Nasze kolekcje
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Moja kolekcja to:(nie wszystko mam teraz ze sobą i nie mam wszystkiego zdjęć)
Albumy,CD,LP(vinyle)MC(kaseta magnetofonowa) oryginalne
MJ-Got To Be There
The Jacksons- Live LP
The Jacksons-Destiny
MJ-Farewell My Summer Love LP
MJ-Off The Wall SE
MJ-Thriller SE
MJ-Thriller SE Gold Award
MJ-Thriller MC
MJ-Bad SE
MJ-Bad MC
MJ-Dangerous SE
MJ-Dangerous MC
MJ-Dangerous LP
MJ-HIStory
MJ-HIStory MC
MJ-Blood On The Dance Floor
MJ-Invincible(szara okładka)
MJ-Invincible(pomarańczowa okładka)
Składanki
The Jackson Five(pierwsze nagrania ze Steeltown)
Jackson 5 Gold Edition
MJ with The Jackson 5-Early Classic
MJ Classic
Jackson 5 Classic
Number Ones
Box-Set:The Utimate Collection
MJ with DR-Love Songs(LP)
Single(CD,DVD,LP)
Box-Set:Visionary + 9 pierwszych singli(DVD,CD)
MJ-Earth Song-The Classic Remix Series/Wanna Be Startin' Somethin'
MJ-You Are Not Alone
MJ-Scream/Childhood
MJ-Eatrh Song
MJ-P.Y.T/Workin' Day & Night(LP)
DVD
Live At Bucarest(the best from Dangerous Tour)
HIStory film 1
HIStory film 2
Dangerous
Moonwalker
Number Ones
Historia Króla Popu
Książki
Sekrety Raju Utraconego
Moonwalk
La Toya Jackson-Naga prawda...
MJ Superstar
(jakiś)Fanzim
Inne
Quincy Jones-The Dude(LP)
Janet Jackson The Best of Decade
Janet Jackson-Janet
Janet Jackson-Together Again(singiel)
a z Dupereli
plakaty,kalendarz,wycinki nowsze,księga rekordów Guinessa z 2008r.,obraz MJ w stylu Pop-Art,magazyny Q z artykułami o MJu i pare naście rzeczy które zostawiłem w PL no i jeszcze parenaście GB VIdeo i Audio,VHS itp.
Pare fotek,nie wszystkiego(fotki stare,jedna tylko nowa ostatnia):
Singiel z 1982r. P.Y.T/Workin Day & Night:
Moje płyty CD,singiel Earth Song i płyta Janet(pożyczona),vinyl P.Y.T/Workin Day & Night,ostatki kaset z dzieciństwa.Thriller w drukniętnej okładce bo mi oryginalna zniknęła:
Single Visionary,9 + pudełko.Na resztę szkoda mi było pieniędzy.
DVD,nie które oryginalne nie które nie+ książki MJ Superstar i Moonwalkl.Stary fan zime i Thriller Gold Awards.
Fan Zime plakat i kalendarz na 2007r.
Ja i plakat King Of Pop:
no i najświeższa:
Jak o czymś zapomniałem to do piszę.
Albumy,CD,LP(vinyle)MC(kaseta magnetofonowa) oryginalne
MJ-Got To Be There
The Jacksons- Live LP
The Jacksons-Destiny
MJ-Farewell My Summer Love LP
MJ-Off The Wall SE
MJ-Thriller SE
MJ-Thriller SE Gold Award
MJ-Thriller MC
MJ-Bad SE
MJ-Bad MC
MJ-Dangerous SE
MJ-Dangerous MC
MJ-Dangerous LP
MJ-HIStory
MJ-HIStory MC
MJ-Blood On The Dance Floor
MJ-Invincible(szara okładka)
MJ-Invincible(pomarańczowa okładka)
Składanki
The Jackson Five(pierwsze nagrania ze Steeltown)
Jackson 5 Gold Edition
MJ with The Jackson 5-Early Classic
MJ Classic
Jackson 5 Classic
Number Ones
Box-Set:The Utimate Collection
MJ with DR-Love Songs(LP)
Single(CD,DVD,LP)
Box-Set:Visionary + 9 pierwszych singli(DVD,CD)
MJ-Earth Song-The Classic Remix Series/Wanna Be Startin' Somethin'
MJ-You Are Not Alone
MJ-Scream/Childhood
MJ-Eatrh Song
MJ-P.Y.T/Workin' Day & Night(LP)
DVD
Live At Bucarest(the best from Dangerous Tour)
HIStory film 1
HIStory film 2
Dangerous
Moonwalker
Number Ones
Historia Króla Popu
Książki
Sekrety Raju Utraconego
Moonwalk
La Toya Jackson-Naga prawda...
