Galeria zdjęć na stronie głównej

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

MJowitek

Galeria zdjęć na stronie głównej

Post by MJowitek »

Buszmen wyraził nadzieję, że wszystko w niej działa bez problemu, ale niestety tak nie jest.

Pojawiło się wiele przykrych wpisów. Od kogoś anonimowego, kogoś, kto najwyraźniej nie chce powiedzieć kim jest na tym forum.
Albo kim BYŁ.

Pisać tam może każdy, zalogowani i niezalogowani, co dla zbanowanych jest chyba wspaniałą okazją do zemsty.
Bo tak własnie podejrzewam, że to ktoś, kto został usunięty z naszego forum.

MJowisko to pewnego rodzaju wizytówka nas samych, zaglądamy tam teraz głównie my, ale np. za rok, kiedy przyjdzie czas kolejnej imprezy, pewnie wpadnie tam więcej osób, nowych MJówek, żeby się przekonać czy warto tam jechać i jaka panuje wśród nas atmosfera.

A w chwili obecnej atmosfera panuje bardzo niemiła.

Czy dałoby się zrobić tak, aby mogli tam pisać tylko zalogowani na forum, automatycznie ze swojego nicka (żeby nie było też możliwości podszywania się pod kogoś innego).

Bardzo dziękuję.
Mam nadzieję, że ktoś (Buszmen?) poprawi działanie naszej galerii.
viva201

Post by viva201 »

jestem za i popieram taka akcje, a poza tym chyba wiem kto za tym siedzi...
:knuje: :knuje: :knuje:
Image
MJowitek

Post by MJowitek »

viva201 wrote:poza tym chyba wiem kto za tym siedzi...
Tak sobie tylko przypuszczasz (też mam kilku kandydatów) czy coś wiesz?

EDIT. Ooo, gdzieś tu cichą widziałam w okolicy z podobnym postem. Pozdrowienia dla cichej. Aloooha.
Last edited by MJowitek on Thu, 30 Aug 2007, 11:43, edited 1 time in total.
cicha

Post by cicha »

O właśnie...widzę, że już problem został dostrzeżony (skasowałam swojego posta)...proszę zróbcie z tym coś...
wkurzają ci anonimowi...
:/
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
MJowitek

Post by MJowitek »

cicha wrote:skasowałam swojego posta
No widziałam. Nawet na niego odpowiedziałam, ale jak wysłałam to zdążyłaś się wykasować i forum się oburzyło, że nie moge odpowiadać na nieistniejące posty. Doprawdy cóż za sztywne zasady... :-)
viva201

Post by viva201 »

MJowitek mam przypuszczenia co do jednej osoby...
Image
M.Dż.*
V.I.P.

Post by M.Dż.* »

I ja podłączam się do prośby (zresztą rozmawiałam o tym wczoraj z Buszmenem japrosic )
Cóż, intuicja MJowitka nie zawodzi- nie odkryję Ameryki, jeśli powiem, że niejaki Biesiadny to zbanowany przeze mnie wapniak72, a niejaki Jam to Majxs, który dostał ode mnie wczoraj ostrzeżenie.
Smutne, że próbują być sprytni, ale nie wpadli na to, że ich IP podane jest do wiadomości ogółu zarówno tu na forum, jak i w galerii.
Chłopaki- nie zabłysnęliście :diabel:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
siadeh_
V.I.P.

Post by siadeh_ »

Spodziewałam sie ze to wapniak... podpisuje sie pod petycją. Móc pisac powinni tylko uzytownicy tego forum. Inaczej bedziemy mieli nie galerię wspomnień,ale galerię obelg, a tego bysmy nie chcieli.

...pzdr
s_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
MJowitek

Post by MJowitek »

To ja tylko chciałam dodać, że mamy z dziną sporo nowych zdjęć do dodania, ale ich na razie nie damy.

Damy je do galerii jak problem z komentowaniem zostanie rozwiązany.
Wiem, że to możliwe, rozmawiałam chwilę z Rafałem. I nie tylko z nim. Da się w każdym razie.

Poczekamy więc aż galeria będzie poprawiona, bo teraz szkoda cokolwiek dodawać.
Mam nadzieję, że Buszmen szybko sie z tym upora.
Buszmen

Post by Buszmen »

Galeria jest moim pomysłem i mojego wykonania, więc biorę za nią odpowiedzialność. Cała galeria jest oczywiście moderowana i na bieżąco staram się usuwać wszystkie niekulturalne komentarze.

Tak jak Kasia zauważyła, IP każdego, kto się wpisze jest widoczne dla wszystkich.

Był poza tym taki zamysł, ażeby możliwość komentowania mieli wyłącznie użytkownicy forum MJPT. Jednakże, jak mogliście zauważyc na liście uczestników MJowiska, było sporo osób z poza forum, dlatego takie ograniczenie byłoby bardzo nie fair. Konsultowałem to z Rafałem i przychylił się on do tego pomysłu.

