27.5.05 - sąd

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Ja jeszcze dodam, że wczoraj zeznawał detektyw Craig Bonner. Omawiał on system alarmowy założony w sypialni Michaela. Podobno kiedy był dwa razy na rancho - 18 listopada i 4 grudnia - nie działał jeden z dzwonków oraz regulacja głośności. Jednak na video nagranym przez obronę widać, że i jedno i drugie działa.

W piątek zostały także wprowadzone (przez oskarżenie) dwa czeki wydane Michaelowi przez Neverland Valley Entertainment (lub wydane przez Michaela). Jeden w wysokości 500 000$, drugi - 1mln $. Dołożono także list z 28 marca 2003r., który jest podpsany przez Michaela. Informował on (chyba) Geragosa o zwolnieniu. Dodano również oświadczenie matki: "Nigdy nie wydałabym zgody na pokazanie mojego syna w LWMJ".

Obronie Melville pozwolił dodać notatki spisywane przez Geragosa. Mają one być dostarczone w poniedziałek. (dzień wolny od sądu... nie wiem czemu, tzw. court holiday).

A tak sobie czytam te zeznania Gavinka z kasety i stwierdzam, że brzmią prawie identycznie jak zeznania Chandlera...

P.S. W głosowaniu obrona zyskała 1% :) czyli mamy już 59%! :)
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

kate pisze: Obronie Melville pozwolił dodać notatki spisywane przez Geragosa. Mają one być dostarczone w poniedziałek. (dzień wolny od sądu... nie wiem czemu, tzw. court holiday).
Myślałam, że proces już się skończył i że czekają nas tylko mowy końcowe! Jestem trochę do tyłu z newsami i nic juz nie kumam :-/
kate pisze: A tak sobie czytam te zeznania Gavinka z kasety i stwierdzam, że brzmią prawie identycznie jak zeznania Chandlera...
Czyli chyba nie trzeba się martwić tą kasetą?
Tak ogólnie jestem trochę zła, że zeznania zakończyły się na korzyść prokuratury a to nie tak miało być!
Awatar użytkownika
kate

dzina pisze: Myślałam, że proces już się skończył i że czekają nas tylko mowy końcowe!
Tak. Czekamy już tylko na mowy końcowe. Te notatki zostaną tylko podrzucone do dowodów, nikt nie będzie ich przedstawiał. Podejrzewam, że ława po prostu będzie miała w nie wgląd. A mowy końcowe najprawdopodobniej odbędą się w środę (chociaż to tylko przypuszczenia).

edit: tu http://www.thesmokinggun.com/archive/mjdec1.html dla zainteresowanych, pisemne zeznania Chandlera.
Awatar użytkownika
kate

a jeśli mowa o wypowiedziach i komantarzach fanów... na forum onetu jest ktoś, kto nazywa się "true". zawsze daje bardzo trafne i przychylne Michaelowi wypowiedzi. Straszniemnie to intryguje :] Np.:

ktoś napisał, że Michael to najlepsza gwizada rocka. I ktoś odp. w ten sposób:

Po 1. nie rock, a pop. Po 2. jesli go nie zamkna, to pedofile beda dalej bezkarni...

a true na to:

po 3. jeśli nieodłączą internetu takim prymitywom jak ty, to na forach wypowiadać się będą osoby niemające zielonego pojęcia o sprawie którą komentują.

lub:

szkoda tylko że fakty wyglądają "trochę" inaczej niż przedstawione na onecie.
Obrona zrezygmnowała, bo niema powodu na ponowne przesłuchiwanie tego samego świadka, któremu zostało udowodnione krzywoprzysięstwo.
Sprawa dobiega końca, a prokuratóra niema żadnego haka na jacksona.

:-) całkiem ciekawie się to czyta :)

I chciałam zapytać... Czy to ktoś z tego forum? Najpierw wydwało mi się że to Pank, ale potem czytałam jego komentarz podpisany 'Pank' i swierdziłam, że to by nie pasowało.
Awatar użytkownika
MMarjory

