Mam pytanie ....

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Malwina24

Mam pytanie ....

Post autor: Malwina24 »

Nie wiem czy jest już taki temat , ale jeśli nie ma to ja mam pytanie .....jak nazywał się koncert na którym MJ śpiewał "Elizabeth I Love You"??? Bo znalazłam coś takiego na DVD "Celebration of musci" jest to koncert z 2000 chyba roku na rzecz organizacji E.Taylor na rzecz chorych na Aids , no i MJ jest na okładce razem z Taylor i Collins . Tylko ja nie mam pojęcia czy on tam choćby słowo mówi , a drobie to jest 75zl więc wolałabym wiedzieć czy warto to mieć ! Prosze o pomoc może ktoś z Was wie co tam MJ robił.......
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Jest to z Celebration Of Love z urodzin Liz Taylor z 1997r.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
dzina

Re: Mam pytanie ....

Post autor: dzina »

Malwina24 pisze: Bo znalazłam coś takiego na DVD "Celebration of musci" jest to koncert z 2000 chyba roku na rzecz organizacji E.Taylor na rzecz chorych na Aids , no i MJ jest na okładce razem z Taylor i Collins.
To jest koncert z 2000 roku, który odbyła się w Londynie dosłownie w Dzień Matki ( 26 maja) w Royal Albert Hall. Impreza charytatywny "A Musical Celebration" (For the Red Hot Aids Charitable Trust and The Elizabeth Taylor Aids Fundation). MJ tam nie śpiewał ale towarzyszył Elizabeth przez całą imprezę. Siedzieli razem w dolnej loży i oglądali występy innych artystów. Pod koniec koncertu MJ wyszedł na scenę, aby wręczyć Elizabeth kwiaty. Potem się jeszcze kiwał do piosenki razem z innymi gwiazdami wieczoru. :tancze:
Ja też się natknęłam na płytkę DVD u nas we Wrocławiu w Media kilka lat temu, nie kupiłam, bo było drogie ale chciałabym któregoś dnia.
Nie wiem jak jest na wersji DVD ale w wersji telewizyjnej dość często pokazują MJ w loży.

"Elizabeth I Love You" MJ śpiewał na urodzinowej imprezie "Happy Birthday Elizabeth: A Celebration of Life" , która odbyła się w Los Angeles w lutym 1997 roku i to się na DVD nie ukazało. Przynajmniej nic o tym nie wiem. Dużo o tym mówili w wiadomościach i pamiętam, że wówczas Elizabeth była przed operacją usunięcia guza mózgu i jeszcze miała siły, aby pojawić się na swoich 65 Urodzinach. To oczywiście też był koncert charytatywny na rzecz Aids.
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

Nie wiedziałam gdzie to dać ale w końcu uznałam że wrzuce to tutaj bo w końcu - 'mam pytanie'...
Dzisiaj ktoś zapytał mnie czy słyszałam nową piosenkę Michaela i Justina Timberlaka/jestem pewna że to jakaś kolejna plotka ale czy wiecie coś na ten temat?
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

ja też mam pytanie, czy kiedykolwiek Majkel śpiewał na zywo Off The Wall albo The Lady In My Life?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

majkelzawszespoko pisze:ja też mam pytanie, czy kiedykolwiek Majkel śpiewał na zywo Off The Wall albo The Lady In My Life?
Off The Wall tak, i to wiele razy podczas Bad Tour...
Na przykład w Yokohamie :]
A o TLIML nic nie wiem...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Moon_Walk_Er pisze:The Lady In My Life?

Nigdy nie śpiewana ani z play backu i ani na żywo.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Asieńka =D

Post autor: Asieńka =D »

ciekawe dlaczego to taka śliczna piosenka Michael napewno pięknie by ją zaśpiewał... :-/
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Słuchajcie przeżyłam szok... Jako żem czarna Lika, to sobie lubię czasem cyknąć na MTV BASE, zobaczyć co tam akurat grają...
Kilka dni temu w późnych godzinach wieczornych coś mi wpadło w oko /a właściwie w ucho :muzyka: /
Zespół, którego wcześniej nie znałam. Brownstone - trzy świetnie śpiewające dziewczyny! Od razu pomyślałam, iż musi to być r'n'b +/- z lat 90-tych. Nie taki plastik, jakim nas zalewają obecnie... Wiedziona instynktem samozachowawczym / Jako, że bez solidnej porcji ukochanej muzyki zaczynam po pewnym czasie usychać. Poza tym wciąż potrzebuje świeżej krwi... :diabel: - a to choć stare, dla mnie było odkryciem! / rozpoczęłam poszukiwania. Z marnym skutkiem niestety :-/
Zajrzałam nawet na stronę naszego ulubionego sklepu ;-) - bo choć słyszałam TYLKO jeden utwór, nie pożałowałabym pieniążków na oryginał. Myślę, że dziewczyny są tego warte.
A tam... a zresztą co ja będę pisać. Zobaczcie sami :-o

http://www.fan.pl/shopping/lista.php?st ... &og=3&ot=1

Teraz pytanie do ekspertów. Sklep strzelił gafę...? Czasem im się to zdarza... Czy ON naprawdę miał coś wspólnego z tymi dziewczynami...? Czy i gdzie można nabyć w jakiś sposób ich albumy (najbardziej interesują mnie te dwa, rzecz jasna... )
Ktoś z Was jest w stanie mi pomóc? Z góry dzięki :-)
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Malwina24

