W związku z komputerem.
Ech, znow ja. Tym razem w troche blachej sprawie,ale irytujacej mnie do granic niemozliwosci. Otoz w nowym( czytaj ostatnim) nie wiem , jak zmniejszyc czcionke i poniewaz mam ustawiona niska rezolucje totalnie rozjezdza mi sie tekst na przyklad na tym forum ,ale tak naprawde na wiekszosci stron internetowych. Gdzie moge znalezc ta opcje wyboru czcionki? Bardzo ladnie prosze o pomoc 

Ja za pomocą trzymając klawisz Ctrl(control) lewy i suwając scrollem(bądź klawiszami + i -) na myszcze powiększam lub pomniejszam czcionkę bądź jeśli masz fire foxa to wchodzisz w widok--> rozmiar tekstu--> zwiększ,pomniejsz,normalny.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Nie....shit nie czyta mi tylko niektorych plyt. Wlasnie przelecialam prawie wszystko co mam pod reka i okazuje sie , ze jest ok. O wlasnie chyba nawet postanowil odczytac plyte z ktora mialam problem.
Wlasciwie to odkurzylam laser w miedzy czasie, moze to bylo przyczyna. Wszystko mi teraz dziala
Na cale szczescie falszywy alarm.
Wlasciwie to odkurzylam laser w miedzy czasie, moze to bylo przyczyna. Wszystko mi teraz dziala

Na cale szczescie falszywy alarm.
Mam taki problem: Chciałem przegrać muzykę z kasety magnetofonowej do komputera. Podłączyłem kabelek do line in, włączyłem program nagrywający i co słyszę? Buczenie! Nic innego, tylko te buczenie. Wielokrotnie przegrywałem tak muzykę i wszystko było ok, nie wiem co odbiło temu gratowi
Ma ktoś jakiś pomysł?

Ja tez sie zglosze z kolejnym malym problemem, a raczej prosba o rade w kwestii baterii do mojego przenosnego. Malo na temat baterii do laptopow wiem ... wlasciwie wiem jedynie tyle ze moja bateria po dwoch latach uzywania totalnie siadla. Obecnie trzyma jedynie okolo 50 minut. Zastanawiam sie, czy jest jakikolwiek sens reaktywowania tej baterii ( zaznaczam ze totalnie sie na tym nie znam) czy lepiej kupic nowa od producenta ( cena 90$ ) i miec problem z glowy.
Wielkie dzieki za utwierdzenie mnie w swiadomosci ,ze zrobilam dobrze kupujac nowa baterie.Wlasnie mi ja dostarczono-droga nie byla, wiec juz nie marudze. Nie mam tylko zielonego pojecia jak sie obchodzic bateria do laptopa tak by nie zniszczyc jej tak jak poprzedniej. Obecnie postanowilam ja sformatowac. ( ladownie 12 godzin, rozladowanie i powtorka) choc wszystkie baterie Toshiby sa ponoc sformatowane. Coz, uwierzylam na slowo sprzedawcy laptopa dwa lata temu i jednak nie byla to prawda. Teraz mam inny problem, z wydajnoscia baterii powiazany. Kupilam baterie orginalna, 6 komorek czy jak to tam sie nazywa. (12 odstraszylo mnie swoja wielkoscia) Laptopa uzywam w trybie power saver na nisko ustawionych parametrach, przyciemniony ekran wyswietlacza nie drazni mi tak oczu. Mam jednak problem, bo na samym poczatku zrobilam mojemu komputerowi jakies kuku - a potem nigdy nie mialam sily go formatowac tak by przywrocic pierwotne ustawienia. Ogolnie wszystko dziala mi idealnie ( dwa lata bez jakiejkolwiek formatowania) procz dwoch rzeczy:
Przy kazdym starcie kompa uruchamiaja mi sie dwa okna (desktop bla bla bla) w ktorych jest troche krzaczkow. Wylaczam je i po sprawie. Ale sa irytujace.
Druga sprawa to wlasnie ten program Power Saver.Komputer zawsze startuje mi z maksymalnego zuzycia energii, a Power Saver nie uruchamia sie tak jak na samym poczatku to bylo na pasku zadan z prawej strony. By go uruchomic musze przy kazdym starcie komputerka wrzucic Ustawienia->Panel Kontrolny-> wydajnosc i konserwacja->opcje poboru energii->Schematy zuzycia energi i tam musze przestawic na dowolna opcje (nawet jesli power saver jest wybrany) po czym ponownie przestawic na power saver i dopiero wtedy pojawia mi sie ikonka tego programu na pasku zadan. Jesli probuje uruchomic program inna sciezka pojawia sie informacja ,ze nie jest on zainstalowany.
Jest jakis sposob by odkrecic ten balagan bez formatu?
Przy kazdym starcie kompa uruchamiaja mi sie dwa okna (desktop bla bla bla) w ktorych jest troche krzaczkow. Wylaczam je i po sprawie. Ale sa irytujace.
Druga sprawa to wlasnie ten program Power Saver.Komputer zawsze startuje mi z maksymalnego zuzycia energii, a Power Saver nie uruchamia sie tak jak na samym poczatku to bylo na pasku zadan z prawej strony. By go uruchomic musze przy kazdym starcie komputerka wrzucic Ustawienia->Panel Kontrolny-> wydajnosc i konserwacja->opcje poboru energii->Schematy zuzycia energi i tam musze przestawic na dowolna opcje (nawet jesli power saver jest wybrany) po czym ponownie przestawic na power saver i dopiero wtedy pojawia mi sie ikonka tego programu na pasku zadan. Jesli probuje uruchomic program inna sciezka pojawia sie informacja ,ze nie jest on zainstalowany.
Jest jakis sposob by odkrecic ten balagan bez formatu?
- Moon_Walk_Er
Ja mam takie pytanko...
Chcę sobie kupić antywirusa nowego i na nim napisane jest, że jest to wersja tylko dla jednego komputera/stanowiska.
Czyli jak mam dwa komputery w domu to nie da rady tego zainstalować na jednym i na drugim np.?
Rozglądam się za Kasperksy'm albo nowym Nortonem, jeśli to coś ma do rzeczy...
Chcę sobie kupić antywirusa nowego i na nim napisane jest, że jest to wersja tylko dla jednego komputera/stanowiska.
Czyli jak mam dwa komputery w domu to nie da rady tego zainstalować na jednym i na drugim np.?
Rozglądam się za Kasperksy'm albo nowym Nortonem, jeśli to coś ma do rzeczy...
- majkelzawszespoko
- Moon_Walk_Er
- majkelzawszespoko