Dangerous World Tour

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Post Reply

Jak oceniasz tę trasę?

1
0
No votes
2
0
No votes
3
0
No votes
4
0
No votes
5
9
25%
6
27
75%

Total votes: 36

Pank

Dangerous World Tour

Post by Pank »

DANGEROUS WORLD TOUR (27.06.92 - 31.12.92 / 24.08.93 - 11.11.93)

Trasa promująca płytę "Dangerous" wydaną w 1991 r., druga solowa trasa koncertowa Michaela. Zapoczątkowano ją w niemieckim Monachium, pierwszą jej część zakończono na sylwestrowym koncercie w japońskiej stolicy, Tokio. Drugą część trasy, po ośmiu miesiącach przerwy, rozpoczęto w stolicy Tajlandii, Bangkoku, a przerwano po trzech miesiącach w stolicy Meksyku.

Trasa obejmowała 69 koncertów w wielu państwach, także postkomunistycznych - Rosja i Rumunia. Koncert w tym drugim państwie, który odbył się 1 października 1992 r. transmitowany był w telewizji 61 krajów świata. Na płycie DVD do "The Ultimate Collection" pojawił się natomiast - wbrew nazwie - miks koncertów z całej trasy.
Last edited by Pank on Mon, 06 Aug 2007, 23:50, edited 1 time in total.
Bartek13

odp

Post by Bartek13 »

Moim zdaniem jedna z najlepszych tras MJ. Po prostu muzyka jest wzieta z trzech albumów MJ i jest bardziej różnorodny wybór piosenek podczas koncertu. Świetne show. :)
Moon_Walk_Er

Post by Moon_Walk_Er »

Dla mnie to jedna z lepszych tras koncertowych, jeśli nie najlepsza (w grę wchodzi jeszcze Bad Tour). Bad Tour podoba mi się dlatego, że wszystkie piosenki były wykonywane na żywo, a w niektórych piosenkach z Dangerous pojawiał się playback. Ale nie wyobrażam sobie Jama bez playbacku..... Michael by nie śpiewał tylko sapał... Strasznie podobają mi się stroje z D.Tour (kurtka z Jama, te złote body MJ'a, i taka wypasiona biała kurtka z Thrillera). A... jeden mi się nie podoba! Taki, gdzie MJ ma czerwoną Thrillerówkę i takie ochydne niebieskie spodnie... fuj, ble...
Efekty specjalne, ich ilość i jakość, jest oszałamiająca! Te koncerty są takie żywe, można powiedzieć, że Michael płonie na tej scenie!!!

Michael wymiatasz!!!!! & I love you for all time!
ImageImage
Spearmint

Post by Spearmint »

A ja mam takie pytanie:co to jest Dangerous Sacred Tour? Ja sama posiadam Can't Let Her Get Away z tego widowiska.Czy to był jakiś jednorazowy koncert?Gdzie się odbył?(Kiedy?)
Ktoś wie? :knuje:
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Dorotka_'_

Post by Dorotka_'_ »

Dangerous Tour--> Jest to dla mnie najlepsza trasa.. Kocham jak spiewa tam "I just can't stop loving you".. Podoba mi się tam;D;D ;***
Image
Tomo128

Post by Tomo128 »

Według mnie koncert w Bukareszcie wymiata!!!!! :D
Tomo128
Image
cicha

Post by cicha »

Spearmint wrote:Ja sama posiadam Can't Let Her Get Away z tego widowiska.
Uuuu...:podejrzliwy: ...a mogłabyś udostępnić? japrosic
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Wiśnia

Post by Wiśnia »

Dangerous Tour to najlepsza albo prawie najlepsza trasa koncertowa w gre wchodzi Bad Tour, uwielbiam jak Michael wykonywal Billie Jean, i spiewal na live
Image
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Post Reply