MJ Superstar
(jakiś)Fanzim
Inne
Quincy Jones-The Dude(LP)
Janet Jackson The Best of Decade
Janet Jackson-Janet
Janet Jackson-Together Again(singiel)
a z Dupereli
plakaty,kalendarz,wycinki nowsze,księga rekordów Guinessa z 2008r.,obraz MJ w stylu Pop-Art,magazyny Q z artykułami o MJu i pare naście rzeczy które zostawiłem w PL no i jeszcze parenaście GB VIdeo i Audio,VHS itp.
Pare fotek,nie wszystkiego(fotki stare,jedna tylko nowa ostatnia):
Singiel z 1982r. P.Y.T/Workin Day & Night:
Moje płyty CD,singiel Earth Song i płyta Janet(pożyczona),vinyl P.Y.T/Workin Day & Night,ostatki kaset z dzieciństwa.Thriller w drukniętnej okładce bo mi oryginalna zniknęła:
Single Visionary,9 + pudełko.Na resztę szkoda mi było pieniędzy.
DVD,nie które oryginalne nie które nie+ książki MJ Superstar i Moonwalkl.Stary fan zime i Thriller Gold Awards.
Fan Zime plakat i kalendarz na 2007r.
Ja i plakat King Of Pop:
no i najświeższa:
Jak o czymś zapomniałem to do piszę.
Ostatnio zmieniony sob, 10 lis 2007, 16:33 przez Maro, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Final Cloud
Historia poduszki? Michael wyrzucił ją przez okno w Budapeszcie. Nie tylko tą, tyle że inne zostały porwane w walce na kawałki i wszędzie latały pierze. o tą najostrzej walczyły trzy osoby w tym ja. Przyszedł gliniarz i zabrał poduszkę. Coś tam mówił po węgiersku ale nic nie rozumiałem. Po czym wyciągnął trzy zapałki. Nie wiedziałem która wygrywa. Pierwsza osoba, która wyciągnęła zapałkę się rozpłakała, druga również więc bez losowania doszedłem do wniosku, że wygrałem. Gliniarz przekazał mi poduszkę. Wszyscy chcieli ją zobaczyc więc uciekłem.jolene_ pisze:Dokładnie ;) . Nawet nie wyskakuje z moją skromniutką kolekcyjką... MJPOWER, masz wszystko, czego fan mógłby zapragnąć!
Jaka jest historia poduszki Michaela?
Był na niej napis: I love you Michael Jackson, zrobiony flamastrem przez Michaela ale z czasem całkowicie zniknął. Marta Woźniak powinna mie zdjęcie tego napisu.
Co do kolekcji, to niestety wielu rzeczy nie mam. Np chciałbym miec program z trasy BAD (taki album, który był do nabycia przed koncertami), chciałbym miec książkę, która można zobaczyc tutaj http://www.mj-kingdom.com/mjbookcontensenglish.htm ( ma trójwymiarową okładkę a po otworzeniu słychac pozdrowienia od Michaela), np chciałbym również analogową wersję płyty HIStory oraz płytę E.T w dobrym stanie i wiele innych rzeczy.
Myślę, że w najbliższym czasie bardzo zwiększę stan posiadania. Mam wiele rzeczy na wymianę więc jak ktoś ma coś ciekawego, to możemy porozmawiac.
Nie tylko. Było nas tam więcej.MJPOWER pisze:Był na niej napis: I love you Michael Jackson, zrobiony flamastrem przez Michaela ale z czasem całkowicie zniknął. Marta Woźniak powinna mie zdjęcie tego napisu.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
-
Moja kolekcja..
Albumy:
1. Dangerous
2. Bad ( dwie kasety)
3. History ( pozostała mi tylko jedna kaseta:P )
4. Invicilbe
5. Off the Wall
6. Blood on the dance floor – pozostała mi tylko okładka:P.. Bo kasetę zostawiłam u cioci i przepadła..
Książki:
1. Moonwalk
2. Sekrety raju utraconego.
I plakatów mam parę;].. Może z 10.. I artykuły ze starych gazet ;).. Jak zrobię zdjęcia to wrzucę
Być moze o czymś zapomniałam :P
Albumy:
1. Dangerous
2. Bad ( dwie kasety)
3. History ( pozostała mi tylko jedna kaseta:P )
4. Invicilbe
5. Off the Wall
6. Blood on the dance floor – pozostała mi tylko okładka:P.. Bo kasetę zostawiłam u cioci i przepadła..
Książki:
1. Moonwalk
2. Sekrety raju utraconego.
I plakatów mam parę;].. Może z 10.. I artykuły ze starych gazet ;).. Jak zrobię zdjęcia to wrzucę
Być moze o czymś zapomniałam :P
- Final Cloud
Żeby nie starcić pół dnia, to niestety nie wiemMJPOWER pisze:a jak to szybko zrobic, żeby nie stracic pół dnia?
