Super prezent na dzień dziecka...:)

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Mazi pisze:Nom odrazu mozna zauwazyc negatywne nastawienie Twoje na moja poprzednia wypowiedź
nie olśnił mnie przyznam ten pomysł, ale wyjaśniłem kwestie techniczne...
konto i tak musi być na kogoś, zatem proponujesz założyć nowe konto? jeśli tak, to zawsze pozostaje choćby głupi koszt utrzymania go, a poważnie nie sądzę, aby zbyt często coś na nie wpływało... nie uciąłem tematu, można go przedyskutowywać.
Mazi pisze:wiec co tam bede sie meczył jakoś głebiej uzasadniał ;] nom ale oki .
jak chcesz
Mazi pisze:Konto np... mogło by byc to twoje X konto
nie kumam części: "Twoje X konto"
Mazi pisze:tylko aby po kliknieciu na ikonka jakaś mozna było zobaczyc ile na nim jest ,
czyli trzeba by się na nie zalogować, czyli zatem wtedy można byłoby już z niego też robić przelewy wychodzące :\
Chyba, że ja zacofany jestem... Mazi - masz gdzieś jakieś e-konto bankowe? Bo ja w Inteigo nie widziałem takiej opcji, ale trudno już mi ze wszystkim być na bieżąco :(
Mazi pisze:a udokumentowanie wydatków to nie dlatego ze np ja ci nie ufam :>
dziękuję
Mazi pisze:tylko to są pieniadze a gdy jest wszytsko czarno na białym to jest zawsze wiarygodnie bardziej.
Wiem, jak mi ktoś nie zaufa... trudno... ja mogę pokazać historię mojego konta, ale komuś kto będzie stał przy mnie, a ja wpiszę hasło dostępu jak ten ktoś się odwróci :)
Mazi pisze:Nom racja ze ludzie neie amja teraz ale moze z 5 -3 -2 ososby by sie znalazły an to aby z dobrego serca coś wpłacić ja bo wakacjach i sezonei kukurydzianym sadze ze bedzie mnei stac na zaiwestowanie w to dzieło . ale jesli to wielki problem to trudno
to nie jest wielki problem, ale troche choćby mi głupio będzie 2 miesiące po zbiórce zrobić następną i chodzić z puszką... :\ ale np. można zrobić jakąś puszkę, okleić ładnym obrazkiem i może gdzieś tak stać, ażeby jej nikt nam nie ukradł i by każdy mógł coś dorzucić... może być tak, jestem za.
Mazi pisze:Sponsorzy.. ja tylko rzucam pomysł ty jstes wiekszym informatykiem o demne zdecydownaia wiec woiecej wiesz w tymzagadnieniu odemnie skoro wiesz ze to sie nei uda to trudno
wiem jak trudno zdobyć jest klienta... wogóle... a na reklamę na takiej stronie tym bardziej... ale czemu z kolei Ci co się zrzucają mają mieć serwowane reklamy jeszcze?

p.s.
nadal nie wiem czemu stawiasz spację przed kropką i przecinkiem :)

THRILLER pisze:źle odczytałeś. Chodziło mi o to aby cały cykl zbierania pieniędzy przerzucić z maja na sierpień a że kiedyś trzeba zacząć no to by wyszło teraz że by trzeba zapłacić za kilka miechów
THRILLER - jestem w sumie za, bo i kasa będzie wcześniej i będzie wielu osobom łatwiej to zrobić... tyle, że ja serio będę się głupio czuł chodząc z puszką... a poza tym jak się będzie wrzucać do puszki to nie ma już nic "czarno na białym"... jak mi wtedy nawet ktoś zarzuci, że np. ukradłem 100 zł nie mam jak się obronić, a kiedy mam wpłaty na konto.. to choćby i wyciąg z konta pokażę...
...
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Majkel pisze: to nie jest wielki problem, ale troche choćby mi głupio będzie 2 miesiące po zbiórce zrobić następną i chodzić z puszką... :\ ale np. można zrobić jakąś puszkę, okleić ładnym obrazkiem i może gdzieś tak stać, ażeby jej nikt nam nie ukradł i by każdy mógł coś dorzucić... może być tak, jestem za.

