Królowa Madonna
Stary materiał:
Madonna talks about Michael Jackson & In The Closet
Madonna talks about Michael Jackson & In The Closet
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
mimo iz plytke Confession on a dance floor bardzo lubie to teledyski jakos mi nie podchodza.Zwlaszcza ostatni teledysk Jump jakos kompletnie.Nie wiem jak wam ale mnie sie za to podoba nowa piosenka Madonny - History ,ktora mozna znalezc na singlu JUMP.nie ejst moze rewelacja ale latwo w ucho wpada moim zdaniem.
Widzieliście może koncert Madonny z Londynu, co jakiś czas temu transmitowała CNBC? Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Półtorej godzinny śpiewającej w zdecydowanej części na żywo i tańczącej Królowej Popu. Świetni tancerze i niesamowita choreografia. Głównie materiał z najnowszego albumu i parę starszych utworów, w innych aranżacjach. Nowe Music zyskuje, tak jak taneczny mix Erotica połączonej z demem tej piosenki, You thrill me, już nie mówiąc o ocenzurowanym niestety Live to tell. Genialnie wpleciony do Future Lovers I feel love. A jak Madonna chce, to i na gitarze, może niespecjalnie profesjonalnie
, ale i zagra... tym razem w I love New York i Ray of Light. Polecam.
Dostępne na Youtube. Albo na torrentach - chyba legalnie można ściągnąć.

Dostępne na Youtube. Albo na torrentach - chyba legalnie można ściągnąć.
Koncert z Londynu fenomenalny, jak zawsze w wypadku Madonny. Nalezy jednak zwrocic uwage na swietne jego zmontowanie, dajace jeszcze lepszy efekt. Pociete sceny, powtarzajace sie ujecia daja iluzje jeszcze bardziej spektakularnego tanca. Zamrazanie tancerzy na ulamet sekundy w ruchu na pierwszy rzut oka wydaje sie byc niedostrzegalny widz mysli, ze pewne akrobacje sa fizycznie osiagalne. Z drugiej jednak strony tych trickow jest za duzo i mecza oko. Czasem chcialabym byc bardziej widzem, a nie zmanipulowanym widzem. Przecinanie rzeczywistego koncertu wstawkami video z telebimow odrywa od tego, co naprawde dzieje sie na scenie. Na ogromny plus zaliczam fenomenalne dekoracje, tematycznosc wrecz teatralnosc wystepow i to, ze Madonna daje szanse mlodym artystom sie pokazac- daje im wiele indywidualnego czasu na scenie, gdzie to oni a nie w danym momencie Madonna sa gwiazdami w trakcie gdy queen sie przebiera. To pozwala mi wysnuc wniosek, ze Magde ma do siebie swietny dystans i nie chce byc jedyna osoba, wokol ktorej koncentruje sie uwaga na scenie. Od czasow Drowned World Tour uwazam jej wystepy za absolutnie nieziemskie. Spiew - stara sie przynajmniej robic to na zywo, choc widac, ze materialy publiowane w tv sa podrastowane. Show wart swej zawrotnej ceny.
Jestem właśnie po seansie koncertu z londynu.Jestem pod ogromnym wrażeniem.Ten koncert to jedna wielka zabawa.Po prostu fenomenalny.Co jak co ale Madonna jest po prostu rewelacyjna.Aż mi ciary przeszły na końcówke hung up jak Ci ludzie razem spiewali heheh...to podniecenie,emocje......ojj pieknie pieknie.Jestem podjarany na maxa.Madonna wie jak krecic ludzi.Ta kobieta zasługuje na miano mega królowej popu.
- Moon_Walk_Er
Co tu dużo mówić --> Madonna jest żenskim odpowiednikiem Michaela.Xscape pisze:Jestem właśnie po seansie koncertu z londynu.Jestem pod ogromnym wrażeniem.Ten koncert to jedna wielka zabawa.Po prostu fenomenalny.Co jak co ale Madonna jest po prostu rewelacyjna.Aż mi ciary przeszły na końcówke hung up jak Ci ludzie razem spiewali heheh...to podniecenie,emocje......ojj pieknie pieknie.Jestem podjarany na maxa.Madonna wie jak krecic ludzi.Ta kobieta zasługuje na miano mega królowej popu.
Ale niestety... Jedna różnica - ona robi to teraz a MJ 10 lat temu....

Niech w takim stylu starzeje się każdy idol. Dla mnie to koncert marzeń. Bogaty. W taniec, w ekspresję, w liczne zmiany, nowe aranżacje, zaskakujące nawiązania do przeszłości; z przekazem. Dwóch pół nagich facetów w tańcu rąk nie chcących się uścisnąć, a na brzuchu jednego gwiazda Dawida, a brzuchu drugiego symbol islamu. A wszystko przy utworze Zakazana Miłość. Genialne. Takich błyskotliwych pomysłów na tym koncercie są krocie. A ona już tak trzecią pod rząd świetną trasę funduje. I to każdą zupełnie różną od poprzedniej!