Z doświadczenia jednak wiem, że najlepiej sprawdzają się thumbnails
No, co Ty? Niech się wszyscy chwaląMJJ pisze:Tak właściwie to ten wątek po poście MJPOWERa możemy chyba już zamknąć
http://www.michaeljacksonforsale.com/html/23.htmMJPOWER pisze:Co do kolekcji, to niestety wielu rzeczy nie mam. Np chciałbym miec program z trasy BAD (taki album, który był do nabycia przed koncertami),
MJPOWER pisze:płytę E.T w dobrym stanie),
Niedawno widziałam świetne wydanie na e-bay'u, ale że wystawione przez Amerykanina, więc licytacja kończyła się jakoś tak w środku nocy
Ostatecznie, poszła bodajże za $ 400, ale to znak, że jeszcze takie perełki można znaleźć
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Ogłaszam pokój MJPOWER'a za "Oficjalne Muzeum Michaela Jacksona "
Rany Julek nie bez kozery masz nicka MJ POWER!!!!
RESPECT dla Twej kolekcji... nie mów nikomu gdzie mieszkasz wiele fanów mogłoby Cię Odwiedzic , wpaść na kawkę i takie takie a przed pożegnaniem musiałbyś sprawdzic nie tylko czy nie znikneły sztućce ( masz w domu jakiś autoalarm ? ) Jak będe mieć czas to pochwalę sie swoją kolekcją która ilością dorównuje AŻ około 1% Twojej pozdrawiam :)
Rany Julek nie bez kozery masz nicka MJ POWER!!!!
RESPECT dla Twej kolekcji... nie mów nikomu gdzie mieszkasz wiele fanów mogłoby Cię Odwiedzic , wpaść na kawkę i takie takie a przed pożegnaniem musiałbyś sprawdzic nie tylko czy nie znikneły sztućce ( masz w domu jakiś autoalarm ? ) Jak będe mieć czas to pochwalę sie swoją kolekcją która ilością dorównuje AŻ około 1% Twojej pozdrawiam :)
P.S. Mój komputer też sie zawiesił przy tej kolekcji Kasiu .M.Dż.* pisze: Oba moje komputery się zawiesiły ....
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NO i jestem pod WIELKIM wrażeniem , nie tylko kolekcji z MJjem ( bo mam wiele z tego co i TY :) ) ale nawet widze takie same DVD jak i u mnie :) co jest troche dziwne !!! Czuje sie tak jak bym swój pokój oglądała . Wielki szacunek za kolekcje MJja no i za całą serie DVD z THE X FILES ( kocham ten serial ) masz też Czerwonego Smoka i Hannibala ( szacuneczek i za to też ) Masz sporo rzeczy o których moge tylko pomażyć bo nadal nie wiem jak kupować na EBAYu , w sumie to moze i dobrze bo juz bym dosłownie całą kase wydała !!! Jednak musze sie zebrać i zobaczyć co i jak no i wreszcie coś tam kupić . Szkoda tylko ze ja nie mam gdzie swojej kolekcji wystawić i wszystko mam w pudłach pochowane , ale w WIELKIM poszanowaniu .
GRATULUJE PONOWNIE kolekcji !!!!
GRATULUJE PONOWNIE kolekcji !!!!
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...
No to teraz czas na moją "kolekcję" (nawet nie wiem czy zdjęcie będzie widać, bo pierwszy raz wklejam)
I taka fotka "Number Ones Sliderpack" ode mnie
A tak propos kolekcję cały czas próbuję powiększać (single [Billie Jean, Smooth Criminal, Dirty Diana itd. wiadomo przecież ], The Ultimate Collection którego nie mogę dostać - a póki co kasy nie mam )
I taka fotka "Number Ones Sliderpack" ode mnie
A tak propos kolekcję cały czas próbuję powiększać (single [Billie Jean, Smooth Criminal, Dirty Diana itd. wiadomo przecież ], The Ultimate Collection którego nie mogę dostać - a póki co kasy nie mam )
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Niedawno zrobiłam mały porządek w mojej kolekcji, w sumie..kilka zdań o niej mogę napisać. Zdjęć nie będzie.
