WELCOME

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

MJJ

Post by MJJ »

THRILLER wrote:Ok. to ja zwięźle wypowiem swoją opinię też.

Nie podoba mi się to forum, bo ja nie lubię takiej formy forum.
Dołączam do powyższej wypowiedzi.
Pod względem technicznym MJ Hydepark (mimo swoich niedoskonałości) odpowiadało mi o wiele, wiele bardziej niż te i temu podobne fora.

THRILLER wrote: Ponieważ takich form for jest na potęgę forum MJPT straciło swoją duszę :]

Było jedyne w swoim rodzaju a teraz jest takie same jak wszystkie.
Mimo wszystko łudzę się nadzieją, że Buszmen jeszcze reaktywuje swoje forum.
Image
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

MJJ wrote:Mimo wszystko łudzę się nadzieją, że Buszmen jeszcze reaktywuje swoje forum.
Nie mam nic przeciwko, a jestem nawet za :cool:
Tyle, ze to bedzie oznaczac kolejna zmiane :-/
Zatem uproscie Buszmena, bo kazdy problem jest do rozwiazania, zwlaszcza problem programistyczny. Moim zdaniem pomogloby skutecznie usuniecie oznaczania postow jakonie/przeczytane. Bo kazdy user mial i komórkę w tabeli, w ktorej bylo mase zer i jedynek odpowiadajacych przeczytanym lub nie postom i za kazdym razem tak wielka ilosc danych w 1 komorce w tabeli userów w wierszu danego usera byla aktualizowana i odczytywana co chwila. Tabela z danymi userow, czyli glownie to, to zajmuje 5,4 MB.
Musicie po prostu przekonac, odpowiednio zmotywowac, tworce forum - Buszmena - do dzieła ;-) Im szybciej tym lepiej, pozniej bedzie za pozno.
...
MJJ

We have no official explanation

Post by MJJ »

Tak właściwie to co się stało, że MJ Hydepark poszło w odstawkę ?
Awaria ? (a jeśli tak to jaka)
Czy zaczęło za dużo miejsca zajmować na serwerze ?
Image
Majkel
Site Admin

Re: We have no official explanation

Post by Majkel »

MJJ wrote:Tak właściwie to co się stało, że MJ Hydepark poszło w odstawkę ?
Awaria ? (a jeśli tak to jaka)
Czy zaczęło za dużo miejsca zajmować na serwerze ?
juz bardzo szczegolowo tlumaczylem w tym dziale.
Ani 1 ani 2 - po prostu niedopracowanie techniczne jego. Generowalo takie obciazenie, ze restartowalo serwery.

p.s. zmniejsz wysokosc obrazkow w stopce, tego srodkowego - do 150 px.
...
LittleDevil
Site Admin

Post by LittleDevil »

Willy wrote:
THRILLER wrote:Szefuniu mam taki osobisty interesik. Da rade może zaimportować gwiazdki ze starego forum?
Po co Ci i tak miałeś tylko jedną ,ja miałem 3 a 4 była w drodze, 2 postów brakowało :-/

Wy to macie problemy! A co ja mam powiedziec?- Forum zjeb....o sie wlasnie w jeden dzien po tym, jak ciezkim linkowaniem zarobilam na piata gwiazdke! :beksa: Ale nie w tym najwiekszy problem, smuci mnie, ze nie ma stronki z urodzinami i brak numerow gg (chyba ze cos przeoczylam...)
Poza tym forum jest super!
Image
THRILLER

Post by THRILLER »

Majkel wrote:
MJJ wrote:Mimo wszystko łudzę się nadzieją, że Buszmen jeszcze reaktywuje swoje forum.
Nie mam nic przeciwko, a jestem nawet za :cool:
Tyle, ze to bedzie oznaczac kolejna zmiane :-/
Zatem uproscie Buszmena, bo kazdy problem jest do rozwiazania, zwlaszcza problem programistyczny. Moim zdaniem pomogloby skutecznie usuniecie oznaczania postow jakonie/przeczytane. Bo kazdy user mial i komórkę w tabeli, w ktorej bylo mase zer i jedynek odpowiadajacych przeczytanym lub nie postom i za kazdym razem tak wielka ilosc danych w 1 komorce w tabeli userów w wierszu danego usera byla aktualizowana i odczytywana co chwila. Tabela z danymi userow, czyli glownie to, to zajmuje 5,4 MB.
Musicie po prostu przekonac, odpowiednio zmotywowac, tworce forum - Buszmena - do dzieła ;-) Im szybciej tym lepiej, pozniej bedzie za pozno.

