Czy Michael potrafiłby zatańczyć, jak za dawnych lat?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Czy Michael Jackson jeszcze może??

Jasne że tak, i to całkiem przyzwoicie, spójrzcie co wyprawia Mick Jagger..
69
78%
Chyba tak, ale wyglądało by to marniej i skąpo w porównaniu do "30th Anniversary"
13
15%
Wątpię, sądze że jego ruch sceniczny co najwyżej byłby troche b. żywiołowy od "You are not alone"
3
3%
Nie wierzę, ze Michael byłby w stanie jeszcze się wysilić na scenie
3
3%

Liczba głosów: 88

Awatar użytkownika
Norim

Czy Michael potrafiłby zatańczyć, jak za dawnych lat?

Post autor: Norim »

jesli podobny temat już był to wybaczcie mi, nie znalazłem a ciekaw jestem waszej opini..

Jak sądzicie czy 49 letni Michael (nie czepiać się, wiem że jeszcze nie skonczyl 49 :wariat: ) jest jeszcze na tyle sprawny aby wykonać przyzwoicie, typowy dla niego uklad taneczny? np. Czy bylby w stanie rownie efektownie wykonac choreografie do "Billie Jean" jak na 30th Anniversary w 2001 roku bodajże?

ja nie jestem pewien i biję sie z myslami na ten temat, ale czesto myslę ze Michael jest jeszcze do tego zdolny i bardzo wierzę w jego sprawnosc fizyczną.. a jego powrót na scene jest moim marzeniem.. czesto widzę go w mojej głowie jak wychodzi na nią ze swoją słynną walizką i z błyskiem w oku przypomina swoj okres świetnosci.. :)

Pozdrawiam !!!
because GirlllzzZz just wanna have fUn !!
Awatar użytkownika
Arnie60

Post autor: Arnie60 »

Mi sie zdaje że jak Michael powróci to postara sie i będzie tak jak za dawnych lat ;-)
Awatar użytkownika
dawid.jackson

Post autor: dawid.jackson »

Arnie60 pisze:Mi sie zdaje że jak Michael powróci to postara sie i będzie tak jak za dawnych lat
potwierdzam
Annie are you ok? So annie are you ok? Are you ok Annie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Czy to nie przypomina "Teorii nt. przyszłej kariery Michaela"?
Awatar użytkownika
Norim

Czy to nie przypomina "Teorii nt. przyszłej kariery Michaela"?
Raczej nie, w tym temacie pytam o wasze przypuszczenia o aktualnej formie Fizycznej Michaela, to zdecydowanie bardziej sprecyzowany temat.. byc moze niektore z odpowiedzi bedą podobne, ale tematy same w sobie są różne..

Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Trudne pytanie ;D

Ja w to szczerze wierzę ale różnie może być - mimo wszystko zaznaczyłam pierwszą odpowiedź. A tak w ogóle - chyba nie ma sensu porównywać Micka Jaggera do Michaela, ten pierwszy ogranicza się tylko do skakania i biegania po scenie bez określonej choreografii ;P
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

"-Pani Pelagio,czy pani jeszcze może...?
-No pewnie!
"
Taki cytat przyszedł mi na myśl gdy tylko zauważyłam tytuł tematu. :smiech:
A poważnie,wierzę w to,że Michael nadal jest zdolny do tańczenia tak jak dawniej.Ale dla mnie MJ to nie tylko sam taniec.On,jak wiele innych czynników pełni rolę dodatku. ;-)
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

To pytanie wymiata :wariat: A tak serio to w wieku 50 lat jest sie zazwyczaj jeszcze normalnie w pełni sprawnym człowiekiem .Wydaje mi sie że jeśli tylko psychika Michaelowi na to pozwoli to będzie mógł wiele.
Obrazek
Awatar użytkownika
Patty

Post autor: Patty »

Myslałam ze to o co innego chodzi..
Ja uważam, że równiez "jeszcze moze" przecież to zdolny człowiek jest:D nie zawiedzie swoich fanów Ja od niego oczywiscie nic nie oczekuje:D glupija
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Speed Demon pisze:Czy to nie przypomina "Teorii nt. przyszłej kariery Michaela"?
Trochę.
Mam jednak nadzieję, że rozwinie się na nieco wyższym poziomie.
Megi1975 pisze:To pytanie wymiata :wariat:
Patty pisze:Myslałam ze to o co innego chodzi..
Dlatego zmieniłam tytuł tematu.
Tytuł z założenia powinien sugerować zawartą w poście treść.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Norim