Nie mam aparatu fotografującego aurę.
To co mam najcenniejsze to listy.
Tony tego pisałam, parę razy kupiłam po prostu zeszyt i to całe zapisałam.
Parę razy dostałam tez taki list zeszytowy.
I zwykłe listy... choć niezwykłe.
To moja najcenniejsza kolekcja. Te wspomnienia.
Brazylia.
Uczyłam dziewczynę języka polskiego, a ona mnie...tańca brzucha.
Dostawałam w listach wskazówki, zdjęcia, opisy, strzałki...Korespondencyjna nauka tańca brzucha...cudowne to było...
Nagrałam jej za to dźwięki Polski.
Chodziłam z dyktafonem po mieście.
Nagrywałam ruch uliczny, szum samochodów, rozmowy ludzi, ulicznych grajków, szum fontann, odgłosy w pubie, krótkie wypowiedzi znajomych, koniecznie po polsku. I dworzec. Kocham dworce. Stałam przy torach, a w wyciągniętej ręce miałam dyktafon. Jak staje, jak rusza. Motorniczy to zauważył i się roześmiał w moim kierunku co mnie niezmiernie speszyło.
Australia.
Jej marzeniem było zostać projektantką mody.
Wysyłała mi zdjęcia swoich pierwszych pokazów kolekcji, odpowiadała na moje wszystkie pytania jak to u nich, co u nich, kiedy u nich, gdzie u nich...i tak dalej. Sama też dużo pytała. Odpowiadałam tak wyczerpująco jak tylko mogłam, z moim poziomem angielskiego i wiedzy w ogóle.
Rosja.
Duża ta Rosja...I długie listy. I mnóstwo zdjęć w obie strony. Jakieś mapki Polski rysowałam. Nie tylko jej.
Pisanie o Rosji mnie przerasta. Za dużo...
Uzbekistan.
Chłopak i dziewczyna. Od niego dostałam troche wycinków o MJ z uzbekistańskich gazet. Mam co do nich plan... Ona fantastyczna. Pięknie rysuje. Impresario MJ. Starała się tańczyć gdy tylko mogła dla publiczności, co w Uzbekistanie podobno bywało trudne. Zwłaszcza, ze była kobietą. To znaczy jest. Chyba:]
Pewnego dnia dowiedziałam się, że Uzbekistan i Rosja nie tylko się znają, ale nawet przyjaźnią.
Obie się przeprowadziły do Moskwy i zamieszkały razem, listy od obu szły na jeden adres. Świat bywa mały. Lubię, kiedy się ludzie przyjaźnią.
Nowa Zelandia.
Była mi chyba najbliższa.
Nigdy się nie dowiedziałam ile ma lat ani jakie ma wykształcenie, kim jest z zawodu. Tak zwane podstawowe informacje. Tak naprawdę dla mnie niewiele znaczące. W sumie..co z tego? Denerwowało mnie kiedy przypadkiem z kimś o niej rozmawiałam, a kiedy na pytania o wiek i zawód nic nie potrafiłam odpowiedzieć napotykałam ironiczne spojrzenie. My się znamy?
Fantastyczne te listy były...jeden, o legendzie związanej z jej krajem aż...Nie umiem opisać. Kiedy myśląc o tym mrugam oczami, w tym ułamku sekundy kiedy mam oczy zamknięte, czuję zieleń, rosę, świeżość, przestrzeń, wolność i magię.
Potem były też maile, smsy od czasu do czasu...
Choruje. Boję się napisać to w czasie przeszłym.
Dostaję zwrotne maile. Wiadomość niedostarczona. Niedawno moja mama wspomniała o śmierci kogoś z tą samą chorobą.
Może lepiej, że nic nie wiem. Ta magia z jej listów jest wiecznie żywa.
Tak jak moje wspomnienia.
Zachowałam tylko część listów, nie muszę mieć ich fizycznie.
Ta kolekcja to zbiór myśli.
Wspomniałam tylko o kilku, tych najcenniejszych.
O listach z Polską mogłabym napisać kolejny esej.
Nie tylko o tych ludziach z listów.
Z MJowiska, z forum, z gg, ze spotkań...
Dzięki temu, że istniejecie, moja "kolekcja myśli" się nadal powiększa.
Aha.
Listy kończyło się często zdaniem: "Dziękuję, że jesteś".
Kochałam je.
Zdanie bez dopełnienia. Jesteś. I kropka.
