A to w niczym nie przeszkadza, żeby zrobić się na czarnoBee pisze:jakbym była czarna, to może bym sobie takie cuś machnęła... :) hihi

Ja na pzykład jestem blondynką (nie wiem, czy powinnam o tym publicznie pisać

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
A to w niczym nie przeszkadza, żeby zrobić się na czarnoBee pisze:jakbym była czarna, to może bym sobie takie cuś machnęła... :) hihi
no pewnie,ze powinnas,tym bardziej brawa za poświecenieM.Dż.* pisze: Ja na pzykład jestem blondynką (nie wiem, czy powinnam o tym publicznie pisać )
hm to jeszcze zalezy jaka trwala się robiMajkel ze stalowej wieszco jak zrobisz se trwala to bedziesz musiala co dwa tygodnie chodzic do fryzjera....pewnie
NAJLEPIEJ SOBIe KUP LOKOWKE pianke i lakier do wlosow!!!...
Broń BOŻE!Patty pisze:Majkel ze stalowej wieszco jak zrobisz se trwala to bedziesz musiala co dwa tygodnie chodzic do fryzjera....pewnie
NAJLEPIEJ SOBIe KUP LOKOWKE pianke i lakier do wlosow!!!...
Wiesz, poświęcenie to to było w 1999, kiedy postanowiłam na stałe zmienić kolor, bo mialam dosyć jednorazowych spray'ów barwiącychAgaa pisze:no pewnie,ze powinnas,tym bardziej brawa za poświecenieM.Dż.* pisze: Ja na pzykład jestem blondynką (nie wiem, czy powinnam o tym publicznie pisać )![]()
Myślę,że żeby włosy trzymaly się trochę dłużej (i wnioskuję,że przy tańcu ;) ) przede wszystkim nie zakręcac je na lokowkę (bo to od razu opada jezeli wlosy są cięzkie,niepokorne etc) tylko najlepiej na ... folię aluminiową. Z racji tego, że zajmuję się tańcem irlandzkim,a w tradycji irlandziej tancerki muszą miec kręcone włosy, dziewczyny na zawody zawsze polecają papilociki z folii aluminiowej.Po prostu robi się takie papilotki z folii skrecając ją na odpowiednią grubość (to zalezy od tego jakie chcemy uzyskac efekt) i na wilgotne wlosy z dodatkiem pianki zakręcamy w takie ślimaki,czyli jak na papiloty. Naprawdę robią się super loki,niejedne już odkręcałam przed zawodami i są super ,i trzymają się nie wiem jakim cudem, ale serio dłuzej niz po lokowce albo po zwykłych piankowych papilotach. Potem żeby się trzymało radzę zainwestowac w dobrą piankę, płyn podkreslajacy skręt loków,albo wosk do stylizacji włosów (trzeba się po pytac o te kosmetyki w salonach).Lakiery odradzam.Naprawdę sklejają i powodują matowienie włosów. W czasie występu,imprezy albo zawodów po prostu trzeba miec piankę i taki płyn do loków przy sobie i działac na bierząco,nie wiem czy są jakies ine wyjscia.M.Dż* pisze:Nie próbowałam proponowanego przez Agaa styling'u.
Proszę napisz mi coś więcej na ten temat
W jaki sposób "łamie" się w tym przypadku włos?
Moje są niestety bardzo niepokorne i wszelkie nawet lokówki z pianką i lakierem zdają egzamin na jakąś godzinę
Ale może to jest jakiś złoty środek....?
Właśnie miałam się Ciebie Agaa pytać czy to prawda. Bo kiedyś na pewnym forum o tym tańcu była wzmianka o loczkach i ludzie stwierdzili, że wystarczy zwykły ręcznik papierowy, czy nawet papier toaletowy. O folii nic nie było, ale różni ludzie mają różne zwyczaje. Jedno licho w sumie. Im cieńsze pasma włosów tym oczywiście mniejsze loczki i bujniejsza fryzura. Wnioskuję z twojego posta, że to była prawda. Zacznę się kiedyś uczyć tańca, to i może tym sposobem się pozakręcam na głowie i zdam relacje co wyszłoAgaa pisze:Z racji tego, że zajmuję się tańcem irlandzkim,a w tradycji irlandziej tancerki muszą miec kręcone włosy, dziewczyny na zawody zawsze polecają papilociki z folii aluminiowej.
Gdybym ja Cię teraz zobaczyła w blond włosach, to bym nie mogła przeboleć, że już nie jesteś "taką ladną czarnulką"... Masz jakieś zdjęcie z cudownych blond-czasów?M.Dż.* pisze:Ino moja babulka nigdy nie mogła przeboleć, że ja już nie jestem "taką ładną blondyneczką"
Bardzo bym była wdzięcznaAgaa pisze:Co do owego stylingu,nie znam szczegołów,ale gdy bedę miała możliwosc to się wypytam.
Hmmm...Luth pisze:Gdybym ja Cię teraz zobaczyła w blond włosach, to bym nie mogła przeboleć, że już nie jesteś "taką ladną czarnulką"... Masz jakieś zdjęcie z cudownych blond-czasów?![]()
Michaela Jacksona juz widziałam jako blondyna... przerobionego w Photoshopie. Teraz czas na Majkela Dżeksona*...![]()
Odpowiem tylko i koniec OT,obiecuję!I tak właściwie Agaa... dlaczego koniecznie muszą? Skąd się wzięła tradycja [łamana przez szoły typu Riverdance] na kręcone włosy u tancerek?
napewno ok 3 miesiecy się trzyma i nie schodzi jak farba,tylko powoli się rozprostowuje.Ten "styling" mógłby być alternatywą, ale pod warunkiem, że to coś na dłuższą metę
Huehue,bez kitu podobna ;)Jako Macauley Culkin
...