W sieci

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Zastanawiam się na kupnem tego najwiekszego ptasznika... Nawet bym sie juz zdecydowała tylko martwi mnie jak na to stworzenie zareaguje moja Kicia...

Miał ktos kiedyś w domu kota i pajaka?

...pzdr
s_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

kaem pisze:Może pajączka?

Dżizys krajst. Ja jak na nie patrze to robi mi sie słabo a co dopiero hodować pajaka. Nie cierpie pająków.Dla mnie mogłyby nie istnieć. Wiem że większość nie jest groźna ale mimo wszytsko przeraża mnie sposób w jaki sie poruszaja,ich wygląd(te włochate ciało u ptaszników). Nie cierpię także szczurów.Chyba nawet bardziej niż pająków.Te domowe szczury mnie nie przerażają choc sam bym takiego nie chciał hodować.Przerażają mnie te szczury co żyją na wolności.Kojarzą mi sie z brudem ,ciemnoscia,agresywnościa,i w ogóle wszystkim co najgorsze. W przeciwieństwie do szczurów i pajaków kocham węże.Sam hodowałem w domu polskiego zaskrońca i sprawiało mi to duzo satysfakcji.Kochałem go.hehehehehehe. Nigdy jednak nie hodował bym jadowitego węza który zagrażałby w jakikolwiek sposób mojemu życiu lub moich bliskich.Uważam to za czysty rozsądek. Z tego co wiem trzymanie węży jadowitych w polsce i pewnie nie tylko tutaj jest karalne.Czemu sie zreszta za specjalnie nie dziwie. Nawet nie mam pojęcia co człowiek mógłby zrobic gdyby trzymał w swoim domu przypuścmy kobre lub grzechotnika i to dziadostwo ugryzłoby kogos z domowników.Gdzie wiec po surowice ?? Do texsasu?? Nawet jeśli gdziekolwiek w poslce takową posiadaja nie satrczyłoby czasu na uratowanie człowieka.Nie przy takiej sile jadu. Pisze to dlatego iż wiem że są w polsce osoby które takie węze nielegalnie hoduja w domu. Ja sobie tego nie wyobrażam. Ja bym sięnie odważył hodować nawet anszej polskiej żmiji zygzakowatej a co dopiero jakiegos grzechotnika czy kobre. Mimo to kocham węże i wszystkie te które nie zagrażałyby mojemu życiu hodował bym, bardzo chetnie.
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Pajaki sa wspaniale...dostojne. Czarna Wdowa najpiekniejsza. Szczury wyjatkowo mądre i ...czyste. Tak. A węże. Piekne, dostojne, silne...pytony doprowadzają mnie szału, tak pozytywnie. Kocham pytony. Jaka one maja wspaniałą skóre...ech...

* * *
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Xscape pisze:Dżizys krajst. Ja jak na nie patrze to robi mi sie słabo a co dopiero hodować pajaka. Nie cierpie pająków.Dla mnie mogłyby nie istnieć. Wiem że większość nie jest groźna ale mimo wszytsko przeraża mnie sposób w jaki sie poruszaja,ich wygląd(te włochate ciało u ptaszników).
No to witaj w klubie, ja mam arachnofobię ;D Na widok pająka najczęściej mdleję ; ]

siadeh_ pisze:Nawet bym sie juz zdecydowała tylko martwi mnie jak na to stworzenie zareaguje moja Kicia...

Miał ktos kiedyś w domu kota i pajaka?
Emmm, pająki raczej nie rzucają się w oczy jeśli nie spacerują sobie pod nosem kota ;P Moja ciotka kiedyś miała i dopóki siedział w terrarium było okej, gorzej kiedy przez czyjąś nieuwagę wyszedł ;] Znalazła go w kuchni, niewiele brakowało a kocurek by go dziabnął <albo na odwrót>

