Chris Cornell - cover "Billie Jean"

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Dla mnie to jest dzieło sztuki.

Piosenka jest bardzo mroczna, nastrojowa. Pomimo pozornie nudnego i monotonnego wykonania, mamy do czynienia z mocniejszymi fragmentami(refren). Nie jest ich jednak za dużo, co też potrafi być nieudane (kasia kowalska)

Piosenka pierwsze wrażenie robi doskonałe, dalej słucha się równie przyjemnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
sylwiuska99

Post autor: sylwiuska99 »

Powiem to tak...
Jestem w pełni zaskoczona. Głos jak najbardziej na wysokim poziomie. Według mnie gość postawił na własny styl i niczego nie kopiował a to jest chyba najważniejsze.
Obrazek
Awatar użytkownika
wapniak72

Post autor: wapniak72 »

Zastanawiam sie w jakim celu siegnła po utwór MJ`a, według mnie to jedno wielkie nieporozumienie, monotonia i nuda bije z niej niesmaowitym blakiem, wykonanie ociera o kicz i muzycznego gniota.
Obrazek
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

Początek jest koszmarny. Ledwo powstrzymałam się przed wyłączeniem.
A refren? Po prostu cudny.
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

Funfuckingtastic. Zamiast kolejnego beznadziejnego remixu w stylu wiejskiego techno nareszcie proba dodania czegos od siebie - proba bardzo udana moim zdaniem. Pierwsze wrazenie extra, drugiego nie bedzie, bo popadne w depresje... :smiech: (to znaczy, ze muza jest nastrojowa)

Hehe, wlasnie przeprowadzilam eksperyment - zaklad z moim chlopakiem o piwo, czy rozpozna piosenke... Przegral! Cytuje "Fajna piosenka... ale co to jest? Jestes pewna, ze to kazdy zna?" :smiech: :smiech: :smiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

Boże przenajświętszy! (Przepraszam, Boże). Co to było? Z wielkim trudem przesłuchałam pierwsze 20 sekund, a kiedy przewinęłam do "refrenu" mało nie spadłam z krzesła. Ludzie, nie psujcie tego utworu, zostawcie go w spokoju! Jest na to wystarczająco dobry...
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Zwrotka - nie jest zła, nawet nawet daje radę, aczkolwiek refren - ooooj tu bardzo kiepsko, nie mogłem słuchać...

Znacznie lepsze wykonanie Jose Felliciano, które dawałem już w coverach;)

http://youtube.com/watch?v=RQBwrm0GXMo
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Nigdy nie odważyłabym się przerobić utworu takiej legendy. Wolałabym nie wsadzać w to swoich łapek, zresztą, nikt prócz MJ nie powinien przy tym majstrować, zawsze wyjdzie chała...
Awatar użytkownika
Riona

Post autor: Riona »

Mi ogólnie niezbyt to przypadło do gustu. Dla mnie ta piosenka jest zdecydowanie za wolna.

Ale zgodzę się z tym:
sylwiuska99 pisze: Według mnie gość postawił na własny styl i niczego nie kopiował a to jest chyba najważniejsze.
LittleDevil pisze:Zamiast kolejnego beznadziejnego remixu w stylu wiejskiego techno nareszcie proba dodania czegos od siebie
Za to należą mu się brawa.
Obrazek
Awatar użytkownika
chory

Post autor: chory »

LOL :smiech: Śpiewa jak by go wykastrowali :smiech: Do bani ten cover...
Have a nice day!
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

chory pisze:LOL Buhahahaha Śpiewa jak by go wykastrowali Buhahahaha Do bani ten cover...

Kolejny nowy forumowicz wychowany na grono.net

My tu w ten sposób nie krytykujemy, bo nic to nie wnosi. Jeżeli chcesz powiedzieć, że ci się coś nie podoba to na przyszłość nie zapominaj o uzasadnieniu.

Jeżeli to cię to przerasta to może lepiej powstrzymaj się od tego typu komentarzy.
Obrazek
ODPOWIEDZ