Post autor: MMarjory »

kate pisze:
A tak sobie czytam te zeznania Gavinka z kasety i stwierdzam, że brzmią prawie identycznie jak zeznania Chandlera...
nie moge się oprzec wrażeniu, że i to video mogło być wyreżyserowane, czyż nie? to żaden dowód! Gavin mógł przecież nauczyć się swoich kwestii i wielokrotnie je powtarzać. nie rozumiem, czemu po wyemitowaniu tej taśmy w sądzie nagle tak bardzo zaczęto wierzyć chłopcu, skoro wczesniej wielokrotnie podważano wiarygodnośc oskarżyciela. a tu nagle teksty takie jakie wszyscy już widzieliśmy na interii wp czy gdzieindziej.
wierzę w niewinność Michela, może to zabrzmi nieco fanatycznie ale kocham go jak przyjaciela i każde złe słowo skoerowane w jego strone bardzo mnie boli. niech to się już kończy bo chyba zwariuję. żal mi tego chlopca i wszystkich innych dzieciaków zaangażowanych w tę sprawe, wygląda mi to na czystą manipulacje dziećmi...
a może się mylę?
Awatar użytkownika
kate

owszem, wywiad z kasety mógł być wyreżyserowany. Co więcej - obrona powtarzała to ostatnio w sądzie. Ale Melville nie na to kazał zwracać uwagę. Powiedział ławie, że ma się skupić nie na treści zeznań tylko na zachowaniu Gavina; czy było ono takie same jak podczas zeznań w sądzie. A to, że słowa Gavina z kasety i z sądu mniej więcej nakładają się na siebie to już inna sprawa...
Awatar użytkownika
la_licorne

Post autor: la_licorne »

kate pisze:owszem, wywiad z kasety mógł być wyreżyserowany. Co więcej - obrona powtarzała to ostatnio w sądzie. Ale Melville nie na to kazał zwracać uwagę. Powiedział ławie, że ma się skupić nie na treści zeznań tylko na zachowaniu Gavina; czy było ono takie same jak podczas zeznań w sądzie. A to, że słowa Gavina z kasety i z sądu mniej więcej nakładają się na siebie to już inna sprawa...
Przysięgli powinni się skupić na zachowaniu Gavina...zgadzam się, to właśnie jego zachowanie powinni im podsunąć najwięcej wiadomości. Jak ktoś mówiący o tak traumatycznych wspomnieniach mógł się zachowywać tak spokojnie, nie pokazując właściwie żadnych uczuć i do tego jeszcze pozwolić sobie na żarty. Więcej emocji w jego głosie było słychać, kiedy mówił, ze MJ zmienił sobie nr telefonu i próbował się od niego odciąć, niż kiedy mówił o samym molestowaniu i o tym co żekomo MJ mu zrobił...
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

W wiadomosciach na programie 1 mowiono o procesie i wydaje mi sie ze powiedziano podobniez ze mj moze byc skazany .Nie słyszałam ich dokładnie, bo zanim dolecialam byla pokazana ostatnia migawka .Czy ktos wie cos na ten temat? bo zaczynam naprawde sie denerwowac :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy:
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
kate

mj moze byc skazany
Hmm... Tak właściwie, to podczas każdego procesu oskarżony może być skazany. Ten proces nie jest wyjątkiem... :] A żeby nie było że łapię za słówka... :P odsyłam na stronę http://tvp.pl/119.dzialy . Na dole jest ZAPIS PROGRAMÓW; tam można ściągnąć dzisiejsze wydanie Wiadomości i sprawdzić czy rzeczywiście coś takiego mówili.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Kermitek pisze:bo zaczynam naprawde sie denerwowac :nerwy:
Zawsze wydawałaś się być zdenerwowana :>

Też oglądałem kawałek "Wiadomości" z Michaelem... no nic... możemy podziękować PAPowi za dostarczanie wiarygodnych informacji... bo komu chce się sprawdzać jak było naprawdę :) W innych krajach też o tym tak mówią wiele, czy tylko w Polsce?
Awatar użytkownika
la_licorne

Kermitek pisze:W wiadomosciach na programie 1 mowiono o procesie i wydaje mi sie ze powiedziano podobniez ze mj moze byc skazany .Nie słyszałam ich dokładnie, bo zanim dolecialam byla pokazana ostatnia migawka .Czy ktos wie cos na ten temat? bo zaczynam naprawde sie denerwowac :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy:
Tak, MJ może być skazany... Mez odwalił kawał świetnej roboty, każdy punkt oskarżenia został poddany w wątpliwość, obrona była w stanie skutecznie odseparować MJ od oskarżeń. Natomiast Sneddon nie osiągnął niczego z rzeczy, które obiecał podczas swojej mowy wstępnej. Jego zadaniem było udowodnić, że MJ jest pedofilem, nie udało mu się to wogóle... :wariat: Biorąc pod uwage fakty czy zdrowy rozsądek jury nie może wydać innego werdyktu niż 'niewinny'. Niestety nie znamy tych ludzi i nie jesteśmy w stanie przewidzieć co myślą o tej sprawie i jak zadecydują... Zdaje sobie sprawe, że fani raczej nie przewidują tej drugiej opcji... Wielu niewinnych ludzi przebywa teraz w więzieniu... Mimo, że nikt z nas nie chce by MJ został skazany, to taka możliwość zawsze istnieje, przyjmujemy to do wiadomośc czy nie...

