Beat It
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Beat It
Powstało już wiele tematów o poszczególnych piosenkach, ale o Beat It nie zauważyłem żadnego(tylko tłumaczenie). Jeśli jakiś powstał, to poproszę o linka do niego i o umieszczenie tego założonego przeze mnie w koszu.
Cudowny utwór. :) Ze stuprocentową pewnością mogę powiedzieć, że mój ulubiony. Żadnej innej piosenki nie przesłuchałem tyle razy. Świetny głos MJa+gitarki w tle... no i to solo Eddiego Van Hallena. Rozpływam się, gdy tego słucham.
Cudowny utwór. :) Ze stuprocentową pewnością mogę powiedzieć, że mój ulubiony. Żadnej innej piosenki nie przesłuchałem tyle razy. Świetny głos MJa+gitarki w tle... no i to solo Eddiego Van Hallena. Rozpływam się, gdy tego słucham.
- keep_the_faith
O Beat It znalazłam tylko jeden temat: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=3384
Ale to jest o pukaniu a nie samej piosence wiec chyba nikt nie bedzie miał do Ciebie pretensji że założyłaś nowy post
Piosenka oczywiście bardzo mi sie podoba. No i głos Michaela jest tu taki.. fajny;P
Ale to jest o pukaniu a nie samej piosence wiec chyba nikt nie bedzie miał do Ciebie pretensji że założyłaś nowy post
Piosenka oczywiście bardzo mi sie podoba. No i głos Michaela jest tu taki.. fajny;P
!!!!!!! http://www.fan.pl/muzyka/9S8RJ19G !!!!!!
założyłkeep_the_faith pisze:założyłaś
Beat it.Just beat it,beat it.Urgh
Uwielbiam tą piosenkę.Pamiętam,że na początku mojego fanowania zdałam sobie sprawę z tego,że absolutnie nie widziałam teledysku. Dopiero jak już obejrzałam,zaczął się prawdziwy szał. No i,oczywiście,musiałam się nauczyć układu tanecznego. Nie wychodzi mi to najlepiej,ale cóż...
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
ja tez sie nauczylam ukladu. wyglada to jak wyglada, ale przy piosence mozna sie nieźle bawić .Spearmint pisze:No i,oczywiście,musiałam się nauczyć układu tanecznego.
moja mama jak widziala co wyczyniam przy piosence to zrobila zdziwiona minę i powiedziała : A ja myślłam że to Michael Jackson a nie jezioro łabędzieLucho pisze:Beat It zawsze mi się będzie kojarzył z "żurawiem
- Speed Demon
O samej piosence nie będę się wypowiadał, bo wiadomo, że jest perfekcyjnie zbudowana, a solo Van Halena zawsze mnie wciska w fotel. Natomiast powiem o samych wykonaniach "Beat It" z Bad Tour - pierwszy koncert MJa na żywo, jaki widziałem, to była Yokohama 87, przypadkiem zacząłem od Beat It - i to jak ją wykonywał na żywo (nie mówię o choreografii, choć oczywiście znakomita) - ten wokal, to jak wyciągał refren, te dodatki w postaci "It doesn't matter, it doesn't matter", po prostu coś za czym bardzo tęsknie. Do dziś strasznie mi się nie podoba, gdy oglądam Beat It z playbacku. Piosenka klasyk.
Aaa, że nie wspomnę o wykonaniu na 30th anniversary, kiedy MJ śpiewał z playbacku, ale muzyka była grana na żywo - Slash też mnie zgniótł:)
Aaa, że nie wspomnę o wykonaniu na 30th anniversary, kiedy MJ śpiewał z playbacku, ale muzyka była grana na żywo - Slash też mnie zgniótł:)
- keep_the_faith
ojojoj... rzeczywiście, przepitraszam Lucho:)założył
!!!!!!! http://www.fan.pl/muzyka/9S8RJ19G !!!!!!
MJ na 30th Anniversary wszystko śpiewał na żywo o ile wiem... Co prawda zaśpiewał "beat it" niżej, niż jest to w oryginalnym nagraniu, ale śpiewał na żywo.Speed Demon pisze:30th anniversary, kiedy MJ śpiewał z playbacku
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
- Speed Demon
- Moon_Walk_Er