Jak pająki moga sie wam w ogóle podobać? ; o
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

siadeh_ pisze:Pajaki sa wspaniale...dostojne. Czarna Wdowa najpiekniejsza
masz racje. ja niestety nie mam pajaka ale mam gekona, ktory tez moim zdaniem jest cudowny. a ptasznika ma moj kuzyn, czasami jest troche przerazajacy :-/
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

siadeh_ pisze:Szczury wyjatkowo mądre i ...czyste.
Z tą czystościa to ja bym nei przesadzał. Zwierze które wlóczy się po kanałach ,śmieciach i innych syfach,które roznosi choroby chyba aż takie czyste być nie może. Ja wiem że panuje taka opinia iż są to czyste zwierzaki ale jak dla mnie mija się to z prawdą.
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Paweł...ja mówię o zwierzakach a nie o miejscach , w ktorych przebywaja...Nie one sprawiają, ze ziemia to 90% ściaków, nie ich winą jest, ze zostały zepchniete "na smietnik". Ludzie mieszkający w kanałach sa dokładnie tacy sami: brudni, smierdzacy, chorzy. Czy to znaczy , ze ludzie tacy sa z natury? Zreszta patrząc na domy niektorych-szczury naprawde sa czyste, a ludzie to już niekoniecznie :smiech:

* * *
Awatar użytkownika
Tomo128

Post autor: Tomo128 »

No naprawdę niezłe okazy ;-) Mimo wszystko nie skuszę się...
Tomo128
Obrazek
Awatar użytkownika
verter

Post autor: verter »

Nie lubię pająków, ale muszę przyznać, że mają coś w sobie...
"To be alone is to be different, to be different is to be alone"
Suzanne Gordon

Moja generacja
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

siadeh_ pisze:Miał ktos kiedyś w domu kota i pajaka?
Mój kumpel ma jedno i drugie. Nie słyszałem żeby dochodziło do jakichś zgrzytów ale też raczej nie ma takiej możliwości bo pająk ma marne szanse się wydostać na zewnątrz. Tak w ogóle to śmiszna historia z tym pająkiem. On go dostał, a właściwie dwa pod opiekę bo właściciel wyjechał do Irlandii i nie miał się kto nimi zająć. Trzymał je w jednym akwarium ale przegrodzonym szybką także kontaktu ze sobą nie miały. Do czasu... aż jeden jakoś przedostał się górą, między wspomnianą szybą a niewystarczająco mocnym, jak się okazało przykryciem. No i było po zawodach, ostał się tylko jeden. Najlepsze jest to, że to było ze dwa lata temu a własciciel do tej pory nie wie że liczba jego pająków drastycznie spadła o 50%. Ilekroć jest w Polsce i chce je odwiedzić to karmiony jest jakąś ściemą. :)
Ja osobiście pająków nie cierpię i na pewno nie chciałbym trzymać takiego potwora w domu, chociaż rozumiem że mogą fascynować.
Awatar użytkownika
Małgosia

Post autor: Małgosia »

Jak dla mnie są przerażające boje sie ich jak nie wiem czego... Gdy tylko jakiegoś zobacze to od razu "maaaaaama, weź gooo!" a potem przez pare godzin boję się wrócić w to miejsce gdzie (pozornie) pająka już nie ma... :smiech:
Watch and see how fun I'm gonna be
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

siadeh_ pisze:A węże. Piekne, dostojne, silne... Jaka one maja wspaniałą skóre...ech...
Zgadza się. Pamiętam swoje zaskoczenie, kiedy pierwszy raz w życiu dotknełam węża. Nie miałam pojęcia, że to może być takie... hmm... przyjemne doznanie ;) A już najbardziej zaskoczona byłam tym, że one są... zupełnie suche!
Pająków nie lubię. Nie obrzydzają mnie jakoś szczególnie, ale hodować bym takiego gagatka nie chciała. Za to mam maksymalny wstręt do szczypawic i może dlatego wszędzie na nie trafiam. Przyciągam je... to jest obłęd!
Kiedyś jedna wpadła mi do mleka i prawie ją połknęłam. :wariat: Uważam, że to najobrzydliwsze stworzenia na świecie!! / taa... tylko ciekawe co one sądzą o ludziach ;-) /
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Buszmen

Post autor: Buszmen »

A ja znalazłem takie coś przez przypadek i mi się spodobało.

Obrazek

Może wiecie gdzie więcej takich jest?
ODPOWIEDZ