Tylko że są osoby które są zwolennikami nowego forum i kolejna zmiana je bardzo zdenerwuje :]

P.S.
Nowe forum ma poważną wadę - po upływie dłuższego czasu i nie odwiedzania forum wątki automatycznie odznaczają się jako przeczytane (przynajmniej u mnie). Dlatego chyba już wiele postów umknęło mojej uwadze :(
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

THRILLER wrote:Nowe forum ma poważną wadę - po upływie dłuższego czasu i nie odwiedzania forum wątki automatycznie odznaczają się jako przeczytane (przynajmniej u mnie). Dlatego chyba już wiele postów umknęło mojej uwadze :(
Nie jest tak... schmitkowi juz w tym dziale tłumaczyłem i zrozumiał...
tematy oznaczaja sie jako przeczytane gdy np. otworzysz forum i zamkniesz przegladarke. Automatycznie wszytsko sie oznaczy jako przeczytane. Gdy otworzysz jednoczesnie 2 strony forum to czesto sie moze zdarzyc, ze otrzymasz nową sesję, system potraktuje wczesniej otwarta stroen z forum jako skonczona i na nowej bedziesz miec juz wszystko przeczytane.
...
SUNrise

Post by SUNrise »

THRILLER wrote:Tylko że są osoby które są zwolennikami nowego forum i kolejna zmiana je bardzo zdenerwuje :]
Otóż to. Ja osobiście wolę to aktualne :], uważam je za lepsze i praktyczniejsze z wielu przyczyn, i obstawiałabym za tym, aby się juz po raz kolejny nie zmieniało. Ale to oczywiście tylko moje prywatne zdanie.....a i tak będzie co będzie :wariat:
ImageImage
Natalia

Post by Natalia »

No cóż ja jestem tu "ta nowa" i w mojej very humble opinii to forum jest przyjemniejsze w obsłudze... ;-) :-)
last.fm

miało być:
24 lipca B1
1 września B1

jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
poisonivy

Post by poisonivy »

ja tez jestem jeszcze chyba 'nowa' ale podoba mi sie forum!!! na tamtym tez troche klikalam...ale malo!
To jest naprawde oki...a gwiazdki?-to tylko kwestia czasu...

Pozdrawiam...
The world got even darker it was possible [*]
Jeanny100

Post by Jeanny100 »

Co do gwiazdek to na poprzednim forum udalo mi sie zebrac tylko jedna ale mam prosbe jak wstawic sobie obrazek czy to cos z boku????Plissss!!!!!!
Image

Post by THRILLER »

Majkel wrote:
THRILLER wrote:Nowe forum ma poważną wadę - po upływie dłuższego czasu i nie odwiedzania forum wątki automatycznie odznaczają się jako przeczytane (przynajmniej u mnie). Dlatego chyba już wiele postów umknęło mojej uwadze :(
Nie jest tak... schmitkowi juz w tym dziale tłumaczyłem i zrozumiał...
tematy oznaczaja sie jako przeczytane gdy np. otworzysz forum i zamkniesz przegladarke. Automatycznie wszytsko sie oznaczy jako przeczytane. Gdy otworzysz jednoczesnie 2 strony forum to czesto sie moze zdarzyc, ze otrzymasz nową sesję, system potraktuje wczesniej otwarta stroen z forum jako skonczona i na nowej bedziesz miec juz wszystko przeczytane.

Czyli jak wejdę na forum to musze przeczytać wszystkie nowe posty bo w przeciwnym razie je "stracę"? :]
Super... współczuje osobom co sobie zrobią 2 tyg. przerwę.

P.S.
Ja też zrozumiałem co do mnie mówisz, a schmitka posta nie czytałem. Pewnie z wiadomego powodu.
MJJ

Post by MJJ »

THRILLER wrote:Czyli jak wejdę na forum to musze przeczytać wszystkie nowe posty bo w przeciwnym razie je "stracę"? :]
Super... współczuje osobom co sobie zrobią 2 tyg. przerwę
Niestety tak to wygląda i u mnie.
THRILLER wrote:Ja też zrozumiałem co do mnie mówisz, a schmitka posta nie czytałem. Pewnie z wiadomego powodu.
Teraz już nie tak łatwo śledzić wszystkie posty.
Image
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

THRILLER wrote:Czyli jak wejdę na forum to musze przeczytać wszystkie nowe posty bo w przeciwnym razie je "stracę"? :]
Super... współczuje osobom co sobie zrobią 2 tyg. przerwę.
nie musisz... ale bedziesz miec oznaczone jako perzeczytane... wlasnie zapis w bazie danych wszystkich postow przeczytanych bądź nieprzeczytanych, wszystkich userów powodowal moim zdaniem tak wielkie obciążenie forum!
THRILLER wrote:P.S.
Ja też zrozumiałem co do mnie mówisz, a schmitka posta nie czytałem. Pewnie z wiadomego powodu.
Ciesze sie, ze rozumiesz co do Ciebie rozmawiam, jednak nie mialem na celu Ci wmawiac, ze mnie nie rozumiesz, tylko mowiac, ze Schmitko zrozumial tamto, mialem na celu stwierdzenie, ze tam dobrze wyjasnilem to i na tyle, dobrze, ze ktos to zrozumial i odsylam Cie tam. :macha:
...
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

MJJ wrote:Teraz już nie tak łatwo śledzić wszystkie posty.
Jesli na sledzeniu danego wątku Ci zalezy szczegolnie, badz kilku wątków, polecam opcję, ktora stosuje na innych forach dyskusyjnych, azeby nie musiec zawsze sprawdzac forum i czytac tego co nie chce - na dole po lewej "Śledx odpowiedz w tym temacie" czy jakoś tak to szlo... bedziesz wetdy powiadamiany mailem o odpowiedzi w danym temacie z linkiem od razu nie tylko do tematu, ale od razu do danej odpowiedzi. Polecam.
...
Post Reply