Może przy kibelku...
tylko było by trzeba jeszcze małym druczkiem dopisać: (najlepiej po arabsku) "opłata nie dotyczy umożliwienia zrobienia kupy. Położenie puszki jest czysto przypadkowe"
Majkel pisze: THRILLER - jestem w sumie za, bo i kasa będzie wcześniej i będzie wielu osobom łatwiej to zrobić... tyle, że ja serio będę się głupio czuł chodząc z puszką... a poza tym jak się będzie wrzucać do puszki to nie ma już nic "czarno na białym"... jak mi wtedy nawet ktoś zarzuci, że np. ukradłem 100 zł nie mam jak się obronić, a kiedy mam wpłaty na konto.. to choćby i wyciąg z konta pokażę...

Ja tylko rzuciłem pomysł a pro po obecnych problemów, który można przedyskutować albo olać i więcej nie będę go forsował.
Jak dla mnie to możesz przyjść i z kasą fiskalną i każdemu paragon drukować.
Zrób sondę, jaki termin i forma na wpłaty jest wygodniejsza dla fanów i pozbędziesz się kaca moralnego albo zapomnij o tym co zasugerowałem bo nie śmiem ci nic narzucać a tym bardziej forsować.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Thriller, nie musisz nic przeforsowywać... staram się przedyskutować problem, wysunąć swoje racje... co nie znaczy, że wysuwając je nie czekam na kontrargumentację :]

Do zebrania teraz zostało już dosłownie kilka złotych... co się zbierze nadto zostanie na następny rok.

Jak już będzie to z głowy to masz rację, można zrobić sondę... jakbyś mógł teraz ew. zaproponować jej formę (pytanie/odpowiedzi) byłbym wdzięczny :) Dzięki za inicjatywę.
...
Awatar użytkownika
Mazi

Post autor: Mazi »

Rafał - pisząc "X konto" miłem na myśli że jakieś inne obojetnie jakie :] . Pewnie masz racje że trzeba by założyc osobne konto i trzeba by sie na nie zalogowac a potem to juz by mógł robić co mu sie podoba z pieniedzmi ;> , fakt zły pomysł ...ale ... mogło by być to twoje konto np :) i ty powiecmy co tydzien co miesiąc bys aktualizował na stronce ile napłyneło od kogo ? aby nr tego konta zawsze był widoczny dla chętnych na stronce.

PS. Też zaczynam sie teraz zastanwiać nad tą kropka i spacją :)
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

Przyglądam się tej dyskusji i staram nie wypowiadać ale jednak...
Wypowiem się bardzo oszczędnie. Myślę, że nasz naród, bardzo lubi sobie stwarzać problemy. Mówimy o śmiesznych pieniądzach a chcielibyśmy najlepiej powołać jakąć radę nadzorczą do zarządzania ich wydawaniem. Jeżeli ( a wierzę, że tak nie jest) ktoś komuś nie ufa, to niech nie wpłaca. Zapewniam jednak, że kolega Majkel, chociażby bardzo chciał, nie jest w stanie przekręcić kasy na nowe auto dzięki wpłatom na rzecz funkcjonowania Forum. Wpłaty są dobrowolne i przyjmijmy, że dobrowolnie też zgadzamy się dyponować nimi dowolnie Majkelowi. Za rozliczanie weźmy się, gdy coś faktycznie przestanie grać. Na razie podziękujmy tym, którym chce się biegać, żeby to funkcjonowało. Ufamy w szczerość intencji Michaela Jacksona, zaufajmy też Majkelowi.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

ja jestem za wpłatami na konto; tak po prostu, bo nie wyszscy będą na zlocie (chyba). Nie wiem, mnie przynajmniej nie będzie. Skoro ta opcja z wpłacaniem na konto dobrze funkcjonowała do teraz to niech tak pozostanie. Chyba że komuś będzie wygodniej dać kasę na zlocie. Wtedy Majkel zbierze pieniązki od np. 10 osób (od tych które będą chciały wpłacić na zlocie) i wpłaci je na konto, a Ci którzy nie będą mogli dać na zlocie, sami wpłacą na konto. Czy jakoś tak :wariat:
Awatar użytkownika
Mazi