Post autor: Malwina24 »

Wiesz co sklep gafy nie strzelił ... MJ był producentem czy tam coś takiego ! No nagrywały dla MJJ ja mam chyba 2 single kiedyś w Media Markt były na wage po 0.50 gr wyszły ! to brałam ! Ale albumu nie mam , jakoś mi nei przypadły do gustu , moze na Allegro poszukaj .... ja poszukałam i prosze http://www.allegro.pl/item216090497_bro ... _nowa.html moze to Ci sie przyda !!
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

O żesz... :-o :-o :-o Nigdy nie słyszałam o tym zespole, teraz sprawdziłam na kilku stronach i rzeczywiście, Michael jest tam podawany jako producent wykonawczy.

http://www.artistdirect.com/nad/store/a ... 86,00.html
Awatar użytkownika
Lika

Malwina24 pisze:Wiesz co sklep gafy nie strzelił ...
Wolałam się upewnić, bo choć korzystam z ich usług - to różnie w przeszłości z www.fan.pl bywało. Zdarzało im się mieć w ofercie nigdy nie wydane single widmo, albumy a cappella i inne cuda nie widy, o których świat nie słyszał ;-)
Malwina24 pisze: MJ był producentem czy tam coś takiego !
Wiem... wiem... Wydał pod własnym szyldem chociażby debiutancką płytkę swoich bratanków! Chciałam się jedynie upewnić, czy miał "romans" z Brownstone. Wychodzi na to, że tak :party:
Malwina24 pisze:ja mam chyba 2 single kiedyś w Media Markt były na wage po 0.50 gr wyszły ! to brałam ! Ale albumu nie mam , jakoś mi nie przypadły do gustu
A może chciałabyś się tych singli pozbyć, skoro Tobie nie bardzo podchodzą... :knuje:? Pytam poważnie. Jak coś, to poproszę PW.
Malwina24 pisze: moze na Allegro poszukaj .... ja poszukałam i prosze http://www.allegro.pl/item216090497_bro ... _nowa.html moze to Ci sie przyda !!
O żesz! Dzięki! Zupełnie zapomniałam o Allegro glupija Ja to jednak jakas nie dzisiejsza jestem. To pewnie dlatego, że nie mam nawyku kupowania tam... Co prawda nie jest to płytka wydana przez MJJ Music, ale zawsze coś... Pogadam z bratem. Zobaczymy co da się zrobić :-)
P.S. Malwinko, jeśli mogę Cię o coś prosić - nie krzycz tyle, bo ja - wbrew pozorom ( :diabel: ) wrażliwa istota jestem a i słuch też mam nie najgorszy ;-) Dziękuję.
Sugar pisze:O żesz... :-o :-o :-o Nigdy nie słyszałam o tym zespole
Wiesz, to pewnie dlatego, że rynek soul / r'n'b jest w Stanach bardzo obszerny. Nie wszystko się przebija i dociera do nas. Nie ma co ukrywać, dziewczyny nie zrobiły większej kariery... Jestem jednak pewna, że musiały być JAKIEŚ, skoro sam MJ się nimi zainteresował i pokładał nadzieje w ich promowaniu...
Dziękuję za chęć pomocy :hug:

Wie ktoś może czy istnieje kompletna lista artystów wydanych pod szyldem MJJ Music? Jeśli coś takiego jest, to ja bardzo poproszę :happy:
Wolę nie być już więcej zaskoczona :]
Ostatnio zmieniony sob, 21 lip 2007, 0:04 przez Lika, łącznie zmieniany 1 raz.

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Lika pisze:Wie ktoś może czy istnieje kompletna lista artystów wydanych pod szyldem MJJ Music? Jeśli coś takiego jest, to ja bardzo poproszę :happy:
Wolę nie być już więcej zaskoczona :]
Especially for Lika ;-)
http://www.epicrecords.com/epiccenter/mjj/
Sama lista artystów niestety.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Lika

O dziękuję Ci Kasiu. Nie jest tego wiele ;-)

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Mam pytanie odnośnie jednej piosenki: na filmie Moonwalker na początku, gdy są te urywki piosenek Jacksons 5, Michael śpiewa taką śliczną,dośc wolną piosenkę.Ubrany jest w różowy kapelusz. Nie mam tych wczesnych płyt, a ta piosenka jest piękna. Moge prosic o tytuł? :jachce:
ODPOWIEDZ