Skąd się wzięły Wasze nicki?
- Lady_Malkavian
cóż co do mojego nicka to nie wiem, czy ktoś z Was zna i orientuje się, co to za dziwne są gry te gry rpg
więc dla tych co nie wiedzą, wklejam fragmencik, który po części wyjaśni ten trudny skrót jakim jest rpg
Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, często zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) - gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. Cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających. Jej celem na ogół jest rozegranie gry według zaplanowanego scenariusza i osiągnięcie umownie określonych, lub indywidualnych celów, przy zachowaniu wybranego zestawu reguł, zwanego mechaniką gry.
i ja tak od 2-3 lat gram regularnie w Wampira Maskaradę, a tam jeden z klanów nosi nazwę Malkavian.
Lady wiadomo jak się tłumaczy z angielskiego
PS bez obaw, wampirem nie jestem i nikogo nie gryzę

więc dla tych co nie wiedzą, wklejam fragmencik, który po części wyjaśni ten trudny skrót jakim jest rpg
Gra fabularna (inaczej RPG, z ang. role-playing game, często zwana grą wyobraźni, potocznie erpegiem lub rolplejem) - gra, w której gracze (od jednego do kilku) wcielają się w role fikcyjnych postaci. Cała rozgrywka toczy się w fikcyjnym świecie, istniejącym tylko w wyobraźni grających. Jej celem na ogół jest rozegranie gry według zaplanowanego scenariusza i osiągnięcie umownie określonych, lub indywidualnych celów, przy zachowaniu wybranego zestawu reguł, zwanego mechaniką gry.
i ja tak od 2-3 lat gram regularnie w Wampira Maskaradę, a tam jeden z klanów nosi nazwę Malkavian.
Lady wiadomo jak się tłumaczy z angielskiego
PS bez obaw, wampirem nie jestem i nikogo nie gryzę

KOBIETA JEST CUDEM BOSKIM, SZCZEGÓLNIE JEŚLI MA DIABŁA ZA SKÓRĄ
Mój nick wziął się z francuskiego Monika czyli Monique :) Na innych forach czy komentarzach jestem zarejestrowana jako Monique von Derlyn. Derlyn wzięło się od nazwiska mojego ukochanego rycerza z gry RPG "Baldur's Gate2" Anomena Derlyna. Jednak tu "zmniejszyłam" mój nick ponieważ jest taki typowo "fantastyczny" no i to chyba było by niewygodne mieć taki długi
nick 

Lubie Michaela Jacksona.
Kocham gry RPG.
Uwielbiam książki.
Nie lubie różowego.
Niektórzy przez to mnie dyskryminują...
Czy to nie jest dziwne?
Kocham gry RPG.
Uwielbiam książki.
Nie lubie różowego.
Niektórzy przez to mnie dyskryminują...
Czy to nie jest dziwne?
:) Hym... Mój nick, jak zdawało mi się, jest dosyc łatwo skojażyć, zwłaszcza na forum o MJ'u.
Ale padło juz wczesniej do mnie pyt. skąd własnie taki.
A więc:
chciałam sobie 'nadac' ;) coś związanego z Michaelem.
Pierwsza mysl: BillieJean.
Ale wszędzie gdzie się chciałam zarejestrowac pod takim pseudo, był zajęty... oO
Więc wyczaiłam w SmoothCriminal'u Annie i mi się spodobało :D
A piąteczka na końcu, to na cześć dnia moich urodzin
;)
Ale padło juz wczesniej do mnie pyt. skąd własnie taki.
A więc:
chciałam sobie 'nadac' ;) coś związanego z Michaelem.
Pierwsza mysl: BillieJean.
Ale wszędzie gdzie się chciałam zarejestrowac pod takim pseudo, był zajęty... oO
Więc wyczaiłam w SmoothCriminal'u Annie i mi się spodobało :D
A piąteczka na końcu, to na cześć dnia moich urodzin
;)
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Boska Erna Shorter
Już kilka osób mnie o to pytało,więc postanowiłam zdradzić skąd wziął sie mój nick.
Erna Shorter - wymyślił go kiedyś, w żartach mój kuzyn,żeby nie używać na swoim blogu mojego imienia i nazwiska.
Erna - nie wiem skąd czerpał inspirację,ale imię jest dość zabawne.
Shorter - to od nazwiska. Mam niemieckie nazwisko,które po polsku znaczy "dłuższa",a mój kuzyn zrobił ze mnie "krótszą" po angielsku.
On miewa takie pomysły. Przyznam,że ten spodobał mi się od razu.
Pewnie zauważyliście,że czasem przed nickiem,jak i w awatarku wpisuję słowo "boska". Nie jest to z jakiegoś samouwielbienia (bleee) ,tylko z powodu pewniej zabawnej historii,ktora mi się przytrafiła 2 lata temu.
Pewnego pięknego,słonecznego dnia wsiadłam do przeuroczego i nagrzanego tramwaju. Stanęłam przy oknie i wsparłam się ręką o rurkę. Nagle poczułam,coś na nogach - to był... wózek ze śmieciami pewnego żula. Zahaczył mnie nim,spojrzałam na niego,a ten uśmiechnął się i dwukrotnie przeprosił,chwytajac mnie za ramię. Po chwili poczułam coś strasznego...okazało się,że gosć mnie obwąchuje. Odwróciłam się i pytam - "Co pan robi?",a on na to "Jesteś boska",zapytałam "Słucham?",a gościu odrzekł "Jesteś boska,a jeśli ja tak mowię to tak jest"Po chwili poklepał mnie po pleacach wysiadł z pojazdu.
Tak mnie to rozbawiło,że postanowiłam to dodać do mojego nicka i tak oto powstała "Boska Erna Shorter".
Nie chciałam też pokazywać się ludziom z internetu,dlatego stworzyłam sobie, swój nowy,trochę dziwaczny wizerunek.
Oto ja :

