kaem pisze:Sześć stóp pod ziemią to dla mnie majstersztyk.
słyszałem o tym, ale nie miałem jeszcze okazji oglądać. za dużo seriali na raz.
jak poogarniam się z aktualnie oglądanymi to się może zabiore za ten, skoro taki dobry. a wierze Ci na słowo ; )
kaem pisze:Fim umarł. Seriale rządzą!
seriale rządzą moim życiem od prawie roku.
kocham seriale.
kaem pisze:Dziś obejrzałem 1 odc. Dextera.
ja już po pierwszej serii oraz 2 odcinkach drugiej. z odcinka na odcinek coraz lepszy. o ile pierwsza seria powstała na podstawie genialnej książki, tak druga jest już wymysłem rozochoconych sukcesem pierwszej serii szalonych scenarzystów, co czyni ją jeszcze lepszą. pierwsze dwa odcinki - miazga.
kaem widzę że dobrze zaczałeś : ) kontynuuj Dextera, a ja Ci tu podrzuce jeszcze pare ciekawych produkcji.
ten serial, to jest po prostu... cudo.
najpierw krótki opis:
Miami, świat bogatych i próżnych ludzi, w którym zasada "jak cię widzą, tak cię piszą" obowiązuje bez żadnych ograniczeń. Dwaj chirurdzy plastyczni, doktor Christian Troy (Julian Mcmahon) i jego przyjaciel doktor Sean McNamara (Dylan Walsh), postanowili to wykorzystać. Zaraz po ukończeniu studiów właśnie tu otworzyli swoją prywatną klinikę chirurgii plastycznej.
opis ten w najmniejszym stopniu nie pokazuje fenomenu tego serialu.
ze wszystkich bohaterów, wszystkich seriali jakie obejrzałem (a jest tego troche), to właśnie z bohaterami nip/tucka zżyłem się najbardziej. serial ten uczy zycia. serial ten pokazuje problemy dnia codziennego oraz sposoby ich rozwiązywania. serial ten tryska humorem zarówno tym specyficznym, jak i czarnym, oraz takim, który rozbawi każdego. w serialu tym jest wszystko, czego potrzeba, aby człowiek zasiadający przed ekran przez całe 40 minut czuł się jak u Pana Boga za piecem. 4 sezony czystego szaleństwa, połączonego z genialnym aktorstwem, przeplatanego emocjami oraz łatwością odbioru.
ze względu, iż większośc problemów, to tematy tabu, serial tylko dla widzów dorosłych. polecam najgoręcej ze wszystkich znanych mi seriali.
to nie jest wiecznie zaplątany prison break. to nie jest głupi lost. to nie jest też fantastyczne 4400. to jest po prostu nip/tuck. nie zobaczysz, nie zrozumiesz. więc zobacz by zrozumieć.
wyemitowane zostały 4 sezony. właśnie zakończyłem okres żałoby i czekam na sezon 5. mam nadzieje, że się w końcu doczekam.
drugi serial, który polece, to:
krótki opis:
Detektyw Vic Mackey to szef elitarnej jednostki specjalnej do walki z przestępczością. Członkowie jego grupy muszą czasem działać na granicy prawa, a nie rzadko poza nim. Mackey nie zawaha się walczyć z przestępcami ich własnymi metodami.
serial ten jest chyba policyjnym odpowiednikiem serialu "ER".
chyba najbardziej realistyczny serial o policjantach, jaki został nakręcony.
szybka akcja, świetna gra aktorska oraz mnóstwo pomysłów w głowach ekipy kręcącej.
geniusz skorumpowanego policjanta w jednej, z najniebezpieczniejszych dzielnic Los Angeles. geniusz w interesach oraz geniusz w oszukiwaniu prawa. rzadko spotykane zdjęcia dają wrażenie, że niemal jesteśmy tam z nimi i możemy ich dotknąć, a róznorodność charakterów wśród bohaterów serialu nie daje się nudzić. co chwile odkrywamy coś nowego, kontrowersyjnego.
nakręcono 5 sezonów. nie powiem w którym, ale w pewnym momencie pojawia się fenomenalny Forest Whitaker, który odtwarza po raz kolejny świetną role.
też gorąco polecam, chociaż nie tak bardzo jak poprzednika.
warto po prostu "zaliczyć" shielda do kolekcji.

też jeden z lepszych seriali.
wiem, że leciał na tvp, ale wg mnie telewizja poprzez drętwego lektora trochę wypacza odbiór tego serialu, jak z resztą każdego.
Serial sci-fi opowiadający o grupie ludzi posiadających szczególne zdolności. Mieszkają w różnych miejscach i większość nie zna się wzajemnie. Odkrywając w sobie zdolności superbohaterów muszą nauczyć się z nimi żyć. Wśród bohaterów znaleźli się:
Peter Petrelli - 30-letni pielęgniarz wierzący, iż potrafi latać;
Isaac Mendez - 28-letni ćpun malujący na haju zdarzenia z przyszłości;
Niki Sanders - 33-letnia striptizerka, która ma dość nietypowe rozdwojenie jaźni;
Hiro Makamura - 24-letni Japończyk, fan komiksów, który potrafi dosłownie zatrzymać czas;
Matt Parkman – policjant, który słyszy myśli innych;
Claire Bennet – 17-letnia cheerleaderka, która wychodzi cało z śmiertelnych wypadków.
X-meni przeniesieni do serialowego świata. sam początek serialu może wydać się nużący ale... nic bardziej mylnego. już po kilku dalszych odcinkach zaczynamy żyć razem z herosami i ze zniecierpliwieniem śledzimy losy poszczególnych bohaterów oraz ich niesamowitych zdolności, które z biegiem czasu coraz bardziej zaskakują.
już oklepany temat walki dobra ze złem, lecz w niespotykany dotychczas sposób.
na pewno nie zawiedziesz się oglądając ten serial.
wyemitowano pierwszy sezon, drugi jest w trakcie.
polecam bardzo gorąco.
na razie to tyle. ide spać bom zmęczony po robocie.
na zakończenie tylko cytat:
kaem pisze:Film umarł.
amen.