MJPOWER pisze:Przyglądam się tej dyskusji i staram nie wypowiadać ale jednak...
Wypowiem się bardzo oszczędnie. Myślę, że nasz naród, bardzo lubi sobie stwarzać problemy. Mówimy o śmiesznych pieniądzach a chcielibyśmy najlepiej powołać jakąć radę nadzorczą do zarządzania ich wydawaniem. Jeżeli ( a wierzę, że tak nie jest) ktoś komuś nie ufa, to niech nie wpłaca. Zapewniam jednak, że kolega Majkel, chociażby bardzo chciał, nie jest w stanie przekręcić kasy na nowe auto dzięki wpłatom na rzecz funkcjonowania Forum. Wpłaty są dobrowolne i przyjmijmy, że dobrowolnie też zgadzamy się dyponować nimi dowolnie Majkelowi. Za rozliczanie weźmy się, gdy coś faktycznie przestanie grać. Na razie podziękujmy tym, którym chce się biegać, żeby to funkcjonowało. Ufamy w szczerość intencji Michaela Jacksona, zaufajmy też Majkelowi.
Drogi kolego, nie wiem jak inni ale bynajmniej ja nie podwarzam uczciwości Rafała japrosic japrosic

Chciałem tylko dobrze :> jesli nr konta istniał by przez cały rok naokrągło może ktoś by sie znalazł aby wpałcić jakaś sume beziteresownie a podawanai tego na stronce to dla naszej informacji zawzse lepiej wiedziec niz nei wiedzieć
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Dobra tam dobrze jest jak jest ,osobna składka w kwietniu/maju na serwer i osobna latem na zlot. Trzeba pamietać że sam zlot to zgoła większy wydatek, składka, dojazd, sama impreza no i trzeba jeszcze jakoś wrócić do domu, także taka zrzuta na serwer to kolejny wydatek. Poza tym atmosfera zlotu chyba raczej nie sprzyja zbieraniu pieniędzy i taka wedrówka z puszką mogłaby być dla Majkela faktycznie kłopotliwa, przecież są tam ludzie którzy z forum i stroną mają tyle wspólnego że raz do roku na nie wchodzą zeby się zapisać na zlot, może trochę przerysowuję ale wiecie co mam na myśli. A co z ludzmi ktorzy na zlotach się nie pojawią a na forum by chętnie wpłacili, i tak zmuszeni byliby na konto. Ja jestem za obecnym stanem rzeczy ale oczywiście podporządkuje się do decyzji ogółu. Forum i strona nie zginą, tylko za rok trzeba odpowiednio wcześnie zacząć zbierać pieniądze, bo teraz gdyby nie to że przedłużyli nam okres użytkowania serwera o miesiąc to mogłoby być krucho.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

MJPOWER pisze:nasz naród, bardzo lubi sobie stwarzać problemy.
hmm... coś w tym jest :\
MJPOWER pisze:Zapewniam jednak, że kolega Majkel, chociażby bardzo chciał, nie jest w stanie przekręcić kasy na nowe auto
i tu, w tym momencie myślalem, że się skręcę ze śmiechu :)
MJPOWER pisze:Ufamy w szczerość intencji Michaela Jacksona, zaufajmy też Majkelowi.
Krótko, ale bardzo mile slowa - dziękuję.
Mazi pisze:jesli nr konta istniał by przez cały rok naokrągło może ktoś by sie znalazł aby wpałcić jakaś sume beziteresownie a podawanai tego na stronce to dla naszej informacji zawzse lepiej wiedziec niz nei wiedzieć
A co do propozycji by na forum zawsze byl widoczny numer konta, pod ktory mozna wplacac pieniazki... powiedz Mazi, w którym dziale proponujesz. Umieszczę tak jak teraz jest umieszczona "wiecznie na górze", czyli przyklejona prośba w dziale glownym. Bedzie sobie wisial na górze caly czas numer konta z informacja dlaczego on tam jest. Jak ktso bedzie chcial wplacic, to wplaci na moje konto (nie trzeba bedzie zakladac osobnego, za nie placic itd.) z odpowiednmim tylko dopiskiem, ze "na forum MJPT" i ja juz sobie sklasyfikuję te pieniążki i będą sobie leżeć dopóki nie będą potrzebne.

Zatem:
- przez caly rok na okrąglo jak ktoś będzie pragnąl będzie mógl placic na moje konto z dopiskiem "na serwer MJPT"
- każdy chetny będzie mógl wrzucić do puszki kasę na zlocie (kto zrobi puszkę?)

jak się w trakcie uzbiera (?) na zaplatę za serwer za rok, to nie będziemy już może robić dodatkowej skladki jako takiej akcji, ale wiem, że i tak tak nie będzie... ale pożyjemy zobaczymy.
...
Awatar użytkownika
Mazi

No to wszytsko gra w takim razie :)
ODPOWIEDZ