Firma Lavely and Singer domaga sie splaty dlugu

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Post Reply
LittleDevil
Site Admin

Firma Lavely and Singer domaga sie splaty dlugu

Post by LittleDevil »

Byli adwokaci Michaela Jacksona z firmy Lavely and Singer domagaja sie uregulowania zaleglego rachunku za uslugi.Wedlug dokumentow zlozonych w sadzie, Michael jest im winny 113 tysiecy dolarow.
Lavely and Singer specjalizuja sie w sprawach zwiazanych z przemyslem rozrywkowym. Marty Singer reprezentowal interesy Michaela miedzy innymi w 2002 roku, kiedy doszlo do konfliktow z wytwornia Sony. Jackson zamierzal wowczas wytoczyc Sony proces za niedotrzymanie warunkow okreslonych w kontrakcie, skarzac sie, ze wytwornia ponosi wine za porazke przy promocji plyty "Invincible".
Rachunek od Lavely and Singer opiewal w sumie na 180 tysiecy dolarow. Michael Jackson zobowiazal sie uregulowac rachunek w trzech ratach, nie dotrzymal jednak terminu splaty ostatniej czesci dlugu.
(LittleDevil - na podstawie artykulow z AP, Reuters)
Image
LittleDevil
Site Admin

Post by LittleDevil »

Sprawa Lavely and Singer zostala podobno zalatwiona polubownie. Brak informacji na temat szczegolow ugody. Informacje mam wprawdzie nie z prasy, ale z blogu michaeljackson.hu, ktory do tej pory sprawdzil sie jako wiarygodne zrodlo. Mysle, ze mozna ja uznac za prawdziwa.
Image
Post Reply