Pewnie jak wiecie,zaczerpnęlam ten kadr z filmu "Labirynt". Strasznie mi się spodobał ten robaczek,czy cokolwiek to jest i tak oto powstała Erna.
Dziś znana też jestem jako Ernuś,Ernula czy jak tam wolicie.
W każdym bądź razie osób,które mnie tak nie nazywają jest coraz mniej.
Pzdr
Erna Shorter - wymyślił go kiedyś, w żartach mój kuzyn,żeby nie używać na swoim blogu mojego imienia i nazwiska.
Erna - nie wiem skąd czerpał inspirację,ale imię jest dość zabawne.
Shorter - to od nazwiska. Mam niemieckie nazwisko,które po polsku znaczy "dłuższa",a mój kuzyn zrobił ze mnie "krótszą" po angielsku.

On miewa takie pomysły. Przyznam,że ten spodobał mi się od razu.

Pewnie zauważyliście,że czasem przed nickiem,jak i w awatarku wpisuję słowo "boska". Nie jest to z jakiegoś samouwielbienia (bleee) ,tylko z powodu pewniej zabawnej historii,ktora mi się przytrafiła 2 lata temu.
Pewnego pięknego,słonecznego dnia wsiadłam do przeuroczego i nagrzanego tramwaju. Stanęłam przy oknie i wsparłam się ręką o rurkę. Nagle poczułam,coś na nogach - to był... wózek ze śmieciami pewnego żula. Zahaczył mnie nim,spojrzałam na niego,a ten uśmiechnął się i dwukrotnie przeprosił,chwytajac mnie za ramię. Po chwili poczułam coś strasznego...okazało się,że gosć mnie obwąchuje. Odwróciłam się i pytam - "Co pan robi?",a on na to "Jesteś boska",zapytałam "Słucham?",a gościu odrzekł "Jesteś boska,a jeśli ja tak mowię to tak jest"Po chwili poklepał mnie po pleacach wysiadł z pojazdu.
Tak mnie to rozbawiło,że postanowiłam to dodać do mojego nicka i tak oto powstała "Boska Erna Shorter".
Nie chciałam też pokazywać się ludziom z internetu,dlatego stworzyłam sobie, swój nowy,trochę dziwaczny wizerunek.
Oto ja :

Pewnie jak wiecie,zaczerpnęlam ten kadr z filmu "Labirynt". Strasznie mi się spodobał ten robaczek,czy cokolwiek to jest i tak oto powstała Erna.
Dziś znana też jestem jako Ernuś,Ernula czy jak tam wolicie.
W każdym bądź razie osób,które mnie tak nie nazywają jest coraz mniej.

Pzdr

- prison break
- Speed Demon
a moj od imienia...
Kasia :)
Wlasciwie jest to przezwisko, ktore wymyslil dla mnie moj brat(on ma na imie Krzys i przezwisko - Krzyśkon)
P.S. Tak naprawde to Kaśkon, ale zrobilam Kaskon bo sie szybciej i latwiej wpisuje...:)
Kasia :)
Wlasciwie jest to przezwisko, ktore wymyslil dla mnie moj brat(on ma na imie Krzys i przezwisko - Krzyśkon)
P.S. Tak naprawde to Kaśkon, ale zrobilam Kaskon bo sie szybciej i latwiej wpisuje...:)
Ostatnio zmieniony czw, 20 wrz 2007, 17:45 przez Kaskon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
- Michalinka