MJ i inni artyści - praca nad nową płytą [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

BillieJean pisze:Dzięki Cicha!
Z jakiej gazety pochodzi ten wywiad?
z Życia Warszawy...Warszawianko ;-)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Tylko nie Akon ... On ma głos kastrata i jakoś w ogóle mi się ta współpraca nie widzi...

Płyta już w listopadzie :muzyka:
Awatar użytkownika
chory

Post autor: chory »

A wracając do tematu: juz zaczyna mnie wkurzac ta w współpraca z tyloma muzykami ... To ma być płyta Michaela Jacksona czy składanka country? :wariat: Niech Mike wezmie sie do roboty i sam nagra płytę ! A nie wyrecza sie innymi .. Po wydaniu płyty mogą się wydarzyć tylko 2 scenariusze - wyda świetną płytę i powróci w dobrym stylu, albo ... wyda jakieś gówno (przepraszam za słowo ;-) ) i nikt juz nie bedzie go chciał słuchać :surrender: .. Oby ten pierwszy wariant ;-)
Have a nice day!
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

chory pisze:
A wracając do tematu: juz zaczyna mnie wkurzac ta w współpraca z tyloma muzykami ...

Dlaczego Cie wkurza? Przeciez to zupelnie normalne.
Obrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

No właśnie, w końcu na poprzednich płytach wiele świetnych utworów Mike skomponował w duecie z kimś, bądź skomponowano je specjalnie dla niego, mi to nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

To że Michael z kimś współpracuje nie ozncza zupełnie niczego.
Przed wydaniem poprzednich płyt też pojawiało się mnóstwo informacji o artystach których utwory znajdą się na albumie - nic takiego się nie stało.
Wszyscy wiemy jak ciężko Michael pracuje nad każdą płytą i ile piosenek pisze, wygląda na to że poprostu szuka różnych nowych pomysłów i możliwości - jak zwykle.
Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

Na różnych portalach prawie codziennie ktoś się przyznaje do współpracy z Michaelem nad nowa płytą. To chyba nawet częściej są fantazje samych dzienniakarzy niż potencjalnych zainteresowanych.

Już pomijam dzikie hordy ludzi spod hasła: "piszę dla Michaela, ale nie wiem czy wykorzysta moje utwory." Po którym to stwierdzeniu owi wielcy autorzy piosenek rozwijają swoja wizję na temat "jakie Michael ma sznase"... :wariat:
Ostatnio zmieniony ndz, 27 gru 2009, 0:46 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Jakoś się do Williama przekonać nie mogę... :-/
Fajny chłoooopak, album mi się pewnie spodoba (jak wszystkie, nie jestem wybredna ;D ) ale czy to nie mógł być ktoś inny? Jak usłyszałam singiel promujący jego nową płytę to mi wszystkie kończyny opadły, przeraziłam się na samą myśl że to TEN Will.i.am współpracuje z Michaelem i że ma całkiem sporo do powiedzenia na temat albumu : |
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

Żeby było jasne - Will.I.Am nie jest producentem całego albumu. Zrobili razem 3 piosenki, ta czwarta została napisana przez Michaela a
on jest tylko producentem. Nie oznacza to jednak, że trafia one na album i że kiedykolwiek ujrzą światło dzienne.

Swoją drogą Will.I.Am wyprodukował ostatnio dużo naprawdę dobrej muzyki, nie komercyjnej tj Black Eyed Peas.

Dzięki Buszmen!
Ostatnio zmieniony wt, 28 sie 2007, 11:15 przez BillieJean, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bee

Post autor: Bee »

BillieJean pisze:Swoją drogą Will.I.Am wyprodukował ostatnio dużo naprawdę dobrej muzyki, nie komercyjnej tj Black Eyed Peas.
japrosic Nio, choć jeden zorientowany... ;-)
Racja, singiel promujący jego jego najnowszy LP to kompletna pomyłka jak słucham go z podziwem od 4 lat, tak to pierwszy kawałek, który mnie ewidentnie odrzucił, nie ma co się sugerować.
Polecam jego dwa poprzednie solowe albumy, dwa "bezfergiowe" albumy BEP i "Timeless" Sergio Mendes'a, pierwszą produkcja w ramach 'will.i.am music group', gdyby ktoś miał się jeszcze obawiać... ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
keep_the_faith

Post autor: keep_the_faith »

cicha pisze:Lucy Diamonds: Krążą plotki, że Ty i Will.I.Am pracujecie razem nad nowym albumem MJ'a. Czy to prawda?
cicha pisze:Teddy Riley: Prawda.
Czegoś tu nie rozumiem... Najpierw mówi, że pracują nad nową płytą a potem:
cicha pisze:jeśli mnie wezwie - stawię się u niego
jeśli? No to pracuje czy czeka na wezwanie? Żądam wyjaśnień ;-)
Chocolate

Post autor: Chocolate »

keep_the_faith pisze: No to pracuje czy czeka na wezwanie? Żądam wyjaśnień ;-)
Myślę, że to chodzi o to, że oni nie spędziają z MJem 24/7 tylko wtedy kiedy Michael do nich zadzwoni i mówi, że teraz będziemy pracować nad tym i nad tym to tak samo Will.I.Am jak i Teddy Riley do niego przyjeżdżają. Pracują z nim w sensie teoretycznym cały czas, a w sensie praktycznym jak spotkają się z MJem :wariat: Mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi ;-) Ja przynajmniej tak to zrozumiałam.
somewhere
Awatar użytkownika
Bee

Post autor: Bee »

cicha pisze:Ale nie zmienia to faktu, że tę część wypowiedzi Riley'a zrozumiałam tak, jak opisała to Chocolate... :knuje:
Nie, teraz sens zdania jest taki, że być może będą ze sobą pracować, ale póki co Riley nie jest w nic specjalnie zaangażowany i czeka na sygnał od MJ... :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Lilith

Post autor: Lilith »

Ale jeśli chodzi o premierę, to nie wiem... on mówi [naśladuje] "Piosenki są w porządku, ale nie chcę ich użyć..."
Pewnie nie są aż tak w porządku jak być powinny (czyt.jak na płytę Michaela przystało ;-) )
"Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit"
/nie byłoby wielkiego geniuszu bez domieszki szaleństwa/
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

No cóż, nie rzadko u Michaela zdarzało się, że utwory doskonałe na płytę nie trafiały...
ODPOWIEDZ