Czy Michael potrafiłby zatańczyć, jak za dawnych lat?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Z ciekawością przeczytałam całą tę dyskusję.
Moja opinia,jako tancerki jest taka,że :
1)Nie wiem czy zauważyliście,ale mówimy o jednym z najlepszych tancerzy świata
2)Wielu tanecznych guru,czyt.Michael Flatley czy mistrzowie tanga argetyńskiego są obecnie w świetnej formie i dopiero teraz docenia się ich rozwagę,sprawność i dojrzałość tańca.Flatley jest w tym samym wieku co Michael i jest w świetnej formie,a mogę śmiało zaryzykowac stwierdzeniem,że w czasach świetności MJ tańczył lepiej od Flatleya (o ile można porownywac odmienne gatunki tańca).
3)MJ ma dar od Boga,czyli naturalne,cudowne wyczucie rytmu i on kocha tańczyć tak samo jak śpiewać.To nie jest wyuczone,on nie musi powtarzac układu godzinami i zapamiętywać choreo.On ma po prostu wielki talent i takie spekulacje czy mu się uda czy nie są po prostu bezsensowne.
Potrafi świetnie tańczyć i napewno z tego nie zrezygnuje.Do końca życia będzie świetnie tańczyl bo ma to we krwi,w sercu etc.
Co do trzymania kondycji MJ nigdy nie wyglądal na przesadnie umięsnionego,ale nigdy też nie brakło mu wyraźnie tchu przy koncertach (z tego co widziałam). On ma po prostu świetne predyspozycje do tańca,jest do tego urodzony i myslę,że nie potrzeba mu ciągłego ćwiczenia.
Tańczyć będzie napewno.Może spokojniej,dojrzalej,ale napewno.
Uffff koniec ;p
Moja opinia,jako tancerki jest taka,że :
1)Nie wiem czy zauważyliście,ale mówimy o jednym z najlepszych tancerzy świata
2)Wielu tanecznych guru,czyt.Michael Flatley czy mistrzowie tanga argetyńskiego są obecnie w świetnej formie i dopiero teraz docenia się ich rozwagę,sprawność i dojrzałość tańca.Flatley jest w tym samym wieku co Michael i jest w świetnej formie,a mogę śmiało zaryzykowac stwierdzeniem,że w czasach świetności MJ tańczył lepiej od Flatleya (o ile można porownywac odmienne gatunki tańca).
3)MJ ma dar od Boga,czyli naturalne,cudowne wyczucie rytmu i on kocha tańczyć tak samo jak śpiewać.To nie jest wyuczone,on nie musi powtarzac układu godzinami i zapamiętywać choreo.On ma po prostu wielki talent i takie spekulacje czy mu się uda czy nie są po prostu bezsensowne.
Potrafi świetnie tańczyć i napewno z tego nie zrezygnuje.Do końca życia będzie świetnie tańczyl bo ma to we krwi,w sercu etc.
Co do trzymania kondycji MJ nigdy nie wyglądal na przesadnie umięsnionego,ale nigdy też nie brakło mu wyraźnie tchu przy koncertach (z tego co widziałam). On ma po prostu świetne predyspozycje do tańca,jest do tego urodzony i myslę,że nie potrzeba mu ciągłego ćwiczenia.
Tańczyć będzie napewno.Może spokojniej,dojrzalej,ale napewno.
Uffff koniec ;p
Ja jeszcze chciałam dodać, że jak oglądaliście Acces Hollywood z 2006 to gdy Will.I.Am puszczał kawałki muzyki, którą nagrali to można było zauważyć, że MJa aż "nosi" kiedy to słyszy. Po prostu muzyka tak na niego działa, gdy ją słyszy od razu ma ochotę tańczyć. Więc dla mnie jak najbardziej Michael potrafiłby zatańczyć tak jak dawniej. Przynajmniej mam nadzieję.
somewhere
-
Absolutnie uważam ze na tym forum jest miejsce nie tylko dla tych ktorzy kochają i szanują Michaela, lecz również dla tych którzy są wobec niego obojętni bądź nawet za nim nie przepadają.. ale chyba są pewne granice, Twoj post nie jest żadną krytyką, nie mówiąc już o krytyce konstruktywnej zaś chamskim, dla mnie wręcz wulgarnym sloganem skierowanym pod adresem człowieka, ktorego wielu tu ludzi (jeszcze raz to powtórze) kocha i szanuje, wszyscy jestesmy swiadomi ze złośliwi i ignoranci uwielbiają nazywać Michaela rozpadającym się dziwolągiem, mam wrażenie ze nie mają na celu o tyle co urazić Michaela ale NAS.. Fanów Jacksona.. Nie mam wątpliwosci ze zalogowales sie tu tylko i wyłącznie po to, zeby zrobić komuś przykrość.. sądząc po po tym że to jeden z Twoich pierwszych postów. Wracając jeszcze do tego co napisales.. wiec, że poziom jaki zawarłes w tej wypowiedzi czyni Cię większym wrakiem, niż w Twoim błędnym wyobrażeniu jest Michael Jackson.Szczerze wątpię, bo zanim by wykonal cały układ, musiałby zbierac z podłogi własny nos, a może i inne członki..