Dlatego zmieniłam tytuł tematu.
Tytuł z założenia powinien sugerować zawartą w poście treść.
Dziękuję M.DŻ.* ;)

chcialbym przypomnieć i podkreslic ze temat dotyczy bezsposrednio waszej opini, domniemania sprawnosci fizycznej michaela... nie koniecznie jego przyszlej kariery.. mysle ze jedno z drugim tak bardzo się nie wiąże... mysle ze Michael sam w sobie jest tak wielką postacią ze nie zależnie od tego jak potrafi sie jeszcze poruszac, to stac go aby znów urzec świat swoją tworczoscią... :-)
Awatar użytkownika
Speed Demon

Oczywiście nie będzie to miotanie się z jednej strony sceny na drugą jak to miało miejsce między 87 a 89 rokiem, aczkolwiek z pewnością już w tym XXI wieku Michael pokazał, że niejedno wciąż potrafi. Jestem tego pewien, że może zatańczyć;)
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Problem ze starzeniem się ludzi ma niewiele wspólnego z utratą sprawności fizycznej. Utarło się tak, że jeżeli ktoś wygląda na starszego to z pewnością jest słabszy. To dlatego matki uczą dzieci ustępować miejsce albo pomagać nieść zakupy.

Wcale tak nie jest i być ni musi. Starość rozleniwia. Przyjrzyjmy się naszym rodzicom(dziadkom, pradziadkom). Co widzimy, jak wygląda ich spędzanie wolnego czasu? W większości przypadków odpowiedź niestety będzie taka sama.

Ludzie na przestrzeni życia stają się skrajnie mało aktywni. Coraz więcej autem, coraz częściej prze TV i tak to narasta.

Człowiek nie ze starości staje się niedołężny, ale z braku ruchu. Mięśnie stawy przestają być używane, kondycja z biegiem czasu drastycznie spada. Kiedy przychodzi moment refleksji, człowiek zamiast wziąć się za siebie, mówi sobie:

"Nie dam rady tego zrobić, nie pójdę na basen bo jestem gruby, na siłownię bo nie podniosę tyle co inni" i koło się zamyka, bo zamiast się starać rezygnuje.

Oczywiście są różne choroby, które uniemożliwiają ruch, często jednak biorą się z jego braku.

Zmierzam do tego, że nie musimy się sugerować wiekiem MJ. On może być w świetnej formie, odpoczywa już tak długo. Może intensywnie ćwiczy i okaże się że jeszcze bardzo zaskoczy swoich fanów.

Rolling Stones, to nie odosobnione przypadki żywiołowych staruszków, takich ludzi osobiście znam baardzo wielu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Żywiołowi staruszkowie: Deep Purple, Black Sabbath, Heaven and Hell, Rolling Stones, Paul McCartney, Chuck Berry (dwukrotnie niemal starszy od MJa, występuje do dziś:), MJ musi być w tym gronie:)
Awatar użytkownika
wapniak72

Post autor: wapniak72 »

Archi pisze:Problem ze starzeniem się ludzi ma niewiele wspólnego z utratą sprawności fizycznej. Utarło się tak, że jeżeli ktoś wygląda na starszego to z pewnością jest słabszy. To dlatego matki uczą dzieci ustępować miejsce albo pomagać nieść zakupy.
Z biologicznego punktu widzenia nie masz racji, wraz z wiekiem traci się zmysł który jest niezbedny do tanca a takze fizycznych akrobacji, mianowicie równowagę. Podkreslone zdanie wydaje mi się troche dziwne, moim zdaniem to kwestia kultury osbistej, lecz z takimi pogladami stykam sie poraz pierwszy. Co do MJ to nie ma szans na zywiołowe układy taneczne, starosc nie radosc jak to mówia, co nie znaczy ze utracona sprawnosc fizyczna nie mozna zastapic innym rodzajem aktywności, jak chocby twórczość. Na koniec wrzucam filmik kóry uswiadomił mi, iż MJ sie zestarzał:
dancing machine 2001
Obrazek
ODPOWIEDZ