Jowito! Obecnie wg mnie panuje tam atmosfera pustki, bo tworząc tą galerię spodziewałem się czegoś na kształt galerii z pierwszych zlotów, gdzie komentarz komentarza poganiał błyskotliwością i humorem. Złą atmosferę tworzą niemiłe komentarze, ale tylko wtedy, gdy nie przytłaczają je miłe komentarze. Poza tym mów za siebie, ale Dzina przekazała mi już część zdjęć i będziemy sukcesywnie wrzucać je do galerii.

Zapraszam zatem wszystkich krytykujących do pomocy w moderowaniu galerii, a wszystkich komentujących do ... galerii. ;-)
viva201

Post by viva201 »

a czy jest możliwość poblokowania IP?? chyba da się???
Image
MJowitek

Post by MJowitek »

Buszmen wrote:Cała galeria jest oczywiście moderowana i na bieżąco staram się usuwać wszystkie niekulturalne komentarze.
No własnie sęk w tym, że nie jest.
Zostały co prawda usunięte przykre komentarze spod filmiku Kasi, ale na przykład te pod Erwinem, Mikiem czy Arkiem zostały. Dlaczego?

Buszmen wrote:na liście uczestników MJowiska, było sporo osób z poza forum, dlatego takie ograniczenie byłoby bardzo nie fair. Konsultowałem to z Rafałem i przychylił się on do tego pomysłu.
Ludzie spoza forum mogą się przeciez szybko i prosto zalogować.
Rafał był tak jak Ty od początku za tym, żeby galeria była ogólnodostępna czy był za zalogowanymi użytkownikami?

Buszmen wrote:Złą atmosferę tworzą niemiłe komentarze, ale tylko wtedy, gdy nie przytłaczają je miłe komentarze.
Trudno ignorować przykre wypowiedzi skierowane do osób, które się ceni. Ludzie odruchowo włączają się do dyskusji sprowokowanej przez spamerów, zwłaszcza, że te wypowiedzi na niskim poziomie wcale nie były od razu usuwane. Te co wykasowałeś dzisiaj tkwiły tam od jakiegoś czasu i jestem pewna, że je widziałeś.
Galeria to super pomysł i ciesze się, że ją zrobiłeś. Tylko dlaczego by nie zrobić z niej naprawdę fajnego miejsca?

Buszmen wrote:Poza tym mów za siebie, ale Dzina przekazała mi już część zdjęć i będziemy sukcesywnie wrzucać je do galerii.
Rozmawiałam wczoraj o tym z Tobą, kiedy powiedziałam o tym, że mamy tych zdjęć tak dużo, odpowiedziałeś, że chyba dasz dzinie hasło żeby sama je powsadzała, że wsadzenie 50 zdjęć zajmuje godzinę a ona ich ma..no..duzo więcej ;-) Dziś zapytałam dzinę na czym stoi, powiedziała że faktycznie to ona ma je wsadzać, miałam jej w tym pomóc. Czekała na jakies instrukcje od Ciebie jeszcze.
To, żebyśmy dały zdjęcia dopiero jak rozwiążesz problem galerii, było moim pomysłem, owszem, ale rozmawiałam o tym z dziną i się zgodziła. W końcu miałyśmy się tym zajmowac my dwie. Bardzo miło z Twojej strony, że jednak się zdecydowałeś jej pomóc, ale nie pisz prosze "mów za siebie" po tym co wcześniej nam dałes do zrozumienia. Dzięki z góry.
Buszmen

Post by Buszmen »

Moderowanie wcale nie jest łatwe. Należy sobie postawić pewne zasady i twardo się ich trzymać. Galeria daje Wam możliwość pisania komentarzy, a nie komplementów. Od zawsze uważam internet za wolne medium, gdzie można wyrażać swoją opinię, jakkolwiek ona by była. Krytyka może być jednak kulturalna i niekulturalna. I ja właśnie tą drugą będę usuwał.

Skoro Jowita tak bardzo się przejmujesz galerią, to pogadamy z Rafałem i wciągnę Cię na pokład. ;-)
MJowitek

Post by MJowitek »

Buszmen wrote:Skoro Jowita tak bardzo się przejmujesz
To nie to, że "się przejmuję". I jak widać po tym wątku, nie tylko mnie wkurzali dwaj cudowni spamerzy. Jeśli są już zablokowani i nie moga komentować, to myślę, że kolejna osoba do opieki nad stroną nie jest potrzebna. No chyba, że jest, to moge pomóc.
Buszmen

Post by Buszmen »

Ich nie można zablokować. Jakby chcieli, to mogą też rejestrować się na forum. Niestety tak to jest!
Post Reply