Ja szczerze mówiąc porządnego stresa dostałam podczas weekendu. Jeżeli my się boimy, to nie chce myśleć co teraz czuje MJ. Pozostaje nam chyba tylko modlić się za niego i mieć nadzieje, że już niedługo ten koszmar będzie za nami...
Awatar użytkownika
Agata**

Post autor: Agata** »

Kermitek pisze:mj moze byc skazany
Tak, powiedziano to wyraźnie, i nie tylko w "Wiadomościach", ale i w "Faktach" i "Teleexpresie" i bóg wie, w jakich polskich newsach jeszcze...
Kermitku chodzi o taśmę, którą wczoraj przedstawiła prokuratura, na której Gavin Arvizo miał opisywać drastyczne fakty, jakich dopuścił się Michael w akcie molestowania. Obrona "obmyła ręce" od tego wysunięcia prokuratury i miała oznajmić, że "nie zamierza już dalej bronić Jacksona i tym samym kończy realizować swój program".
Głupio się stało, że tym akcentem kończy się process, który zakończył się szybciej, niż wszyscy przypuszczali.
Kurde, aż mi na rolki z moim jamnikiem się wyjść odechciało... Love, blanca.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Kermitek pisze:Czy ktos wie cos na ten temat? bo zaczynam naprawde sie denerwowac
Nie ogladalam Wiadomosci, Faktow, Panoramy czy Wydarzen, wiec nie wiem, co oni tam opowiadali o sprawie MJ'a. Slyszalam, ze mowili iz MJ 'bedzie siedzial w pace'.... Czyli, ze mowia podobnie jak to przedstawil onet czy inne portaliki...:ziew:

Zatem rzetelnosc, obiektywnosc i 'doglebna' znajomosc przebiegu sprawy - nie miala i nie ma dla nich jak zwykle zadnego znaczenia glupija .

Liczy sie sensacja. Dla sensacji - wielka kasa.
Pobiezni dziennikarze, repoterzy, redaktorzy, jako komentatorzy sprawy - "wedlug wlasnych mnieman" skazuja MJ'a na 20 lat wiezienia prosto w obiektyw kamery :ziew:

No coz? Oni swoje a my swoje...na przeciwnych biegunach....jak zwykle :-/ Kto ma lepsze i przekonywujace argumenty? :wariat:

fani kontra dziennikarze :wariat:

Poczekajmy cierpliwie na godzine zero....a wtedy wszystko sie wyjasni....

;-)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Kermitek

Post autor: Kermitek »

No to znaczy ze dobre mialam przeczucia i oznacza to ze z naszym idolem koniec własciwie tak przypuszczalam ze moze cos sie takiego zdarzyc i mysle ze powinnismi jakos pogodzic sie z faktem ze mj moze byc skazany.
Wiem zaraz zaczna niektórzy sie łudzic ale niech te osoby pomysla jak taka tasma wpłynela na poglady ławników i prosze nie mowic ze mam tylko czarne mysli poprostu muzyka we mnie zostanie jego natomiast jestem pawie pewna ze mozna uznac ze przegralismy.
Oczywiscie ne wiem co pisaly takie stacje jak CNN i BBC lub Foxnews bo nie zagladalam tam ale coz.......
Chyba ze ktos stresci co tam pisza bo ja dzisiaj za bardzo nie mam czasu by dukac po angielsku.
Kultura umożliwia rozkwit najpiękniejszych zdolności człowieka
Awatar użytkownika
la_licorne

Ponoć taśma była raczej pozytywna dla obrony, dlatego Mez uznał, ze nie stanowi żadnego zagrożenia... Gavin ponoć zeznał tam, że był molestowany podczas pierwszego tygodnia swojego przyjazdu do Neverland w lutym... glupija
Zablokowany