Skąd się wzięły Wasze nicki?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

A mój nick jest koszmarnie trudny do rozszyfrowania...
Po prostu jestem agnieszka,ale żeby się nie postarzac to krótko i zwięźle - aga :) jedno a dodalam ot tak ;)
♥ MJ
Obrazek
Awatar użytkownika
Lady_Malkavian

Post autor: Lady_Malkavian »

cóż co do mojego nicka to nie wiem, czy ktoś z Was zna i orientuje się, co to za dziwne są gry te gry rpg ;-)

więc dla tych co nie wiedzą, wklejam fragmencik, który po części wyjaśni ten trudny skrót jakim jest rpg

Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, często zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) - gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. Cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających. Jej celem na ogół jest rozegranie gry według zaplanowanego scenariusza i osiągnięcie umownie określonych, lub indywidualnych celów, przy zachowaniu wybranego zestawu reguł, zwanego mechaniką gry.

i ja tak od 2-3 lat gram regularnie w Wampira Maskaradę, a tam jeden z klanów nosi nazwę Malkavian.

Lady wiadomo jak się tłumaczy z angielskiego

PS bez obaw, wampirem nie jestem i nikogo nie gryzę nenene
KOBIETA JEST CUDEM BOSKIM, SZCZEGÓLNIE JEŚLI MA DIABŁA ZA SKÓRĄ
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Lady_Malkavian pisze:bez obaw, wampirem nie jestem i nikogo nie gryzę
To raczej Ty się bój, bo znam takich co tu sa i gryzą ;-)

...pzdr
siadeh_the_vampire
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Agatka

Post autor: Agatka »

Agatka-chyba wiadomo skad sie wzial ten nick ;) bardzo lubie,jak sie tak do mnie mowi... ;) zapamietajcie to sobie ;pp ;-)
"Every day create your history"
Majxs

Post autor: Majxs »

kumpel kiedyś do mnie powiedział (wymowa:Majks) ja do tego dobrałem pisownie i tak już zostało...:)
Awatar użytkownika
Monique

Post autor: Monique »

Mój nick wziął się z francuskiego Monika czyli Monique :) Na innych forach czy komentarzach jestem zarejestrowana jako Monique von Derlyn. Derlyn wzięło się od nazwiska mojego ukochanego rycerza z gry RPG "Baldur's Gate2" Anomena Derlyna. Jednak tu "zmniejszyłam" mój nick ponieważ jest taki typowo "fantastyczny" no i to chyba było by niewygodne mieć taki długi :smiech: nick :smiech:
Lubie Michaela Jacksona.
Kocham gry RPG.
Uwielbiam książki.
Nie lubie różowego.
Niektórzy przez to mnie dyskryminują...
Czy to nie jest dziwne?
Awatar użytkownika
Annie5

Post autor: Annie5 »

:) Hym... Mój nick, jak zdawało mi się, jest dosyc łatwo skojażyć, zwłaszcza na forum o MJ'u.
Ale padło juz wczesniej do mnie pyt. skąd własnie taki.
A więc:
chciałam sobie 'nadac' ;) coś związanego z Michaelem.
Pierwsza mysl: BillieJean.
Ale wszędzie gdzie się chciałam zarejestrowac pod takim pseudo, był zajęty... oO
Więc wyczaiłam w SmoothCriminal'u Annie i mi się spodobało :D
A piąteczka na końcu, to na cześć dnia moich urodzin

;)
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Boska Erna Shorter

Post autor: Erna Shorter »

Już kilka osób mnie o to pytało,więc postanowiłam zdradzić skąd wziął sie mój nick.

Erna Shorter - wymyślił go kiedyś, w żartach mój kuzyn,żeby nie używać na swoim blogu mojego imienia i nazwiska.

Erna - nie wiem skąd czerpał inspirację,ale imię jest dość zabawne.

Shorter - to od nazwiska. Mam niemieckie nazwisko,które po polsku znaczy "dłuższa",a mój kuzyn zrobił ze mnie "krótszą" po angielsku. ;-)
On miewa takie pomysły. Przyznam,że ten spodobał mi się od razu. ;-)

Pewnie zauważyliście,że czasem przed nickiem,jak i w awatarku wpisuję słowo "boska". Nie jest to z jakiegoś samouwielbienia (bleee) ,tylko z powodu pewniej zabawnej historii,ktora mi się przytrafiła 2 lata temu.

Pewnego pięknego,słonecznego dnia wsiadłam do przeuroczego i nagrzanego tramwaju. Stanęłam przy oknie i wsparłam się ręką o rurkę. Nagle poczułam,coś na nogach - to był... wózek ze śmieciami pewnego żula. Zahaczył mnie nim,spojrzałam na niego,a ten uśmiechnął się i dwukrotnie przeprosił,chwytajac mnie za ramię. Po chwili poczułam coś strasznego...okazało się,że gosć mnie obwąchuje. Odwróciłam się i pytam - "Co pan robi?",a on na to "Jesteś boska",zapytałam "Słucham?",a gościu odrzekł "Jesteś boska,a jeśli ja tak mowię to tak jest"Po chwili poklepał mnie po pleacach wysiadł z pojazdu.

Tak mnie to rozbawiło,że postanowiłam to dodać do mojego nicka i tak oto powstała "Boska Erna Shorter".

Nie chciałam też pokazywać się ludziom z internetu,dlatego stworzyłam sobie, swój nowy,trochę dziwaczny wizerunek.

Oto ja :

Obrazek

Pewnie jak wiecie,zaczerpnęlam ten kadr z filmu "Labirynt". Strasznie mi się spodobał ten robaczek,czy cokolwiek to jest i tak oto powstała Erna.
Dziś znana też jestem jako Ernuś,Ernula czy jak tam wolicie.
W każdym bądź razie osób,które mnie tak nie nazywają jest coraz mniej. ;-)

Pzdr ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
prison break

Post autor: prison break »

ERNA to tez jest imie Aniola z Koranu:) to tak na marginesie;)
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Mój nick wziął się od utworu "In the closet" z płyty Dangerous
Awatar użytkownika
Kaskon

Post autor: Kaskon »

a moj od imienia...
Kasia :)
Wlasciwie jest to przezwisko, ktore wymyslil dla mnie moj brat(on ma na imie Krzys i przezwisko - Krzyśkon)

P.S. Tak naprawde to Kaśkon, ale zrobilam Kaskon bo sie szybciej i latwiej wpisuje...:)
Ostatnio zmieniony czw, 20 wrz 2007, 17:45 przez Kaskon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

prison break pisze:ERNA to tez jest imie Aniola z Koranu:) to tak na marginesie;)
Oooo! Qrcze, podoba mi się to :aniol: dzięki Prison ;-)
Speed Demon pisze:Mój nick wziął się od utworu "In the closet" z płyty Dangerous
No tak,to wydaje się być oczywiste... :smiech: ;-)

Pzdr
Obrazek
Awatar użytkownika
Bee

Post autor: Bee »

Gdziekolwiek się nie loguję - chrzczę się Bejbi, tak też mówią na mnie przyjaciele.
Niestety, jako żem mondra istota, zablokowałam sobie dostęp do tego nicka, nie aktywując konta na czas.
Zostałam Bee, od pierwszej literki... :-/
Obrazek
Awatar użytkownika
Michalinka

Post autor: Michalinka »

Mój sie wziął od tego, ze lubie MJ''a Michael to znaczy Michał, a jako kobieta to Michalinka
Obrazek
Who's bad?
Keity1801

Post autor: Keity1801 »

Mój nick to poprostu imię i data urodzenia nic skomplikowanego ;-)
ODPOWIEDZ