Świetny występ. Świetna płyta. Świetny film I'm Going To Tell You A Secret. Wszystko godne wielkiej gwiazdy. Godne Madonny. Brawo.

Świetny występ. Świetna płyta. Świetny film I'm Going To Tell You A Secret. Wszystko godne wielkiej gwiazdy. Godne Madonny. Brawo.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Madonna całe życie zaskakiwała.Mnie najbardziej w ostatnich latach.Bo twórczosc z ostatnich lat najbardziej do mnie przemawia.Ledwo skończyła trase confessions a ja już myślę co będzie jej nastepnym krokiem.Bez wątpienia madonne otaczają świetni w swoim fachu ludzie.Od muzyki po taniec,dosłownie wszystko.No i madonna idzie do przodu nawet szybciej niż huragan katrina.Jest niesamowita.Ja podziwiam tą kobiete.
- BillieJean
http://www.youtube.com/watch?v=_YUB_VkI ... ed&search=
Woohoo!
Gdyby Michael zrobił coś tak wielkiego oczywiście w swoim Michaelowym stylu to byłoby chyba największe widowisko muzyczne wszechczasów!
Zawsze wiedziałam że madonna jest królową estrady - ale teraz musze przyznać że ta kobieta poprostu wymiata!!

Gdyby Michael zrobił coś tak wielkiego oczywiście w swoim Michaelowym stylu to byłoby chyba największe widowisko muzyczne wszechczasów!
Zawsze wiedziałam że madonna jest królową estrady - ale teraz musze przyznać że ta kobieta poprostu wymiata!!
I po Live Earth - nie mogło oczywiście zabraknąć Madonny.

- Ray of light - ych, c'mon motherfucker!
- IMO największa niespodzianka wieczoru - nowa wersja La Isla Bonita. Tak, tak, jeszcze trochę i może doczekamy się góralskiej przeróbki Hung up :]
- Na razie mamy jednak starą wersję. Wbrew plotkom, Madonna tym razem się nie rozebrała.
- I oczywiście timbalandowskie Hey you z dziecięcym chórkiem na koniec. Fajnie to brzmi a capella.

- Ray of light - ych, c'mon motherfucker!
- IMO największa niespodzianka wieczoru - nowa wersja La Isla Bonita. Tak, tak, jeszcze trochę i może doczekamy się góralskiej przeróbki Hung up :]
- Na razie mamy jednak starą wersję. Wbrew plotkom, Madonna tym razem się nie rozebrała.
- I oczywiście timbalandowskie Hey you z dziecięcym chórkiem na koniec. Fajnie to brzmi a capella.
Wybitna i owszem ale nie oryginalna. Oryginalna była Marlena Dietrich która 77 lat temu jako pierwsza kobieta pocałowała na medialnym forum inną kobietę. Burzliwe kulturowo 20 lecie międzywojenne było bardzo bogate w skandale dotychczas nieznane, które miały na celu nic innego jak - dziś byśmy powiedzieli - promocję danej gwiazdy.Xscape pisze:To była prowokacja ale moim zdaniem wybitna.heheh do dziś z wielka przyjemnościa wspominam ten niesamowity wystep.Był po prostu rewelacyjny,już nie chodzi o samo całowanie.A całowanie oprócz tego ze miało wywołać skandal a trzy panie znaleźc sie na okładkach gazet miało tez podtekst osobity.Wystarczy spojrzeć na wyraz twarzy Justina Timberlaeka wówczas gdy madonna pocałowała się z Brit.
Madonna wie o tym doskonale i WIELE czerpie z tej epoki świadomie korzystając z niewiedzy dzisiejszej młodzieży :] co wskazuje tylko i wyłącznie na jej wybitne zdolności marketingowe. Poza tym, korzystając z osiągnięć tej epoki również pomnaża swój majątek np kolekcjonując obrazy Tamary Lempicky – kolejnej kobiety, która zapewne wzbudza u Madonny podziw nie tylko swoim malarstwem ;)
Tu macie link do nagrania pierwszego, medialnego, lesbijskiego pocałunku. Co nie przeszkadzało być Marlenie Dietrich źródłem westchnień i pragnień wielu mężczyzn. Podobnie jak Madonnie.
http://www.youtube.com/watch?v=hc5jlgdAjU0
Jeśli nie będziesz miłował, nie będziesz żył;
jeśli naprawdę i konsekwentnie ukochasz,
zabiją cię.
~Herbert McCabe
jeśli naprawdę i konsekwentnie ukochasz,
zabiją cię.
~Herbert McCabe
Eghmm czyżby nowy krążek Madonny mógłby doznać smaku porażki?? Ciężko przewidzieć. Ale jeśli będzie brzmiał w całości jak jej nowa piosenka z pharrellem williamsem to ma na to duże szanse.
http://www.speedyshare.com/339205281.html
Co sądzicie o tej piosence ??
http://www.speedyshare.com/339205281.html
Co sądzicie o tej piosence ??