie miałabym ani jednego wolnego weekendu w maju, więc lipa....
Pozdrawiam serdecznie i zachęcam wszystkich amatorów tańca do rozwijania się w tej pięknej sztuce!
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

a ja mam pytanie.

dostałem na urodziny super kapelusz, tylko problem w tym, że niestety jest szary.
czy ktoś kiedyś próbował zafarbować jakoś kapelusz?
jeśli tak, to prosze wskazówki czym i jaki dało to efekt.

dziekuje z góry.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Baboon -->Pataya

Post autor: Baboon -->Pataya »

http://www.youtube.com/watch?v=1EEynvjfljU
ja sie na tym nauczyłam a co do butów to ja robie to w balerinkach :D albo japonkach i jescze jak podłoge pronto sie umyje to sie smiga strasznie slisko jest :-P
Love Ya ;* // ™
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sylwiuska99

Post autor: sylwiuska99 »

Mam problem z układem rąk w Billie Jean na początku. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Byłabym bardzo wdzięczna ;-)

japrosic o pomoc
Obrazek
Awatar użytkownika
Anitka

Ale w czym masz tam problem? w ktorym momenci dokładnie?
Nie staraj się kopiować nikogo kropka w kropke, takt w takt. Jak nie potraficz czegos zrobić, ale masz czegoś lepszą wizję, to to zmień. ;-)
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
sylwiuska99

Post autor: sylwiuska99 »

Anitka pisze:Ale w czym masz tam problem? w ktorym momenci dokładnie?
Mam problem przy samym początku.
Pokażę Ci to na przykładowym filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=_4t9BGiSCC4

00:17 i 00:20 sekunda filmiku
Obrazek
Awatar użytkownika
Anitka

W tym wypadku polecam wyobraźnię.
Jets to dość trudny element do wychwycenia tylko i wyłącznie przez to, że jest bardzo szybki.
Jakkolwiek nie pomachasz rękoma to i tak będzie to wyglądało podobnie, i jak dzieci czy ktotam cie bedzie oglądal, przyjdzie do domu i wlaczy sobie MJa to pomyśli, że było tak samo. Laik nie zauważy takiej mini różnicy, a ten ruch trwa sekunde.
Ważne, żeby rece nie wisialy bezczynnie.
Stań przed lustrem i postaraj się coś sama wykąbinować. Jeżeli chciałabyś skopiować MJa dokladnie, moglaby Ci wyjść bzdura.
Bo jak sama widzisz, on w ciągu 1 sekundy klepie się w wykopniętą nogę, robi z 200 kolek i 300 zatrzymań.

Pozdrawiam i służę uprzejmnie pomocą.

* Louis Horst
Awatar użytkownika
Michalinka

Post autor: Michalinka »

http://youtube.com/watch?v=7_NiGGesFr0
Sorry ale nie wiedziałam gdzie tego wrzucić. Wszyscy to pewnie widzieli, wiem że powinno to być w okienku z "youtube" ale ktoś już wpomianał o Ramady'm wiec dodam to co mnie zadziwiło, koleś robi moonwalka na kolanach... pierwszy raz na oczy widziałam coś takiego dosłonie pare mnut temu
Obrazek
Who's bad?
Asieq

Post autor: Asieq »

zapomnialam kiedys napisac nenene jak mj to robi ze po tych obrotach upada na kolana :-/ uuu jak ja to widze to az mnie kolana bola.. czy on po prostu ma jakies ochraniacze?? czy to sie specjalnie jakos upada?? :surrender:
If You Wanna Make The World
A Better Place
Take A Look At Youself
And Then Make A Change..
Awatar użytkownika
Anitka

Po co mu ochraniacze, jak pada raz na jakiś czas... On nie pada całym swoim ciężarem.
Nie wiem jak wy tam stoicie, ale wydaje mi się, że za bardzo wszyscy myślicie o tym tańcu. Żeby być tak dobrym jak MJ, trzeba poćwiczyć...
To wydaje się być proste, ale proste nie jest.
To, że to wygląda tak, jakby padał na kolana całym ciałem, siłą i w ogóle nie wiem czym jeszcze, wcale nie oznacza, że tak właśnie jest.
nawet jeśli, to on nie upada na te kolana tak często na koncertach, żeby połamać nogi, łękotki i inne...
Jak ćwiczył, mógł mieć ochraniacze, żeby nie bać się upaść na podogę (zwalczyć ten lęk, który czasem się u ludzi zdarza).
Jak już wyćwiczył, poszedł na koncert, uśmiechnął się, zamknął oczy i upadł.
I po krzyku.
Taka jego praca, pasja, talent...

Czasem w tańcu jest tak, że rzeczy które wydają się proste - sa trudne, a te trudne są proste.
Nie chce nikogo zrażać, ani robić z tańca nie wiadomo czego, ale zastanówcie się czasem...
Czy znacie jakiś tancerzy osobiście?
Jeżeli tak, to jakich, ile czasu spędzają na treningach, jak trenują i czy jest to dla nich pasja, czy zwykła rutyna -nie mająca praktycznie żadnego związku z emocjami?

To ostatnie to pytanie retoryczne...

* Louis Horst
Awatar użytkownika
Michael_fan

Biała rękawiczka

Post autor: Michael_fan »

Kochani, potrzebuję Waszej pomocy! Latam po tym swoim wygwizdowie jak wściekła, ale za nic nie mogę znaleźć białej rękawiczki! Jeśli ktoś ma pomysł, gdzie można by takową znaleźć, proszę o pomoc. Z góry dzięki!

P.S. A o kapelutku to już nie wspomnę...
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Na imprezie techno? :] Jeśli kogoś stać to może sobie zamówić w sklepiku internetowym który sprzedaje repliki ubrań i akcesoriów MJ.

http://www.xscapecp.com/index.asp?funct ... T&catid=10
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Dzięki Willy! japrosic

To ja, żeby już nie zakładać nowego tematu, też o coś zapytam - Gdzie można kupić takie spodnie a'la Bad Tour?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
verter

Post autor: verter »

Fajne te akcesoria... tylko ceny już nie fajne :surrender:
Black fedora... mmm... :beksa:
"To be alone is to be different, to be different is to be alone"
Suzanne Gordon

Moja generacja
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Co do rękawiczki polecam sklep z odzieżą BHP. Całkiem biała para kosztuje dokładnie 1zł.
Obrazek
ODPOWIEDZ