W duecie z jakim wykonawcą chcielibyście usłyszeć MJ ? :)

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Moim zdaniem to zbyt klasyczne połączenie.

Po chwilce zastanowienia wymyśliłem:

Pink - Doskonały głos i coraz dojrzalsze piosenki. Panienka co wyrosła na tandetnych aranżacjach i ubiorach, zaczyna przeradzać się w artystkę z prawdziweo zdazenia. Głos jej( twardy ochrypły, wręcz męski) stanowiłby doskonałe połączenie z delikatnością i subtelnością MJ. Oboje umieją bawić się głosem, sprawiając by stawał się odpowiednio subtelny lub agresywny.

Za przykłady mogą posłużyć piosenki Dear Mr President(pink) i Give in to me)

Gdyby zaśpiewali w duecie piosenkę podobną do przytoczonych, wyszło by z tego arcydzieło.
Obrazek
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Faith Hill, Celine Dion, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Vanilla Ninja, Christina Aguilera, Withney Houston...
Awatar użytkownika
Małgosia

Post autor: Małgosia »

Chcialabym uslyszec Michaela z Shakira. Ona ma bardzo charakterystyczny glos jak i Michael. Bardzo mnie ciekawi ten duet.

tylko teraz nie wyskoczcie mi ze kiedys juz razem zaspiewali...
Watch and see how fun I'm gonna be
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Małgosia pisze:tylko teraz nie wyskoczcie mi ze kiedys juz razem zaspiewali...
What More Can I Give? :diabel:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Oddałbym wszystko co posiadam, aby usłyszeć MJa w duecie z Paulem McCartneyem. Marzenia, marzenia i jeszcze raz marzenia.
Chocolate

Post autor: Chocolate »

Moon_Walk_Er pisze:
Małgosia pisze:tylko teraz nie wyskoczcie mi ze kiedys juz razem zaspiewali...
What More Can I Give? :diabel:
Ale to chyba chodzi o duet ? nenene

Już tak nie naciągaj... ;-)
somewhere
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

Lenny Kravitz - wiem, że nagrali cos razem, ale nie słyszałam

Barry Gib - też mają duet na koncie, ale dobrego nigdy za dużo

George Michael - to, że nie nagrali nic razem to zbrodnia przeciw muzyce
Mroczuś

Post autor: Mroczuś »

Gdyby Elvis Presley żył, pragnęłabym zobaczyć go z MJ taki duet to nielada widowisko. :surrender:
مايكل جاكسون
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

duet klasyczny : Christina Aguilera, George Michael
duet ekstrawagancki: Depeche Mode, Green Day
duet absolutnie niewykonalny : Marilyn Manson

Christina ma piekny aksamitny głos, ale potrafi tez pokazac pazur (i to jaki!). To dokładnie , jak Michael więc myslę, ze z jakiejś złozonej kompozycji, niekoniecznie chwytliwej "od pierwszego przesłuchania" ,ale za to dającej mozliwośc zarówno MJowi, Jak i X-Tinie pokazac maximum swoich wokalnych mozliwości - mogłoby wyjśc arcydzieło.
George Michael jest moim zdaniem mistrzem ballady. Głos ma ciepły, bardzo miekki, co jest poniekad w opozycji do głosu Jacksona, który głosem "tnie" (czy to w balladach czy - tym bardziej- w mocnych utworach). Takie zestawienie - moim zdaniem - dałoby rewelacyjny efekt. Połączenie miękkości z ostrością w jednym utworze mogłoby byc nad wyraz ciekawe.
Depeche Mode to dwa wysmienite głosy: David Gahan, niski głos, bvardzo meski i Martin L. Gore, który juz nie raz udowodnił siłe głosu i wielośc swych wokalnych mozliwości. Utwór w którym mielibysmy trzy "klisze" wokalne nakładające się na siebie i dające przez swoją róznorodnośc trójwymiarowy efekt - mogłoby to byc coś. Cos pomiędzy popowym, a jednak bardzo "ciemnym" "Who is it", a psychodelicznym "Only When I Lose Myself"... Ach...
Balansowanie pomiędzy stylami wynikające ze współpracy dwóch niezwykle barwnych postaci pop kultury jakimi sa MJ i Manson mogłoby dac interesujący muzyczbnie efekt. Michael ma ciagoty do dobrego rocka, a Manson - jakkolwiek by sie nie zapierał - jest artystą, który nie tworzy - jak sie powszechnie uważa na przekór faktom - przede wszytskim ostrego rocka, ale głownie ostry pop. Połączenie ich głosów , jakże odmiennych, oraz skumulowanie nad jednym utworem (nie śmiem prosić o więcej...) talentu obu panów do aranżacji, której sa mistrzami.. efekt mógłby być piorunujący. Myśle, ze stworzyliby mocny, wielowymiarowy, dosyć mroczny utwór, który jednoczesnie miałby wbijająca się w głowe linie melodyczna. Powinni uzyc tez dużej ilości instrumentów smyczkowych, które w zalezności od nasilenia róznowazyłyby w tle ich głosy.

Ale się rozmarzyłam....

...pzdr
s_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Jacksonfanka

Post autor: Jacksonfanka »

a ja bym chciala zobaczyc duet MJ z Bono :) oboje mają ładne głosy więc czemu by nie :D
Awatar użytkownika
Secret Man

Post autor: Secret Man »

--
Ostatnio zmieniony czw, 13 wrz 2012, 17:57 przez Secret Man, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Baboon -->Pataya

Post autor: Baboon -->Pataya »

Mi sie zdaje ,ze fajnie by bylo jakby wystapil w duecie z Celine Dion,Whitney Houston,Pink,Christina Aquilera,Beyonce albo Shakira ;D
Love Ya ;* // ™
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Norim

Post autor: Norim »

a ja najchętniej widziałbym Michaela w duecie z Chrisem Brownem.. to by było coś, Mistrz i uczeń na jednej scenie :dance: :mj:

muszę też dodać ze dla mnie Justin Timberlake to ostatni wokalista ktorego chciałbym zobaczyć u boku Michaela :rocky: :rocky: :rocky:

nie znosze go i jego muzyki..

Pozdrawiam Serdecznie ;-)
because GirlllzzZz just wanna have fUn !!
KASIA

Post autor: KASIA »

Często Aguilerę proponujecie, ciekawe  Ja ją uwielbiam, aczkolwiek do Michaela mi jakoś nie pasuje :podejrzliwy:, no ale musiałabym posłuchać. Więc z kim bym go chciała usłyszeć? Jeszcze raz z Janet, jeszcze raz z braćmi, z Princem, Madonną, Marilynem Mansonem, Shirley Manson, Bjork i z… Kayah
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Mroczuś pisze:Gdyby Elvis Presley żył, pragnęłabym zobaczyć go z MJ taki duet to nielada widowisko
Oj, pod tym życzeniem to ja też się podpisuję..Chociaż gdyby Michael się uparł, to by z nim zaśpiewał, tak jak zaśpiewała Natalie Cole ze swoim nieżyjacym ojcem.
ODPOWIEDZ