Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Od kiedy przyszedł mój rachunek za telefon codziennie słysze że rujnuje naszą rodzinę
rozmowy wykazały
6(!)godzin łącznie połączeń z australią i japonią - jako że porozumiewałam się z fanami właśnie z tych krajów...
już się boje następnego rachunku - chyba pobiłam rekord jeżeli chodzi o połączenia z londynem
Nie będe wspominać o tym ile płyt kupiłam w ostatnich miesiącach, po liczby są przerażające...Tak więc może następnym razem Moon_Walk_Er, następnym razem
Miałem tę płytę!
Przez 10 minut w dłoniach.
Otóż, drodzy, Wy tu o jakimś kupnie internetowym... a tymczasem u mnie ona jest w sklepie... jak najbardziej fizycznie! Cena 39 złotych, jednak wydanie mnie rozczarowało. Spodziwałem się jakiś bonusów w środku [rzecz jasna: nie piosenkowych, a ciekawych ksiażeczek itp.] - a tu tylko tektura.
Nie mniej jednak w moim mieście jest.
Stanisław Leon Kazberuk pisze:Spodziwałem się jakiś bonusów w środku [rzecz jasna: nie piosenkowych, a ciekawych ksiażeczek itp.] - a tu tylko tektura.
tektura? woohoo.
BJ zamówiła tekture.joy.
Ale co tam! Wszystko co z Michaelem związane warte jest zakupu...no prawie wszystko - bo kiedy ostatnio widziałam spinki ze znaczkiem białych skarpetek jakoś się nie skusiłam...
Tektura pod postacią tego, co na fotografiach.
Dla mnie to tektura, nie znam fachowego terminu. Taka...okrzesana tektura. Biała. Ale samo wydawnictwo jakoś nie specjalnie atrakcyjne. Takie typowe 'dla fanów tylko'. Można było lepiej to zrobić - choćby wspomniana książeczka.
Dość marudzenia.
No i się wyjaśniło: to nie jest żaden prezent dla fanów, gest artysty, tylko po prostu... wznowienie jednej z paru[nastu?] wybranych płyt w nowym, ciekawym formacie. Zasięgnąłem informacji. W serii takowych wznowień są też popularne składanki Elvisa Presleya, Destiny's Child, Santany czy Anastacii.
Jedna rzecz mnie zastanawia. Może się nie znam, albo nie jestem prawdziwą fanką, nie wiem. Ale nie potrafię zrozumieć, po co kupować płytę z kawałkami z których 99% ma się już w domu? 99% bo "One more chance" z tego co się orientuję nie było wydane na żadnej płycie. Ale pozostałe piosenki pochodzą z powszechnie dostępnych albumów. Czyżbyście kupowali "Number Ones" tylko dla tej jednej piosenki, czy jest w tym jakiś głębszy sens?
Ja sama mam w swojej kolekcji Essential, ale to była moja pierwsza płyta Mja, więc kawałki znałam jedynie z teledysków (btw - też number ones) i dopiero potem uzupełniałam swoją płytotekę. Proszę, wyjaśnijcie mi to, bo trochę się pogubiłam...
Na przykład jedziesz gdzieś i chcesz zabrać ze sobą jakąś płytę MJ. Nie możesz się zdecydować więc zabierasz taką składankę na której są piosenki z różnych płyt. Po za tym jeśli ktoś chce mieć całą kolekcję jego płyt to ją kupi.
Michael_fan pisze:Jedna rzecz mnie zastanawia. Może się nie znam, albo nie jestem prawdziwą fanką, nie wiem. Ale nie potrafię zrozumieć, po co kupować płytę z kawałkami z których 99% ma się już w domu?
W celach kolekcjonerskich na przykład
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Jak to po co? Kupić można nawet pięć egzemplarzy jednej płyty, tylko dlatego, że okładki różnią się detakami, reszta jest identyczna. W celach kolekcjonerskich of course.
Dzisiaj do mojej kolekcji doszła to oto płyta za 39 zł w Realu na sali ją zakupiłam....naciągnęłam swoją mamusie(za co Jej dziękuje jak czyta to forum ; * )
Moge powiedzieć,że wydanie mi się podoba.- Jestem zadowolona z tego zakupu. Po co kupiłam tą składanką ano ot tak dla kolekcjonowania gdyż dla mnie to ogormna przyjemność kupować te Michaelowe płyty.
Kocham je
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Hejka :). Chce wiedzieć jak oceniacie tę płytę, bo mam zamiar ją zakupić. Nie chodzi mi utwory, znam wszystkie, ale o całokształt. Czy jest to dobrze zrobiona składanka, czy wszystko jest w pełnej wersji itd. Piszcie teraz, bo możliwość zakupu będę miał jutro.