Tak za tym tęsknię...
Tak bardzo.
Nie mam aparatu fotografującego aurę.
To co mam najcenniejsze to listy.
Tony tego pisałam, parę razy kupiłam po prostu zeszyt i to całe zapisałam.
Parę razy dostałam tez taki list zeszytowy.
I zwykłe listy... choć niezwykłe.
To moja najcenniejsza kolekcja. Te wspomnienia.
Brazylia.
Uczyłam dziewczynę języka polskiego, a ona mnie...tańca brzucha.
Dostawałam w listach wskazówki, zdjęcia, opisy, strzałki...Korespondencyjna nauka tańca brzucha...cudowne to było...
Nagrałam jej za to dźwięki Polski.
Chodziłam z dyktafonem po mieście.
Nagrywałam ruch uliczny, szum samochodów, rozmowy ludzi, ulicznych grajków, szum fontann, odgłosy w pubie, krótkie wypowiedzi znajomych, koniecznie po polsku. I dworzec. Kocham dworce. Stałam przy torach, a w wyciągniętej ręce miałam dyktafon. Jak staje, jak rusza. Motorniczy to zauważył i się roześmiał w moim kierunku co mnie niezmiernie speszyło.
Australia.
Jej marzeniem było zostać projektantką mody.
Wysyłała mi zdjęcia swoich pierwszych pokazów kolekcji, odpowiadała na moje wszystkie pytania jak to u nich, co u nich, kiedy u nich, gdzie u nich...i tak dalej. Sama też dużo pytała. Odpowiadałam tak wyczerpująco jak tylko mogłam, z moim poziomem angielskiego i wiedzy w ogóle.
Rosja.
Duża ta Rosja...I długie listy. I mnóstwo zdjęć w obie strony. Jakieś mapki Polski rysowałam. Nie tylko jej.
Pisanie o Rosji mnie przerasta. Za dużo...
Uzbekistan.
Chłopak i dziewczyna. Od niego dostałam troche wycinków o MJ z uzbekistańskich gazet. Mam co do nich plan... Ona fantastyczna. Pięknie rysuje. Impresario MJ. Starała się tańczyć gdy tylko mogła dla publiczności, co w Uzbekistanie podobno bywało trudne. Zwłaszcza, ze była kobietą. To znaczy jest. Chyba:]
Pewnego dnia dowiedziałam się, że Uzbekistan i Rosja nie tylko się znają, ale nawet przyjaźnią.
Obie się przeprowadziły do Moskwy i zamieszkały razem, listy od obu szły na jeden adres. Świat bywa mały. Lubię, kiedy się ludzie przyjaźnią.
Nowa Zelandia.
Była mi chyba najbliższa.
Nigdy się nie dowiedziałam ile ma lat ani jakie ma wykształcenie, kim jest z zawodu. Tak zwane podstawowe informacje. Tak naprawdę dla mnie niewiele znaczące. W sumie..co z tego? Denerwowało mnie kiedy przypadkiem z kimś o niej rozmawiałam, a kiedy na pytania o wiek i zawód nic nie potrafiłam odpowiedzieć napotykałam ironiczne spojrzenie. My się znamy?
Fantastyczne te listy były...jeden, o legendzie związanej z jej krajem aż...Nie umiem opisać. Kiedy myśląc o tym mrugam oczami, w tym ułamku sekundy kiedy mam oczy zamknięte, czuję zieleń, rosę, świeżość, przestrzeń, wolność i magię.
Potem były też maile, smsy od czasu do czasu...
Choruje. Boję się napisać to w czasie przeszłym.
Dostaję zwrotne maile. Wiadomość niedostarczona. Niedawno moja mama wspomniała o śmierci kogoś z tą samą chorobą.
Może lepiej, że nic nie wiem. Ta magia z jej listów jest wiecznie żywa.
Tak jak moje wspomnienia.
Zachowałam tylko część listów, nie muszę mieć ich fizycznie.
Ta kolekcja to zbiór myśli.
Wspomniałam tylko o kilku, tych najcenniejszych.
O listach z Polską mogłabym napisać kolejny esej.
Nie tylko o tych ludziach z listów.
Z MJowiska, z forum, z gg, ze spotkań...
Dzięki temu, że istniejecie, moja "kolekcja myśli" się nadal powiększa.
Aha.
Listy kończyło się często zdaniem: "Dziękuję, że jesteś".
Kochałam je.
Zdanie bez dopełnienia. Jesteś. I kropka.
Tak za tym tęsknię...
Tak bardzo.