Dangerous World Tour
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Dangerous World Tour
DANGEROUS WORLD TOUR (27.06.92 - 31.12.92 / 24.08.93 - 11.11.93)
Trasa promująca płytę "Dangerous" wydaną w 1991 r., druga solowa trasa koncertowa Michaela. Zapoczątkowano ją w niemieckim Monachium, pierwszą jej część zakończono na sylwestrowym koncercie w japońskiej stolicy, Tokio. Drugą część trasy, po ośmiu miesiącach przerwy, rozpoczęto w stolicy Tajlandii, Bangkoku, a przerwano po trzech miesiącach w stolicy Meksyku.
Trasa obejmowała 69 koncertów w wielu państwach, także postkomunistycznych - Rosja i Rumunia. Koncert w tym drugim państwie, który odbył się 1 października 1992 r. transmitowany był w telewizji 61 krajów świata. Na płycie DVD do "The Ultimate Collection" pojawił się natomiast - wbrew nazwie - miks koncertów z całej trasy.
Trasa promująca płytę "Dangerous" wydaną w 1991 r., druga solowa trasa koncertowa Michaela. Zapoczątkowano ją w niemieckim Monachium, pierwszą jej część zakończono na sylwestrowym koncercie w japońskiej stolicy, Tokio. Drugą część trasy, po ośmiu miesiącach przerwy, rozpoczęto w stolicy Tajlandii, Bangkoku, a przerwano po trzech miesiącach w stolicy Meksyku.
Trasa obejmowała 69 koncertów w wielu państwach, także postkomunistycznych - Rosja i Rumunia. Koncert w tym drugim państwie, który odbył się 1 października 1992 r. transmitowany był w telewizji 61 krajów świata. Na płycie DVD do "The Ultimate Collection" pojawił się natomiast - wbrew nazwie - miks koncertów z całej trasy.
Last edited by Pank on Mon, 06 Aug 2007, 23:50, edited 1 time in total.
- Moon_Walk_Er
Dla mnie to jedna z lepszych tras koncertowych, jeśli nie najlepsza (w grę wchodzi jeszcze Bad Tour). Bad Tour podoba mi się dlatego, że wszystkie piosenki były wykonywane na żywo, a w niektórych piosenkach z Dangerous pojawiał się playback. Ale nie wyobrażam sobie Jama bez playbacku..... Michael by nie śpiewał tylko sapał... Strasznie podobają mi się stroje z D.Tour (kurtka z Jama, te złote body MJ'a, i taka wypasiona biała kurtka z Thrillera). A... jeden mi się nie podoba! Taki, gdzie MJ ma czerwoną Thrillerówkę i takie ochydne niebieskie spodnie... fuj, ble...
Efekty specjalne, ich ilość i jakość, jest oszałamiająca! Te koncerty są takie żywe, można powiedzieć, że Michael płonie na tej scenie!!!
Michael wymiatasz!!!!! & I love you for all time!
Efekty specjalne, ich ilość i jakość, jest oszałamiająca! Te koncerty są takie żywe, można powiedzieć, że Michael płonie na tej scenie!!!
Michael wymiatasz!!!!! & I love you for all time!
-
Uuuu...Spearmint wrote:Ja sama posiadam Can't Let Her Get Away z tego widowiska.

B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Dangerous Tour to najlepsza albo prawie najlepsza trasa koncertowa w gre wchodzi Bad Tour, uwielbiam jak Michael wykonywal Billie Jean, i spiewal na live

http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę