Indie

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Preetam

Indie

Post autor: Preetam »

Hello :D Czy na forum znajdują się może osoby interesujące się Bollywoodem, tańcem indyjskim oraz kutlurą indyjską?:> Chciałam serdecznie zaprosić wszystkich na moje małe forum, jeszcze mało rozreklamowane www.namaste.vnx.pl. Pozdrawiam Serdecznie :D

Obrazek
Shot at 2007-07-12[/img]
tere dil mein meri saanson ko panah mil jaaye Tere ishq mein meri jaan fanaa ho jaye//Preetam// bollywoodzka fanka KRóLA!
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Kogo moje oczy tu widzą!
A mnie interesują, mnie :diabel:

Nooo, wiem niewiele, ale swego czasu chodziłam przez pół roku na wykład o Mahabharacie, i przez drugie pół roku o Bhagavadgicie.
I nawet piątki z tego miałam :party:
Yep. Tom zaszalała :wariat:
Awatar użytkownika
Preetam

Hej hEJ

no popatrz:D nie pochwaliłaś się wcześniej :D obiecuję, że już niedługo dodam na tym forum trochę indyjskiego klimatu :D
Dzięki za odpowiedz :D
Buziaczki
tere dil mein meri saanson ko panah mil jaaye Tere ishq mein meri jaan fanaa ho jaye//Preetam// bollywoodzka fanka KRóLA!
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: Indie

Post autor: SUNrise »

Preetam pisze:Hello :D Czy na forum znajdują się może osoby interesujące się Bollywoodem, tańcem indyjskim oraz kutlurą indyjską?:>
Hinduskim przemysłem filmowym to ja raczej nie, ale Indiami ogólnie mówiąc bardzo (w sensie kraj, ludzie, religie, kultura, etc...).
W sumie to trafiłam na link Twojego forum chyba wczoraj, szkoda, że nie można czytać go bez rejestracji, bo ja nie jestem w stanie się tam zarejestrować. Cały czas gdy wpisuję swojego - jak najbardziej prawidłowego maila - wyskakuje mi komunikat "Ten adres email jest nieprawidłowy"...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Swego czasu też interesowałam się kulturą indyjską. Oglądałam namiętnie filmy bollywoodzkie,słuchałam muzyki z tych produkcji i marzyłam o wyjeździe do Indii. Chciałam blizej przyjrzeć się kulturze Hindusów i zobaczyć czy świat ukazany w filmach jest bliski temu w rzeczywistości.Moje zamiłowanie jednak szybko minęło. Wydawało mi się,że każdy kolejny film nie różni sie niczym od poprzedniego,a muzyka znudziła mi się. Nadal jednak szanuję to co robią i podziwiam zamiłowanie mojej siostry do tej kultury. Widzę,że nie jest sama i fanów przybywa. Trzeba przyznać,że produkcje bollywoodzkie, mimo tego,że odbiegają od rzeczywistości,jaka panuje w Indiach, wprowadzają w życie człowieka nadzieję, radość i mnóstwo kolorów. ;-)
Dlatego właśnie warto zapoznać się z Bollywoodem,żeby oderwać się na chwilę od szarej rzeczywistości.

Pozdrowionka Bebiczku :P :*

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

Oglądaliście "Monsunowe wesele" Miry Nair? nie jest to do końca film typowo bollywoodzki, bardziej po prostu indyjski. Ale mniejsza o to. Film naprawdę niesamowity, nie znam nikogo, kto po obejrzeniu go, nie byłby w nim chociaż przez chwilę zakochany:).
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Erna Shorter

Ja widziałam,ale dość dawno temu. To było jakieś 4 lata temu,kiedy chodziliśmy z klasą,z liceum na akademię filmową. Niewiele z tego filmu pamiętam,ale wiem,że wywarł wtedy na mnie ogromne wrażenie. To nie był typowy film bollywoodzki,tak jak napisałaś,ale warto zobaczyć. Qrcze,mam nadzieję,że kiedyś nadarzy się okazja i będę mogla do niego wrócic,żeby odświeżyć pamięć. :-)

"Monsunowe wesele"
Obrazek
Awatar użytkownika
Preetam

Hnm SUNrise spróbuj jeszcze raz klikną na Rejestrację. Jeżeli się nie uda...to bede kombinować z moją przyjaciółką-co jest nie tak. Sprawdzałam kilka razy moje forum i wszystko było ok, wiec prosze Cie o info jeżęli znowu się nie uda.
Ja kocham Bollywood. Uwielbiam Shah Rukh Khana :D Kocham film Kal Ho Naa Ho , który widziałam już...hm z 20 razy :P CO jakiś czas organizuję w domu HINDI NIGHT i w tym czasie biedna Erna musi nocować w innym miejscu :P Co do kultury ...na moim forum można znależź pare ciekawych informacji. Nie jest ono jeszcze tak rozbudowane, jak to Wasze ...ale na pewno coś sie tam znajdzie. Znalazłam mini-słownik ang - hindi :D hehe no i powolutku uczę sie tego jezyka:P Biedna Erna, nie moze ze mną wytrzymać gdy przynosze do domu kolejne bransoletki, kolczyki, filmy, albo gdy włączam na full bollywoodzką muzykę i wykonuję nowo poznany układ:P hehe
Awatar użytkownika
Preetam

A jeszcze jedno :D
Erna Shorter pisze:Wydawało mi się,że każdy kolejny film nie różni sie niczym od poprzedniego,a muzyka znudziła mi się.
Zgadzam sie z tym, że w kilku filmach powtarza sie ten sam motyw...ale własnie do nas, fanów bollywoodu należy zadanie aby wyszukiwać nowe, inne filmy.Filmy, które Was zainteresują. Filmem, który totalnie mnie zaskoczył jest Fanaa :D Wiec jeżeli chcecie sie dobrze bawić przy bollywoodzkich produkcjach :P zapytajcie o opinię nas, prawdziwych fanów :D
namaste :D
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Ja się interesuję! :happy:
Chętnie zarejestruję sie na tym forum, żeby dowiedzieć się czegoś więcej o kulturze i religii Indii ;-)
Awatar użytkownika
Preetam

Super :D Zapraszamy :D
Uczestnicze w kursie tańca bollywoodzkiego :D Zapraszam do RETRO w Katowicach :D

Oto moja grupa:D z Pania Instruktor, która nazywa się Aisha Yildirim

Obrazek

Pozdrowionka
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Preetam pisze:Super :D Zapraszamy :D
Uczestnicze w kursie tańca bollywoodzkiego :D Zapraszam do RETRO w Katowicach :D
Masz moze jakies filmiki nakręcone jak tanczycie ? Interesuje mnie choreografia :knuje: . Jam w końcu tancerz :party:
:mj:
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Jenny

Post autor: Jenny »

:happy: Cóż to ja widzę! :happy:

W takim razie NAMASTE wszystkim, bowiem wita się z wami wielka pasjonatka Indii i Bollywoodu! ;-)

Kurczę, naprawdę zrobiło mi się tak ciepło na sercu jak znalazłam ten wątek. Kocham Indie od dawna, od około 2 lat interesuję się także filmami Bollywoodzkimi. :-)

Mam nadzieję, że w tym wątku nie zabraknie nam wspólnych tematów do rozmów!
Awatar użytkownika
Preetam

tancerz pisze:Masz moze jakies filmiki nakręcone jak tanczycie
Hmm niestety jeszcze takiego filmiku nie posiadam :P może uda mi sie coś nakręcić :D (nie wiem czy Erna się chwaliła)ale uczestniczy ze mną w kursie TAŃCA BRZUCHA :P
Może kiedyś ona , na jedym ze zlotów Wam coś pokaże :P a moze i ja się odważe :P hehe (chociaż jest to mało prawdopodobne, skoro ja nawet prosto chodzić [wiadomo kiedy, gdzie itp] nie potrafie :P) no cóż...zobaczymy :D Pozdrowionka

Witam Cie Jenny :D Jak znajde chwilke czasu ( a mam go mało przynajmniej na razie:/) to zaraz abiore sie porzadnie za moje forum i za to forum. Pozdrowionka
Awatar użytkownika
Erna Shorter

Preetam pisze:nie wiem czy Erna się chwaliła)ale uczestniczy ze mną w kursie TAŃCA BRZUCHA :P
Może kiedyś ona , na jedym ze zlotów Wam coś pokaże
Jeszcze się nie chwaliłam hehe
Tak, moja koffana siostrunia mnie wyciągnęła na kurs tańca brzucha. Jest świetnie. W tym tańcu pracują nie tylko mięśnie brzucha,trzeba postrząsać tyłeczkiem, jak i biustem, i do tego skoordynować wszystko z ruchami rąk i nóg. No cudo. Na razie moje wygibasy są bynajmniej śmieszne,ale jeśli poćwiczę będzie lepiej.
Nie wiem czy tak na zlocie mogę się pokazywać. Jeszcze Mike się obrazi,że zamiast ćwiczyc moonwalka, wyginam sie w rytmach indyjsko-arabskich hahaha.

Namaste :) :P
Obrazek
ODPOWIEDZ