Bardzo prosze moderatorów jak i Admina o zrozumienie mojego offtopu, czuję jak chyba wielu z nas, potrzebe bronienia dobrego imienia Michaela Jacksona.. zawsze i wszędzie.
ps: ten człowiek napisal 4 posty, wszystkie skrajnie złośliwe.. mam nadzieje że ktoś szybko sie nim zajmie
because GirlllzzZz just wanna have fUn !!
biczys, już dzisiaj w nocy latałam za Tobą i sprzątałam na forum.
MJ Polish Team to miejsce dla tych, którzy interesują się Michael'em i nie koniecznie są jego fanatykami.
Krytykę przyjmujemy, ale pod warunkiem, że jest ona kulturalna i uargumentowana. Twoje chamskie, a zarazem dziecinne wypowiedzi do takich nie należą.
Ponieważ zarejestrowałeś się zaledwie wczoraj, a sypiesz chamstwem jak z rękawa- taryfy ulgowej dla Ciebie nie będzie.
Przy następnym takim poście wylatujesz.
Do Użytkowników forum:
W celu uniknięcia spamu, bardzo proszę proszę o nie kontynuowanie dyskusji nt. zawiłej i dalece przemyślanej wypowiedzi biczys'a w tym temacie.
Z góry dzięki
MJ Polish Team to miejsce dla tych, którzy interesują się Michael'em i nie koniecznie są jego fanatykami.
Krytykę przyjmujemy, ale pod warunkiem, że jest ona kulturalna i uargumentowana. Twoje chamskie, a zarazem dziecinne wypowiedzi do takich nie należą.
Ponieważ zarejestrowałeś się zaledwie wczoraj, a sypiesz chamstwem jak z rękawa- taryfy ulgowej dla Ciebie nie będzie.
Przy następnym takim poście wylatujesz.
Do Użytkowników forum:
W celu uniknięcia spamu, bardzo proszę proszę o nie kontynuowanie dyskusji nt. zawiłej i dalece przemyślanej wypowiedzi biczys'a w tym temacie.
Z góry dzięki
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
OFFToP:Sory za ten tekst, ,,. Słuchajcie, wczoraj była u mnie impreza, w wyniku czego, prawda, napisałam co mi przyszło na język. nie chciałam was urazic, chciciaż sama nei jest w stanie zrozumiec jak mozna byc czyimś fanem w sposób tak bezkrytyczny.,. nie rozumiem tego, ale byc moze wynika to z faktu, iz nie dane mi było nigdy czegos takiego doświadczyc.
Wracając do tematu, osobiście uważam , że Jacksonowi na podobne wybryki jak kiedyś nie pozwoliłaby głównie kondycha, bo pewnych rzeczy, takich jak kroki czy ruchy w tańcu raczey sie nei zapomina.., natomiast pewna jestem, iż nie wyglądałoby to już tak ...hm .. estetycznie jak te kilkadziesiąt lat temu.,
ps.: biczys sie nie odmienia, a już na pewno nie według męskoosobowej deklinacji.
Wracając do tematu, osobiście uważam , że Jacksonowi na podobne wybryki jak kiedyś nie pozwoliłaby głównie kondycha, bo pewnych rzeczy, takich jak kroki czy ruchy w tańcu raczey sie nei zapomina.., natomiast pewna jestem, iż nie wyglądałoby to już tak ...hm .. estetycznie jak te kilkadziesiąt lat temu.,
ps.: biczys sie nie odmienia, a już na pewno nie według męskoosobowej deklinacji.
nikt nie jest bezkrytyczny na tym forum biczys,gdybyś trochę je poczytała,to byś się o tym doskonale przekonała.sama nei jest w stanie zrozumiec jak mozna byc czyimś fanem w sposób tak bezkrytyczny.,.
własnie to lubię fanach michaela,że dostrzegają wady,błędy, ale i tak nadal lubią MJa.
wiecie co,tak sobie myślę,że MJ nigdy nie wyglądał na takiego,co by szalal na scenie.Jego anielski,delikatny głos nigdy nie przypominał tego energetycznego,mocnego wokalu,ktory znamy ze sceny.Jego wiotka,chuda sylwetka też nie zdradza tak wielkiego kunsztu tanecznego.Dlatego nie ma co mowic,ze mu się nie uda.Ciągle nas zaskakuje i mam nadzieje,że tym razem tez tak będzieosobiście uważam , że Jacksonowi na podobne wybryki jak kiedyś nie pozwoliłaby głównie kondycha
no i to mi się podobaPopieramy Agee!